Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

NESTLE ΕΛΛΑΣ : Τελικά στη χώρα γίνονται σημαντικές επενδύσεις

Την βεβαιότητα , ότι δίνεται ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοπτική της εθνικής οικονομίας και της Ελλάδας, εξέφρασε ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, εστιάζοντας στην ολοκλήρωση της νέας της επένδυσης της Nestlé Ελλάς συνολικής αξίας 8.5 εκατ. ευρώ, στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα.

«Σήμερα έχουμε ένα παράδειγμα, το οποίο πρέπει να μιμηθούν κι άλλοι, που δείχνει ότι στη χώρα γίνονται επενδύσεις και είναι σημαντικό να προσανατολιστούμε στην καινοτομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγικής μας δομής προκειμένου να έχουμε μια οικονομία εξωστρεφή και ανταγωνιστική», είπε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου ο κ. Πιτσιόρλας , στην εκδήλωση των επίσημων εγκαινίων , παρουσία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη , του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Nestlé Ελλάς Νίκου Εμμανουηλίδη και του διευθυντή του εργοστασίου   Γιώργου Σαρρή.

Γίνεται πραγματικότητα το επιχειρηματικό πάρκο

Μάλιστα, σε ερώτηση της «ΒτΚ» στο περιθώριο της εκδήλωσης, αναφορικά με την γενικότερη   καθυστέρηση της κυβέρνησης για το «επιχειρείν» , ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, επισήμανε πως πρέπει να κοιτάμε μπροστά , ατενίζοντας το μέλλον με επιχειρηματική αισιοδοξία. Από την πλευρά του , ο κ. Μπακογιάννης , ανέφερε : «Με μεγάλη χαρά βρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια της νέας επένδυσης της Nestle στη Βοιωτία. Στην καρδιά του επιχειρηματικού πάρκου που υλοποιούμε στην περιοχή του Ασωπού. Εκεί που το όραμά μας γίνεται πραγματικότητα. Μία επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ, σε μία χώρα που λέει ότι θέλει επενδύσεις, αλλά δεν το δείχνει. Παραμένουμε δίπλα σε όποια επένδυση δίνει θέσεις εργασίας και έχει οφέλη για την τοπική οικονομία».

Ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία της Nestlé

Παίρνοντας τον λόγο, κ. Εμμανουηλίδης επισήμανε : «Το εργοστάσιο του καφέ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της Nestlé. Στα τριάντα χρόνια που είναι στην ευθύνη μας, από το 1987, οι επενδύσεις μας σε αυτό είναι διαρκείς και το έχουν μετατρέψει σε μία πραγματικά προηγμένη παραγωγική μονάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επενδυτική αυτή πορεία κορυφώνεται σήμερα, με την ολοκλήρωση της νέας εγκατάστασης για το καβούρδισμα του καφέ, μιας επένδυσης που ξεκίνησε το 2016 και αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ. Η νέα επένδυση σημαίνει δέσμευση για το μέλλον του εργοστασίου, σημαίνει ανάπτυξη, καθώς με τις νέες δυνατότητες θα μπορούμε να εξάγουμε διάφορους τύπους καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ από εδώ, από τα Οινόφυτα Βοιωτίας, στις αγορές Nestlé σε όλο τον κόσμο, σημαίνει όμως και ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για την τοπική κοινότητα, και αυτοί είναι τρεις μόνο λόγοι για τους οποίους είμαστε χαρούμενοι σήμερα. Η Nestlé Ελλάς συνεχίζει τη δραστηριότητά της εκπληρώνοντας σταθερό τον σκοπό της: «ενισχύοντας την ποιότητα ζωής και συνεισφέροντας σε ένα πιο υγιές μέλλον».

Συνολική παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης

Νωρίτερα, ο κ. Σαρρής , ανοίγοντας την εκδήλωση , μίλησε για το εργοστάσιο , που λειτουργεί με την ευθύνη της Nestlé Ελλάς από το 1987, όπου πραγματοποιείται η συνολική παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, καθώς και η συσκευασία του στιγμιαίου καφέ Nescafé Classic που προορίζεται για την ελληνική αγορά. Πιο αναλυτικά, με την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων, που είναι οι μοναδικές στο είδος τους σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, το εργοστάσιο των Οινοφύτων, που απασχολεί 130 άτομα ως μόνιμο προσωπικό και άλλα 15 ως εποχιακό έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τόσο τη συνολική παραγωγή του όσο και εκείνη που προορίζεται για εξαγωγές. Χάρη στην τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιούν οι νέες εγκαταστάσεις, το εργοστάσιο μπορεί πλέον να επεξεργάζεται σημαντικές ποσότητες διαφόρων ποικιλιών καφέ με τρόπο που εγγυάται γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα ίδιο με αυτό που θα είχε κανείς από μία μικρής κλίμακας παραγωγή.

Σήμερα λειτουργεί δύο εργοστάσια του καφέ

Ειδικότερα, με παρουσία στη χώρα από το 1899, η εταιρία απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους άμεσα και πολλές χιλιάδες έμμεσα. Με παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα από το 1973, σήμερα λειτουργεί δύο εργοστάσια: του καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας. Μέσα από τις δράσεις της πρωτοβουλίας Nestlé Νοιάζομαι, φροντίζει να έχει θετική επίδραση σε τρεις βασικούς πυλώνες: για τον άνθρωπο και την οικογένεια, για τις κοινότητες και για τον πλανήτη. Με το πρόγραμμα «Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία» η εταιρεία έχει από το 2009 προσφέρει διατροφική εκπαίδευση σε 110.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την ενυδάτωση σε περισσότερα 62.000 παιδιά και ενήλικες. Με την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων «Nestlé needs YOUth», που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013 από την Αθήνα, η εταιρεία υλοποιεί τη δέσμευσή της για 950 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους μέχρι το 2020, έχοντας ήδη προσφέρει 766 ευκαιρίες.

Στηρίζει  οικογένειες χαμηλού εισοδήματος

Επιπλέον, η Nestlé Ελλάς δωρίζει ετησίως τρόφιμα αγοραστικής αξίας 2 εκατ. ευρώ στηρίζοντας οικογένειες χαμηλού εισοδήματος σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, πιστή στις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της, λειτουργεί τα εργοστάσια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 100%, έχει επιτύχει την εξοικονόμηση 2000 τόνων εκπομπών CO2 την τελευταία τετραετία, καθώς και 2500 τόνων νερού από το 2016. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των καλεσμένων και των εκπροσώπων του τύπου στους χώρους του εργοστασίου, όπου παρακολούθησαν από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγής των προϊόντων καφέ της εταιρείας.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα