Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

MYTILINEOS : Συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευσή της για έμπρακτη συμπαράσταση στους πληγέντες

Για τη δέσμευση της Mytilineos ότι η προσφορά της προς την κοινωνία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου, όπως άλλωστε αντικατοπτρίζεται στις αξίες της, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Κοινωνικής Ευθύνης.

«Η Mytilineos συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευσή της για έμπρακτη συμπαράσταση στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018», είπε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου η κ. Μυτιληναίου, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου για την παράδοση του έργου, παρουσία των υπουργών Παιδείας Νίκη Κεραμέως, παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσο και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ενεργειακή αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου- Λυκείου

Συγκεκριμένα, η εταιρία όπως είχε ήδη ανακοινώσει, προχώρησε στην ενεργειακή αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος Γυμνασίου- Λυκείου και του Όμορου Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Ραφήνας -Πικερμίου, συνολικής αξίας 600.000 ευρώ. Στα κτήρια που αναβαθμίστηκαν (συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ.) καλύπτονται σήμερα οι εκπαιδευτικές ανάγκες 700 παιδιών και οι αθλητικές δραστηριότητες 1.000 παιδιών, από διάφορες περιοχές του πυρόπληκτου Δήμου Ραφήνας και όμορων Δήμων. Πιο αναλυτικά, ο Τομέας Έργων EPC – Mέτκα της Mytilineos, μετά από σειρά ερευνών και μελετών επέλεξε τις πιο σύγχρονες επεμβάσεις στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα, ώστε να εξασφαλισθεί εκτός από τη συντήρηση και η μέγιστη δυνατή ενεργειακή εξοικονόμηση.

Το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνεται φτάνει το 45%

Ειδικότερα, οι επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης που επιλέχθηκαν να υλοποιηθούν αφορούν τόσο στο εξωτερικό κέλυφος των κτηρίων (αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων και μονώσεων οροφής γυμναστηρίου), όσο και στα ηλεκτρομηχανολογικά τους συστήματα (θέρμανση, ψύξη, φωτισμός και διαχείριση θερμού νερού). Με αυτές τις ενέργειες, το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνεται φτάνει το 45% για το σχολείο και το 40% για το γυμναστήριο, συγκριτικά με την προϋφιστάμενη κατάσταση.  Ωστόσο, υλοποιήθηκαν και επιπλέον παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες για την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας, της λειτουργικότητας, καθώς και προστασίας των μαθητών και διδασκόντων, με τη μελέτη ενεργειακής πυροπροστασίας, τα συστήματα σκίασης αιθουσών, κλειστού γυμναστηρίου και την ανέγερση νέου στεγάστρου εξωτερικών κερκίδων σχολείου, την εγκατάσταση νέου ανελκυστήρα ΑΜΕΑ και βελτίωση εξωτερικών προσβάσεων ΑΜΕΑ,

Προχώρησε στη δωρεά 6 αυτόνομων πυροσβεστικών οχημάτων

Ταυτόχρονα, υλοποιήθηκαν επισκευές και συντήρηση των όψεων και των στοιχείων φέροντος οργανισμού, εγκατάσταση νέου συστήματος αντικεραυνικής προστασίας και συστήματος προστασίας από κρουστικές υπερτάσεις, συντήρηση και εμπλουτισμός χώρων πρασίνου, αλλά και ανακατασκευή περιμετρικής περίφραξης και μάντρας, καθώς και κιγκλιδωμάτων δώματος σχολείου. Το σύνολο των επεμβάσεων ολοκληρώθηκε έγκαιρα ώστε να είναι έτοιμο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σημειώνεται πως ο Τομέας Έργων EPC – Mέτκα επιπλέον, συνέπραξε αφιλοκερδώς μαζί με άλλες ιδιωτικές εταιρείες στην επιχείρηση καθαρισμού οικοπέδου στο Μάτι, από επικίνδυνη καύσιμη ύλη. Τέλος, η Mytilineos προχώρησε στη δωρεά 6 αυτόνομων πυροσβεστικών οχημάτων στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Mytilineos κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, αλλά και Ολοκληρωμένων Έργων και Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.900 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα