Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

LYKTOS GROUP : Είσοδος στη Παγκρήτια Τράπεζα

Για την ανάγκη να αποκτήσει αυτή τη στιγμή η χώρα μας χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης υπό την προϋπόθεση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Lyktos Group Μιχάλης Σάλλας , επισημαίνοντας την ανάγκη αποκατάστασης ενός κλίματος εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας.

«Στόχος μας είναι να μετεξελίξουμε την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίξει ενεργά την τοπική επιχειρηματικότητα και  την οικονομία», είπε σε συνέντευξη Τύπου , παρουσία του προέδρου  της Παγκρήτιας Νικόλαου Μυρτάκη, την Πέμπτη 18 Μαίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Σάλλας σημειώνοντας ότι «Είναι ένα αναπτυξιακό στοίχημα που θα το κερδίσουμε αποδεικνύοντας πως η Ελληνική Οικονομία και ασφαλώς η Οικονομία της Κρήτης έχουν προοπτικές και δυναμική ανάπτυξης.»,για να προσθέσει πως «Στόχος μας είναι να μετεξελίξουμε την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σε ένα σύγχρονο πιστωτικό ίδρυμα που θα στηρίξει ενεργά την τοπική επιχειρηματικότητα και  την οικονομία».

Ολοκληρώνοντας , ο επικεφαλής της Lyktos Group διευκρίνισε   πως ανήκει σε εκείνους που πραγματικά πιστεύουν στις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, τα όρια της οποίας δοκιμάστηκαν σκληρά, λέγοντας πως   είναι πολλοί οι τομείς που παρουσιάζουν τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, από την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση τροφίμων ως την ενέργεια , τις ανανεώσιμες πηγές, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τις εξαγωγές, την καινοτομία και τον τουρισμό, τονίζοντας  πως  «Αυτή είναι η στιγμή που η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης υπό την προϋπόθεση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά κυρίως με την αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας, εγχώριας και διεθνούς.

Κινήσεις   όπως αυτή που συντελείται στην Παγκρήτια εξυπηρετούν τον παραπάνω στόχο καθώς μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και για νέα κεφάλαια». Παίρνοντας τον λόγο ο   κ. Μυρτάκης   έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρόεδρο της Lyktos Group , αναφέροντας ότι η   συνεργασία αυτή δεν ήταν τυχαία, σημειώνοντας πως «Ο Μιχάλης Σάλλας είναι  ένας  επιτυχημένος Έλληνας τραπεζίτης, ο άνθρωπος που έχτισε την πρώτη σε μέγεθος τράπεζα της χώρας από μηδενική βάση, ενώ δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην καταγωγή του κ. Σάλλα από το Ηράκλειο της Κρήτης, έδρα της Τράπεζάς μας.

Tον καλωσορίζω.  Πιστεύω ότι με την είσοδο της Lyktos στο μετοχικό μας κεφάλαιο, ξεκινά μια καινούρια εποχή για την Παγκρήτια, για την τοπική οικονομία, για τους εργαζόμενους μας και τους 84.000 μεριδιούχους- μετόχους μας». Να σημειωθεί ότι η Lyktos Participations είναι Εταιρία Αποκλειστικού Σκοπού, που συστήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στην Παγκρήτια   Συνεταιριστική Τράπεζα και έλαβε την περασμένη εβδομάδα από την ΤτΕ και την ΕΚΤ/SSM, το πράσινο φως για τη συμμετοχή της ως στρατηγικός επενδυτής στην Τράπεζα .Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται  Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και με αυτό τον τρόπο η Lyktos αποκτά το 21,49%.

Μάλιστα, σύμφωνα με το καταστατικό του πιστωτικού ιδρύματος με το μερίδιο αυτό, η Lyktos έχει το δικαίωμα διορισμού του Διευθύνοντος Συμβούλου , αλλά και την τοποθέτηση δύο ακόμη μελών, στο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της  Συνεταιριστικής Τράπεζας , με τα κεφάλαια της αύξησης, να υπερκαλύπτουν τις κεφαλαιακές ανάγκες της Τράπεζας, όπως αυτές ορίστηκαν από την  Τ τ Ε

Social life με την Τίνα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση