Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

LIDL-ΑΣΕΠΟΠ : Συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς

Την βεβαιότητα ότι τα Velvita είναι τα μόνα ροδάκινα Βελβεντού που συλλέγονται ώριμα και συσκευάζονται στο κτήμα με το χέρι , εξέφρασαν ο γενικός διευθυντής ΑΣΕΠΟΠ Ευθύμιος   Μπαλάνης, και ο διευθυντής πωλήσεων Γιώργος Κάντζιος , παρουσιάζοντας την διαδικασία παραλαβής και επισημαίνοντας πως αποφεύγεται   έτσι κάθε ενδιάμεση ταλαιπωρία για το προιόν , ώστε ο καταναλωτής να   το παραλάβει   σε άριστη κατάσταση .«Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν σε όλα τα καταστήματα της Lidl τα εξαιρετικά φρούτα με την επωνυμία Velvita.», είπε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου , στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης , που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Βελβεντό Κοζάνης , παρουσία της corporate communications & CSR της Lidl Hellas   Νατάσσας  Κοπτσή , ο manager τμήματος αγορών της   αλυσίδας Δημήτρης Κουλαχίδης , σημειώνοντας «Τα φρούτα παράγονται με συγκεκριμένες διαδικασίες και τηρούν όλους τους απαραίτητους ελέγχους και κανόνες υγιεινής»,

Μάλιστα, ομάδα εκπροσώπων των ΜΜΕ ,είχαν την ευκαιρία να ζήσουν   από κοντά την εμπειρία της συγκομιδής, του ελέγχου της ποιότητας των ροδάκινων, την διαδικασία παραλαβής στο εργοστάσιο αλλά και την συσκευασία τους, με τα στελέχη της ΑΣΕΠΟΠ , να εξηγούν   το κάθε στάδιο . Να σημειωθεί πως η Lidl τα τελευταία χρόνια έχει δώσει σταθερά ιδιαίτερο βάρος στις συνεργασίες της με Έλληνες παραγωγούς, καθώς το 80% του τζίρου της αλυσίδας σε φρούτα και λαχανικά προέρχεται από αυστηρά επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς τροφίμων, με αποτέλεσμα η συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία να μεγαλώνει διαρκώς.

Σύμφωνα δε με στοιχεία της εταιρείας, η αλυσίδα με τη δραστηριότητά της υποστηρίζει πάνω από 16.300 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες,   συνεργαζόμενη με περισσότερους από 3.321 προμηθευτές στη χώρα. Συνολικά, ποσοστό της τάξης του 56% των συνολικών της αγορών προϊόντων λιανικής πώλησης πραγματοποιείται από Έλληνες προμηθευτές. Υπενθυμίζεται πως η συνεργασία της Lidl με ένα από τους παλαιότερους και οικονομικά εύρωστους αγροτικούς συνεταιρισμούς της χώρας, ΑΣΕΠΟΠ  Βελβεντού μετρά ήδη   τέσσερα χρόνια .

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι η Lidl διακίνησε πάνω από 1.100 τόνους προϊόντων με τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, συγκριτικό πλεονέκτημα του οποίου είναι ότι έχει υιοθετήσει και την επωνυμία Velvita για τα προϊόντα του. Έτσι γίνονται εύκολα αναγνωρίσιμα από τους καταναλωτές και προωθείται αποτελεσματικότερα η είσοδός τους σε μεγάλες αλυσίδες και νέες αγορές. Χάρη στα άριστα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και όλες τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που εφαρμόζει , είναι πιστοποιημένος κατά ISO, Haccp, Globalgap & Eurepgap , ο ΑΣΕΠΟΠ επιλέχθηκε από τη Lild ως στρατηγικός συνεργάτης.

Ο Συνεταιρισμός, βασικό προϊόν του οποίου είναι τα φημισμένα ροδάκινα με το brand Velvita, τροφοδοτεί όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τα προϊόντα του πωλούνται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας μέσω εμπόρων. Ακολουθούν τα νεκταρίνια και τα μήλα, ενώ εμπορεύεται δαμάσκηνα, κεράσια, αχλαδόμηλα Nashi, κυδώνια, βερίκοκα και διάφορα κηπευτικά, με κύρια καλλιέργεια την ντομάτα. Σήμερα αριθμεί περίπου 400 ενεργά μέλη που καλλιεργούν περίπου 6.500 στρέμματα .

Οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις είναι οικογενειακής μορφής και για το λόγο αυτό γίνονται με πολλή μεγάλη προσοχή όλες οι καλλιεργητικές φροντίδες που αφορούν στο ροδάκινο. Μέσω της δραστηριότητάς του αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κινητήριους μοχλούς για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο γιατί διασφαλίζει το εισόδημα εκατοντάδων παραγωγών, αλλά και γιατί προσφέρει θέσεις εργασίας σε δεκάδες ανθρώπους, κυρίως κατά την θερινή περίοδο.

Παράλληλα, έχει επεκταθεί και εκτός των ελληνικών συνόρων, πραγματοποιώντας σημαντικές εξαγωγές σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Μέχρι την επιβολή του εμπάργκο προς τη Ρωσία από την Ε.Ε., κύρια αγορά στο εξωτερικό ήταν η ρωσική, όμως σήμερα κινείται σημαντικά ανοδικά και η αγορά της Σερβίας

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα