Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

KOSMOCAR-VW : Ηλεκτρικά μοντέλα

Στις προοπτικές ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης και των εναλλακτικών καυσίμων και στις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αναφέρθηκε ο διευθυντής πωλήσεων και marketing της Kosmocar-Volkswagen Θανάσης Κονιστής, επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών από όλους τους εμπλεκόμενους.

«Η βιώσιμη κινητικότητα είναι ένα ζήτημα πιο επίκαιρο από ποτέ. Η αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της δουλεύει πολύ γρήγορα και θα δούμε πως θα επηρεαστεί το status του κλάδου», είπε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στην ομιλία του, στο 2ο EcoMobility Conference, ο κ. Κονιστής, σημειώνοντας ότι «Από την πλευρά των εταιρειών, της Volkswagen προεξάρχουσης, υπάρχουν πλέον προηγμένα ηλεκτρικά μοντέλα που τεχνολογικά μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των καταναλωτών.

Ο ρόλος της ενημέρωσης είναι σημαντικός

Παράλληλα, επειδή αναφερόμαστε σε μία τόσο οικεία όσο και διαφορετική φιλοσοφία μετακίνησης, είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της ενημέρωσης, ώστε να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με σκοπό να δημιουργηθεί στους καταναλωτές μία νέα οπτική, μία νέα κουλτούρα που να αγκαλιάσει την ηλεκτροκίνηση». Συνεχίζοντας,  μίλησε  για την ηλεκτροκίνηση  το 2019, διευκρινίζοντας πως ο κλάδος έχει μεγάλη δυναμική εφόσον σύμφωνα με προβλέψεις το 2040 το 35% των συνολικών πωλήσεων θα αφορά στα ηλεκτροκίνητα.

Ο συνολικός στόλος δεν ξεπερνά τα 400

«Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στον κλάδο αυτό σε σχέση με την Ευρώπη» όπως επεσήμανε και εξήγησε ότι πέρυσι πωλήθηκαν κάτω από 100 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα ενώ ο συνολικός στόλος δεν ξεπερνά τα 400 Στη συνέχεια, τόνισε ότι «πρέπει να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία υποδομών φόρτισης» ενώ έφερε ως παράδειγμα το μοντέλο που ακολουθείται στο νησί της Ρόδο όπου ιδιωτική εταιρεία ξεκινά το concept του car sharing ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, ως την άνοιξη του 2019 στο νησί θα λειτουργούν 10 κοινόχρηστοι σταθμοί φόρτισης οι οποίοι θα είναι διάσπαρτοι σε δημοφιλείς επιχειρήσεις του νησιού.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις

Όσον αφορά την αεριοκίνηση, αποκάλυψε   πως   ως κλάδος έχει κάνει πολλά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των εργοστασιακών προτάσεων αυξάνεται και από τα δύο μοντέλα που είχαν τεθεί στη διάθεση των καταναλωτών το 2013 έχουμε φθάσει στα έξι. Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα των  υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών, είχε ως στόχο να φέρει κάτω από κοινή στέγη ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, εκπρόσωπους της βιομηχανίας και θεσμικούς παράγοντες οι οποίοι παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις, μοιράστηκαν προβληματισμούς και έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε η Ελλάδα να συμμετάσχει ισότιμα στην επόμενη μέρα της βιώσιμης μετακίνησης.

Οι εξελίξεις στη βιώσιμη μετακίνηση

Στη διάρκεια του συνεδρίου, που η Kosmocar-Volkswagen στήριξε έμπρακτα, παρουσιάστηκαν μοντέλα που κινούνται είτε με ηλεκτρική ενέργεια είτε με φυσικό αέριο. Πρόκειται για το 2ο ετήσιο συνέδριο με συμμετοχή ακαδημαϊκών, πολιτικών και επιχειρηματικών φορέων   και θέμα τις εξελίξεις στη βιώσιμη μετακίνηση και το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, την ανάπτυξη υποδομών και τις απαραίτητες επενδύσεις, την πρόοδο που παρουσιάζει η βιομηχανία και τις σύγχρονες εμπορικές προτάσεις. Μάλιστα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα μοντέλα της Volkswagen που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια αλλά και με φυσικό αέριο. Για το σκοπό αυτό, δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το e-up! και το e-Golf καθώς και ένα Polo TGI, ήταν τοποθετημένα στην είσοδο της Αίγλης Ζαππείου

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα