Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

MERCEDES-BENZ EQA : Με δυνατό ηλεκτροκινητήρα

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση, με πλήθος κόσμου, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος  της Mercedes-Benz Ελλάς Ιωάννης Καλλίγερος, με την βοήθεια του Sales  &  Marketing  Director  MB  Cars  Νίκου Πρέζα, παρουσίασαν στην έκθεση Αυτοκίνηση 2019,   την   Mercedes-Benz EQA βάση της οποίας   θα αναπτυχθεί η ηλεκτροκίνητη εκδοχή της σημερινής A-Class.«Μέχρι το 2022 η Mercedes-Benz θα διαθέτει περισσότερα από δέκα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην γκάμα της και η έκδοση παραγωγής της πρωτότυπης για την ώρα EQA θα είναι ένα από αυτά», είπε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ο κ. Καλλίγερος, αποκαλύπτοντας   έναν ηλεκτροκινητήρα που υπερβαίνει σε απόδοση τα 200 kW (272 ίππους).

Η αυτονομία της ηλεκτροκίνητης Mercedes ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα

Πιο αναλυτικά, παρά την υψηλή ισχύ και τις κορυφαίες επιδόσεις που εξασφαλίζει, η αυτονομία της ηλεκτροκίνητης Mercedes ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μπαταρίες μεγέθους 60 kwh που βρίσκονται τοποθετημένες στο δάπεδο του αμαξώματος. Ειδικότερα, η Mercedes-Benz EQA προσφέρει τη δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης, την ίδια στιγμή που σε έναν σταθμό ταχυφόρτισης έχει την ικανότητα να ανακτά περίπου 100 χιλιόμετρα ανά 10 λεπτά φόρτισης.

Το πανελλαδικό ντεμπούτο που έκανε   η αμιγώς ηλεκτρική EQC, το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας με το αστέρι EQ, που περιλαμβάνει το σύνολο του ηλεκτρικού οικοσυστήματος η Mercredes-Benz, τόσο από πλευράς μοντέλων όσο και καινοτόμων υπηρεσιών έχει εξελιχθεί ειδικά για την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης.

Αυτοκίνητα που κάνουν επιλεκτικές εμφανίσεις μόνο σε Διεθνή Σαλόνια 

Τα τρία πρωτότυπα (concept) μοντέλα ξάφνιασαν   ευχάριστα τους επισκέπτες της Έκθεσης αφού πρόκειται για αυτοκίνητα που κάνουν επιλεκτικές εμφανίσεις μόνο σε Διεθνή Σαλόνια Αυτοκινήτου στον κόσμο και αποτελούν τον προπομπό των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους μελλοντικά. Η Mercedes-Benz Ελλάς, λοιπόν, δίνει το παρόν στην Έκθεση Αυτοκίνηση 2019, έως τις 17 Νοεμβρίου, στο περίπτερο 10 του Ολυμπιακού Ακινήτου Ξιφασκίας, με σημαντικές πανελλαδικές πρεμιέρες,   παρουσιάζοντας στο κοινό, τις νέες, ανατρεπτικές της ιδέες, με   νέα μοντέλα της μάρκας.

Υπενθυμίζεται πως για την μάρκα, η διαρκής αναζήτηση και υλοποίηση νέων ιδεών υπήρξε πάντα η κινητήριος δύναμη για τα μεγάλα επιτεύγματά της στο τομέα του αυτοκινήτου. Ιδέες μικρές και μεγάλες, ιδέες προσγειωμένες αλλά και επαναστατικές, ιδέες που άλλαξαν εκ βάθρων τον τρόπο που βλέπουμε το αυτοκίνητο στο βάθος των 133 χρόνων της ιστορίας της.

Σε έναν ειδικό προσομοιωτή μπορούν να βιώσει την εμπειρία χειρισμού

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι πωλήσεων της μάρκας, αλλά και διαδραστικές εφαρμογές σε tablets και οθόνες μπορούν να ενημερώσουν κατανοητά και ξεκάθαρα για όλες τις υπηρεσίες που συνοδεύουν τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz, ενώ σε έναν ειδικό προσομοιωτή θα μπορεί κάποιος να βιώσει την εμπειρία χειρισμού του πρωτοποριακού συστήματος πολυμέσων MBUX με τεχνητή νοημοσύνη και φωνητικό έλεγχο.

Πίσω από κάθε όμορφη Mercedes-Benz υπάρχει μία πολύ όμορφη ιδέα, με την εταιρία να περιμένει τους επισκέπτες της στην Αυτοκίνηση 2019, για να γνωρίσετε από κοντά τις επόμενες ιδέες του εφευρέτη του αυτοκινήτου. Γιατί τίποτα δεν δικαιώνει περισσότερο το ανθρώπινο πνεύμα και την εξέλιξή του από μία υψηλή ιδέα που έγινε μια πολύ σπουδαία πράξη.

Ενσωματώνονται στη νέα GLB, όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες

Στα εγκαίνια έγιναν και τα αποκαλυπτήρια, του νέου compact και μοναδικού 7θέσιου SUV οχήματος της κατηγορίας GLB, με όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα μπορούσε να παρέχει η Mercedes-Benz. Το γερμανικό εργοστάσιο   ενσωμάτωσε στη νέα  μικρή GLB,  που   διαθέτει   έξυπνη σχεδίαση στο εσωτερικό τρεις σειρές καθισμάτων – και επτά θέσεις – ενώ η γκάμα των μηχανικών συνόλων, καλύπτει κάθε απαίτηση, με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ που ξεκινούν από τα 1.3 λίτρα. Το νέο γερμανικό μοντέλο,   κυκλοφορεί πλέον στην αγορά το φθινόπωρο, εγκαινιάζοντας μια νέα υποκατηγορία, αυτή των μικρών επταθέσιων SUV με μικρά σε κυβικά μηχανικά σύνολα. Το νέο της SUV πατάει στην ίδια συνταγή των υπολοίπων μοντέλων της γερμανικής οικογένειας, με μήκος 4,63 μέτρα.

Φέρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας

Η νέα μικρή GLB, στην εξωτερική   της εμφάνιση, φέρει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας, με δυναμική σχεδίαση, έντονες καμπύλες και τους μεγάλους τροχούς . Εσωτερικά, ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται μέσω του νέου συστήματος πολυμέσων, από μια μεγάλη ενιαία οθόνη που περιλαμβάνει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, που παραπέμπει στη νέα A-Class. Αν και χαρακτηρίζεται ως compact SUV, οι απλόχερες χωροταξικές δυνατότητες του δίνουν λύση στους υποψήφιους αγοραστές, που μέχρι σήμερα, η απόκτηση επταθέσιων SUV αποτελούσε αποκλειστικό προνόμιο της κατηγορίας των πολυτελών SUV και με τιμές άνω των 80 χιλιάδων ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η τρίτη σειρά καθισμάτων δεν φαίνεται να έχει ρόλο κομπάρσου, αφού, η γερμανική εταιρία σημειώνει πως σε αυτήν μπορούν να βολευτούν επιβάτες με ύψος έως 1,68 μέτρα. Ο  χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 560 λίτρων, όταν τα καθίσματα βρίσκονται στην πενταθέσια διάταξη, και μπορεί να επεκταθεί με την αναδίπλωση των καθισμάτων στα 1.755 λίτρα.

Προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμα πετρελαίου

Όσον αφορά τα μηχανικά σύνολα, η νέα Mercedes-Benz GLB θα προσφέρεται με δύο κινητήρες βενζίνης και ισάριθμα πετρελαίου, ενώ το πιο σημαντικό νέο, είναι ότι η GLB έχει ως εφαλτήριο κινητήρα ένα νέο μοτέρ βενζίνης, 1.33 λτ. με ισχύ 163 ίππων (GLB 200).

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα