Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

MERCEDES S CLASS : Με δυναμική εμφάνιση

 

Στην προσεγμένη σχεδίαση και τη αριστοτεχνία, οφείλεται η δυναμική παρουσίαση της ναυαρχίδας της Mercedes-Benz S-Class , με   την πολυτελή εμφάνιση και την αίσθηση ότι   το κύρος και η τεχνολογική πρωτοπορία αποκτούν ακόμη περισσότερη απτή αξία.

Όλα τα νέα μοντέλα,   εξοπλίζονται με μάσκα ψυγείου νέας σχεδίασης, που σε συνδυασμό με τους προβολείς Multibeam Led, η S-Class αποκτά τρία επιβλητικά φωτιστικά σώματα που χαρακτηρίζουν την αποκλειστική σχεδίασή της. Οι προβολείς Multibeam Led επιτρέπουν ταχύτατη και απολύτως ακριβή προσαρμογή των προβολέων στην τρέχουσα κατάσταση κυκλοφορίας. Ο φωτισμός μεγάλης σκάλας Ultra Range παράγει τη μέγιστη νομικά επιτρεπόμενη ένταση φωτισμού.

Βέβαια , στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέου δυνατού μοντέλου , συγκαταλέγεται μια ολοκαίνουρια και άκρως αποδοτική σειρά κινητήρων με διάφορες νέες τεχνολογίες για τον εξηλεκτρισμό του συστήματος μετάδοσης κίνησης. Το Intelligent Drive κάνει άλλο ένα βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση. Επιπλέον, ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της premium κατηγορίας στους τομείς της άνεσης και της ευεξίας θέτει νέα πρότυπα στον εσωτερικό χώρο.

Εσωτερικά , οι δύο οθόνες υψηλής ανάλυσης, με διαγώνιο 12,3 ιντσών η καθεμία και ενιαία κρυστάλλινη επιφάνεια, διαμορφώνουν το κόκπιτ ευρείας οθόνης. Το νέο όχημα διαθέτει πλήκτρα αφής Touch Control στο νέας σχεδίασης τιμόνι. Ακόμα ένα νέο χαρακτηριστικό είναι ο χειρισμός του Distronic και του cruise control από χειριστήρια στο τιμόνι. Ο χειρισμός του συστήματος infotainment είναι εφικτός με το touchpad, με το χειριστήριο στην κεντρική κονσόλα και με το σύστημα φωνητικών εντολών Linguatronic , το οποίο πλέον υπακούει σε περισσότερες από 450 εντολές.

Παράλληλα , η ενεργή υποβοήθηση απόστασης Distronic και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης – Active Steering Assist-προσφέρουν στον οδηγό ακόμα πιο άνετη υποβοήθηση για τη διατήρηση της απόστασης ασφαλείας και την ασφαλή διεύθυνση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση απόστασης   χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα δεδομένα χαρτών και πλοήγησης, μπορεί να υποστηρίζει τον οδηγό με βάση τη διαδρομή και προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου, για περισσότερη άνεση.

Μάλιστα,  η ανάρτηση Magic Body Control με Road Surface Scan αναγνωρίζει εκ των προτέρων ανωμαλίες του οδοστρώματος και τις αποσβένει. Η λειτουργία κλίσης σε στροφές είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό άνεσης που διατίθεται για πρώτη φορά στην S-Class . Το ρολάρισμα μέχρι την ακινητοποίηση και η επιβράδυνση βελτιστοποιούνται ως προς την κατανάλωση ενέργειας μέσω «ελεύθερης κύλισης» με απενεργοποιημένο κινητήρα ή με ανάκτηση ενέργειας.

Με τη νέα S-Class κάνει το ντεμπούτο της και μια ολοκαίνουρια σειρά κινητήρων υψηλής απόδοσης, αποτελούμενη από νέους εξακύλινδρους εν σειρά πετρελαιοκινητήρες και βενζινοκινητήρες, καθώς και έναν κινητήρα V8 biturbo με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων. Συγχρόνως, παγκόσμια πρεμιέρα κάνουν και επαναστατικές τεχνολογίες, όπως η ενσωματωμένη μίζα-δυναμό 48 volt και ο πρόσθετος ηλεκτρικός συμπιεστής.

Ταυτοχρόνως το νέο μοντέλο , προσφέρει ευφυή εξοικονόμηση καυσίμου χρησιμοποιώντας δεδομένα πλοήγησης, σήματα κυκλοφορίας και πληροφορίες από τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Ο οδηγός λαμβάνει εγκαίρως ειδοποιήσεις για ιδιαίτερα αποδοτικό και άνετο τρόπο οδήγησης.

Οι εργασίες ανάπτυξης της νέας S-Class ήταν ιδιαίτερα εντατικές, καθώς χρησιμοποιήθηκαν 6.500 καινούρια εξαρτήματα, ενώ το σύστημα ελέγχου ανέσεων Energizing (διαθέσιμο από το Σεπτέμβριο 2017) δικτυώνει διάφορα συστήματα ανέσεων του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στον πελάτη να επιλέγει εξατομικευμένες ρυθμίσεις ευεξίας, ανάλογα με τη διάθεση ή τις ανάγκες του

. Ο διευρυμένος ατμοσφαιρικός φωτισμός αναδεικνύει τον εσωτερικό χώρο σε έργο τέχνης, συνθέτοντας διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Η ναυαρχίδα της Mercedes-Benz ήταν το πολυτελές saloon με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2016. Από το 2013, οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν υπερβεί τα 300.000 saloon. Σήμερα, κυκλοφορούν έξι διαφορετικές εκδόσεις αμαξωμάτων για την S-Class.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση