Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

NISSAN IMS : Μία νέα κατηγορία

Το Nissan IMs, που αποκαλύφθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Β. Αμερικής, είναι ένα εντελώς νέο είδος αυτοκινήτου, καθώς στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα “ψηλό” σπορ σεντάν, βασισμένο στην τεχνολογία πλαισίου, πλατφόρμας και μετάδοσης κίνησης, που αναπτύχθηκε μέσω του Nissan Intelligent Mobility.Ειδικότερα, ενώ είναι πιο κοντά σε ένα sedan από ότι σε ένα crossover, οι επαναστατικές αναλογίες του πρωτότυπου IMs, δημιουργούν μια νέα κατηγορία αυτοκινήτου. Βέβαια, η ταυτότητα του οχήματος, μιλά ξεκάθαρα για ηλεκτροκίνηση, με την μπαταρία να βρίσκεται κάτω από το πάτωμα και έτσι να ανυψώνει την καμπίνα, ενώ ο διευρυμένος εσωτερικός χώρος, είναι αποτέλεσμα του μεγάλου μεταξονίου.

Μοναδική αρχιτεκτονική θέσεων επιβαινόντων

Διαθέτει μια μοναδική αρχιτεκτονική θέσεων επιβαινόντων, τύπου «2 + 1 + 2», με περιστρεφόμενα μπροστινά καθίσματα και ένα πίσω κάθισμα που προσφέρει είτε τρία καθίσματα ή, όταν διπλώθουν τα λεπτά πίσω εξωτερικά καθίσματα , ένα επιβλητικό, κορυφαίας ταξιδιωτικής άνεσης «Premier Seat», στο κέντρο πίσω. «Η πρόοδος στην τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και η αυτόνομη οδήγηση επέτρεψαν στους σχεδιαστές μας να ξεπεράσουν τους κανόνες πλαισίου και διαμόρφωσης που χαρακτηρίζουν τα παραδοσιακά επιβατικά οχήματα, για να δημιουργήσουν ένα εντελώς καινούργιο τύπο αυτοκινήτου», δήλωσε την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, ο ανώτερος αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Nissan Alfonso Albaisa,   προσθέτοντας ότι «Το IMs διευρύνει τα όρια του σχεδιασμού στα sedan, με μια προσέγγιση που αναδεικνύει την κατηγορία σε εμφάνιση και λειτουργικότητα.»

Επηρεάζεται από το Nissan Intelligent Mobility

Πιο αναλυτικά, ο ισχυρός εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός του IMs, παίρνει σάρκα και οστά από την πρωτοποριακή τεχνολογία ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης, που αναπτύχθηκε μέσω του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Το IMs είναι μια μελέτη που βασίζεται στη δυαδικότητα και την αντίθεση. Σε αυτόνομη λειτουργία οδήγησης, διαθέτει πλήρη λειτουργία hands-free, ενώ σε λειτουργία χειροκίνητης οδήγησης, ο οδηγός απολαμβάνει την συναρπαστική εμπειρία οδήγησης υψηλής απόδοσης, που μόνο ένα προηγμένο ηλεκτροκίνητο όχημα μπορεί να προσφέρει. Συν τοις άλλοις, το IMs διαθέτει τα υψηλότερα επίπεδα τεχνολογίας ασφάλειας και συνδεσιμότητας, όλα πλαισιωμένα σε ένα δελεαστικό πακέτο που τονίζει το σύγχρονο Ιαπωνικό σχεδιασμό και κατασκευή.

Αυτόνομο, ηλεκτροκίνητο και με κορυφαία συνδεσιμότητα

Πλέον, «αγκαλιάζοντας» πλήρως τους τρεις πυλώνες του Nissan Intelligent Mobility, δηλαδή το Intelligent Driving, το Intelligent Power και το Intelligent Integration, το IMs κινείται προς τη δημιουργία μιας βιώσιμης κινητικότητας, με επίκεντρο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τη συνδεσιμότητα. Το κινητήριο σύνολο του IMs, αποτελείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (μπροστά και πίσω) και από μια μπαταρία 115kWh ταχείας φόρτισης, αποδίδοντας 483 ίππους (360 kW) και ροπή στρέψης 800 Nm, γεγονός που εξασφαλίζει στο πρωτότυπο μοντέλο ότι όχι μόνο θα μπορεί να συγκριθεί με τα σύγχρονα σπορ sedans, αλλά ότι τα περισσότερα εξ αυτών θα βλέπουν την… σκόνη του

Υψηλής απόδοσης σύστημα κίνησης

Με δυνατότητα ταξιδιού για 611 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, το IMs κατατάσσεται στο ίδιο επίπεδο αυτονομίας,   με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα οχήματα. Το κινητήριο σύνολο χρησιμοποιεί ένα υψηλής απόδοσης σύστημα κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, με αποτέλεσμα την ιδανική κατανομή του βάρους εμπρός και πίσω, την εξαιρετική πρόσφυση και την υποδειγματική κατευθυντικότητα, σε όλες σχεδόν τις συνθήκες. Χάρη σε μια προηγμένη αερανάρτηση, που προσαρμόζεται στις διαφορετικές συνθήκες οδήγησης, το ΙΜs παρέχει μια αξεπέραστη άνεση κατά την κύλιση, ακόμα και σε στροφές.

Μια νέα σχεδιαστική γλώσσα

Το εξωτερικό του IMs concept αποτελεί παράδειγμα της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan, η οποία μετατρέπει ένα παραδοσιακό sedan,   σε ένα όχημα με προκλητικές διαστάσεις, σπορ χαρακτήρα και εξαιρετική αεροδυναμική. Μοναδικό για τη Nissan, το IMs συνδυάζει άψογα φουτουριστικές, υψηλής τεχνολογίας ιδιότητες, με διαχρονικές Ιαπωνικές λεπτομέρειες. Η εξωτερική μορφή του IMs χαρακτηρίζεται από απλές οριζόντιες και κάθετες γραμμές, παρά από γλυπτές επιφάνειες. Εξαίρεση στο σύνολο αποτελεί η χαρακτηριστική “αιωρούμενη οροφή” της Nissan, που επωφελείται από τις νέες αναλογίες του αμαξώματος και λόγω των θέσεων των εμπρός κολώνων Α και το αντίστοιχων πίσω C. Το κομψό σχήμα εκτός του σπορ χαρακτήρα του, προσφέρει και χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας. Επιπρόσθετα, διάφορα μέρη του αμαξώματος, όπως τα φτερά, το μπροστινό σπόιλερ, τα μπαρσπιέ και το πάτωμα, παρέχουν αποτελεσματική άντωση και κατ’ επέκταση

Ελάχιστη ανύψωση σε υψηλές ταχύτητες.

Η σχεδίαση της οροφής είναι εμπνευσμένη από το σχήμα του φεγγαριού, με τις χρυσού χρώματος ράγες οροφής από ανοδιωμένο αλουμίνιο, να υποδηλώνουν το “δαχτυλίδι” του σεληνόφωτος που δημιουργείται από μια έκλειψη. Οι μοναδικές αναλογίες του οχήματος, που καθορίζονται από το μακρύ μεταξόνιο και την περιφέρειά του, τις καμπύλες της καμπίνας έμπροσθεν των κολώνων Α και από τη γωνία κλίσης του πίσω παραθύρου, δίνουν στο όχημα μια καθαρή, απλή σιλουέτα.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα