Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

NISSAN ALTIMA : Παγκόσμια πρώτη

Αποκάλυψε  η Nissan, το ολοκαίνουργιο Altima, ένα sedan μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας, που διαθέτει εκφραστικό στυλ, αναβαθμισμένο εσωτερικό, και δύο νέους κινητήρες.

Τι νέο μοντέλο, παρέχει το πρώτο Intelligent All-Wheel Drive σύστημα με το οποίο εξοπλίζεται ένα sedan της Nissan στις .ΗΠ.Α., καθώς και προηγμένες λειτουργίες   της Ευφυούς Κινητικότητας (Intelligent Mobility), συμπεριλαμβανομένου του ProPILOT Assist. Η έκτη γενιά του κορυφαίου σε πωλήσεις sedan της Nissan, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, δίπλα στο αγωνιστικό της μάρκας για την Formula E, που εμφανίστηκε επίσης για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική.

Ενσωματώνει το όραμα του Intelligent Mobility

Το νέο Altima ακολουθεί τα χνάρια του νέου LEAF, ενσωματώνοντας το όραμα του Intelligent Mobility της Nissan και   επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα οχήματα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Βασικό στοιχείο σε αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί το ProPILOT Assist, μια τεχνολογία υποστήριξης της οδήγησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας , που διευκολύνει το έργο του οδηγού, ελέγχοντας υπό ορισμένες συνθήκες, την επιτάχυνση, το τιμόνι και την πέδηση.

Διαθέτει και το Rear   Automatic Braking

Επίσης νέο για το Altima είναι και το Rear   Automatic Braking (αυτόματη οπίσθια πέδηση), η οποία βοηθά τον οδηγό να ανιχνεύσει ακίνητα αντικείμενα κατά την κίνηση με όπισθεν και, αν χρειαστεί, να εφαρμόσει τα φρένα για να αποφευχθεί μια σύγκρουση. Η προσθήκη του εν λόγω συστήματος στο Nissan Safety Shield, δημιούργησε το Safety Shield 360, το οποίο παρέχει τεχνολογίες παρακολούθησης και παρέμβασης σε όλο το εύρος του οχήματος,   συμπεριλαμβανομένων των Automatic Emergency Braking με ανίχνευση πεζών, Rear Automatic Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, Rear Cross Traffic Alert και High Beam Assist.

Δύο νέοι κινητήρες, για το καινούργιο Altima

Στο νέο Altima εισάγονται και δύο νέοι κινητήρες. Συγκεκριμένα, η αντικατάσταση του προηγούμενης γενιάς κινητήρα V6 3,5 λίτρων του Altima γίνεται με τον πρώτο στον κόσμο, μαζικής παραγωγής turbo, μεταβλητής συμπίεσης,   4κύλινδρο κινητήρα. Ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρει απόδοση εφάμιλλη του V6 με την οικονομία καυσίμου των 4 κυλίνδρων. Επιπλέον, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του νέου Altima είναι ο νέος, 4κυλίνδρος κινητήρας DOHC, 2,5 λίτρων, άμεσου ψεκασμού. Εκτός από τα οφέλη της ιπποδύναμης και της ροπής, ο νέος κινητήρας προσφέρει μεγαλύτερη ποιότητα κύλισης, με μειωμένα επίπεδα θορύβου, καθώς και με αυξημένη οικονομία καυσίμου και καθαρότερες εκπομπές ρύπων.

Διαθέτει ολόφρεσκο, εκφραστικό σχεδιασμό

Το νέο Altima διατίθεται για πρώτη φορά και με το Intelligent All-Wheel Drive. Το σύστημα AWD είναι διαθέσιμο σε όλα τα επίπεδα   εξοπλισμού, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων. Ο ολόφρεσκος, εκφραστικός σχεδιασμός του νέου Altima αντλεί έμπνευση από το βραβευμένο concept Nissan Vmotion 2.0. Το νέο Altima είναι χαμηλότερο, μεγαλύτερο και φαρδύτερο από το προηγούμενης γενιάς μοντέλο, με μια εξαιρετικά ισορροπημένη, επιθετική στάση που περιλαμβάνει τροχούς και ελαστικά 19 ιντσών.

Βασικές λειτουργίες εσωτερικής άνεσης και ευκολίας

Το νέο premium εσωτερικό του αυτοκινήτου,   διαθέτει ένα ευρύ πίνακα οργάνων σε   σχήμα «κινούμενου πτερυγίου», που τονίζει το χαμηλό προφίλ του εξωτερικού σχεδιασμού, βοηθώντας έτσι στη δημιουργία ενός ανοιχτού, “ευάερου” περιβάλλοντος. Οι βασικές λειτουργίες εσωτερικής άνεσης και ευκολίας, περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, καθίσματα με πρόσθετη στήριξη για βελτιωμένη συγκράτηση και υποστήριξη του οδηγού και του συνοδηγού, καθώς και ως στάνταρ το NissanConnect που διαθέτει Apple CarPlay ™ και Android Auto ™, πλαισιωμένο από μια έγχρωμη οθόνη πολλαπλής αφής 8 ιντσών.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα