Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

INTRALOT : Δεν υποστηρίζεται η εγχώρια Βιομηχανία

Στην παγκόσμια επέκταση της Intralot σε 32 χώρες και τις μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ, αναφέρθηκε   ο Πρόεδρος του Ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης, επισημαίνοντας την παρουσία που έχει εκεί η εταιρία , σε 12 πολιτείες με 600 εργαζομένους.Στην παγκόσμια επέκταση της Intralot σε 32 χώρες και τις μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά των ΗΠΑ, αναφέρθηκε   ο Πρόεδρος του Ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης, επισημαίνοντας την παρουσία που έχει εκεί η εταιρία , σε 12 πολιτείες με 600 εργαζομένους..

«Στην Ελλάδα , δεν μας δίνουν σημασία», είπε   από το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων παρουσία του CEO   Κωνσταντίνου Κόκκαλη και του διευθύνοντος συμβούλου Αντώνη Κεραστάρη , την Πέμπτη 18 Μαίου, ο κ. Κόκκαλης μιλώντας για το ενδεχόμενο αποχώρησης από το   Χρηματιστήριο Αθηνών και αλλαγής της φορολογικής έδρας, που εξετάζει   , σημειώνοντας πως για εταιρείες του μεγέθους και της δραστηριότητας της Intralot, ιδανικά είναι τρία χρηματιστήρια,   του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας όμως ότι «Στο Χονγκ Κονγκ δεν θα πάμε. Πάνω από όλα είμαστε μια ελληνική εταιρεία και δεν θα ήθελα ποτέ να ακούσω σχόλια ότι η Intralot φεύγει από την Ελλάδα».

Συνεχίζοντας , ο επικεφαλής του Ομίλου , επεσήμανε   πως δεν υπάρχει υποστήριξη της εγχώριας βιομηχανίας, πόσο μάλλον για την Intralot που διαθέτει παρουσία σε 32 χώρες και 12 πολιτείες των ΗΠΑ, πραγματοποιώντας το 95% των πωλήσεών της σε ξένες αγορές, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης και παροχής τεχνολογίας για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς.

Όσον αφορά το τερματισμό της συνεργασίας της εταιρίας   με τον ΟΠΑΠ, ο κ. Κόκκαλης παρουσίασε τα οφέλη και την ανάπτυξη που είχε ο Οργανισμός από τη συνεργασία του με την ελληνική εταιρεία, ειδικά μετά την τοποθέτηση του κεντρικού συστήματος της Intralot και την έναρξη της συνεργασίας στο Αθλητικό Στοίχημα το 2000, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει προηγούμενο μια εταιρεία, ηγέτης στον κλάδο της διεθνώς, αποτελώντας   σταθερά τα τελευταία 15 χρόνια έναν από τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους τεχνολογίας και διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών σε προηγμένες αγορές στον κόσμο , με τα προϊόντα και την τεχνολογία της οποίας να επιλέγονται από χώρες και λοταρίες σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κορέα. να αγνοείται στην χώρα της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημαντική προοπτική ενίσχυσης της παρουσίας της εταιρίας   στις ΗΠΑ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά   και στην κερδοφόρο αγορά της Τουρκίας, όπου η εταιρία σε συνεργασία με την Turkcell, διαχειρίζεται το Αθλητικό Στοίχημα και παρακολουθεί τις εξελίξεις για τον επερχόμενο διαγωνισμό για τη διαχείριση της Εθνικής Λοταρίας Milli Piyango και του Ιπποδρόμου που πρόσφατα αναδιοργανώθηκαν ιδιοκτησιακά υπό μία νέα κρατική εταιρεία συμμετοχών.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης αναλύθηκε η σημαντική βελτίωση της χρηματοοικονομικής δομής του Ομίλου και οι στρατηγικές πρωτοβουλίες ώστε η εταιρεία να συνεχίσει να διαμορφώνει το μέλλον του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. Κεντρικός άξονας στρατηγικής είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες της αγοράς στην ψηφιακή εποχή, ενισχύοντας την ηγετική θέση της εταιρείας ως αξιόπιστου συνεργάτη στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών σε όλες τις περιοχές δραστηριότητας.

Αναφορικά με τη συνολική ενίσχυση του EBITDA και των ταμειακών ροών κατά τη διάρκεια του 2016, η Intralot πέτυχε την αναχρηματοδότηση του ομολόγου λήξης 2018 και ονομαστικής αξίας 325 εκατ. ευρώ με ομόλογο ονομαστικής αξίας 250 εκατ. με λήξη το 2021 με σημαντικά βελτιωμένους όρους. Ταυτοχρόνως, , αναχρηματοδότησε το διεθνές κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 200 εκατ ευρώ . μέχρι το 2019 αυξάνοντας κατά 40 εκατ. ερώ τις γραμμές δανεισμού.

Να σημειωθεί πως η εταιρία θα συνεχίσει να δημιουργεί αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη προπορευόμενη του ανταγωνισμού με καινοτόμα προϊόντα, τα οποία υποστηρίζουν τη μετάβαση των λοταριών στη ψηφιακή εποχή, και με σημαντική λειτουργική αποδοτικότητα πάντα πιστή στις αρχές του υπεύθυνου παιχνιδιού και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται πως η εισηγμένη εταιρεία Intralot ,   ιδρύθηκε το 1992, έχοντας   αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 55 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά.

Με κύκλο εργασιών 1,32 δισ. ευρώ και περίπου 5.300 εργαζομένους (3.450 εκ των οποίων σε θυγατρικές εταιρείες και 1.850 σε συγγενείς) το 2016, η εταιρία αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει τα προϊόντα της εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη. Η Intralot είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο καινοτόμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία. Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η εταιρία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν ενιαία και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω συναρπαστικών τυχερών παιχνιδιών και ελκυστικού περιεχομένου σε όλα τα κανάλια διανομής, επίγεια και online. Έχει λάβει τη σημαντική πιστοποίηση υπεύθυνου παιχνιδιού “WLA Responsible Gaming Framework” για τις διεθνείς δραστηριότητές της από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA).

Social life με την Τίνα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση