Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

NISSAN LEAF : Smarter Mobility Africa

Στη Σύνοδο για την Έξυπνη Κινητικότητα, που διεξήχθη στο Gauteng της Νοτίου Αφρικής, στις 1-2 Οκτωβρίου, συμμετείχε η Nissan   και στην οποία συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και στελέχη τοπικών κυβερνήσεων, για να   συζητήσουν πώς μπορεί να επιταχυνθεί   η μετάβαση στην ηλεκτρική και έξυπνη κινητικότητα. Συγκεκριμένα, η έξυπνη κινητικότητα είναι εδώ και έχει ήδη υιοθετηθεί από μεγάλες πόλεις παγκοσμίως, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι έξυπνες πόλεις αποτελούν καταλύτη για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, όπου η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών που δεν προκαλούν καταστροφές στο περιβάλλον και τελικά καταλήγουν σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Υποστηρίζει την τεχνολογία οχήματος- δικτύου (V2G)

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, «η ανάπτυξη μιας χώρας, με βάση το μετρούμενο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, μειώνεται άμεσα από τις φτωχές δημόσιες υποδομές μεταφορών». Ως πρωτοπόρος στον χώρο της καινοτομίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Νissan συντάσσεται με άλλους κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) στην συγκεκριμένη Σύνοδο. Άλλωστε η Ιαπωνική εταιρία ήταν ο πρώτος κατασκευαστής OEM που λάνσαρε ηλεκτρικό όχημα στη Νότιο Αφρική, το Nissan Leaf, το 2010. Η τελευταία γενιά αυτού του ηλεκτρικού οχήματος υποστηρίζει την τεχνολογία οχήματος- δικτύου (V2G). Η συγκεκριμένη τεχνολογία υποστηρίζεται από τη Nissan Energy, μια καινοτόμο και ευέλικτη λύση που συνδυάζει μπαταρίες δεύτερου κύκλου ζωής του Leaf, και ηλιακά πάνελ για την παροχή βιώσιμης ισχύος

Η Nissan συμβάλλει στο οικοσύστημα των ηλεκτρικών οχημάτων

«Η Nissan δεσμεύεται για τους στόχους της στην   αειφόρο ανάπτυξη», δήλωσε ο διευθυντής Marketing της Nissan South Africa. ο Kabelo Rabotho, σημειώνοντας ότι «Έχουμε συνεργαστεί με το Filadelfia School, στην κοινότητα Soshanguve, για να βελτιώσουμε την πρόσβαση στην αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια και να αυξήσουμε τη χρήση της ανανεώσιμης ενέργειας». Αυτός είναι ένας μόνο τρόπος που η Nissan συμβάλλει στο οικοσύστημα των ηλεκτρικών οχημάτων. Κατά τις προσεχείς δεκαετίες, δεν πρόκειται να τεθεί το ερώτημα εάν το κοινό θα υιοθετήσει τα EVs, αλλά πότε. Η Εθνική Ένωση Αυτοκινητοβιομηχανιών της Νοτίου Αφρικής (NAAMSA) σημείωσε ότι το 2015 η παγκόσμια αγορά “υιοθέτησε” 1,5 εκατ. ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, αποτελώντας περίπου το 0,1% των αυτοκινήτων στους δρόμους της Υφηλίου. Μέχρι το 2040, ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα 35% του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων.   Η Αφρική αστικοποιείται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ήπειρο, με ρυθμό 4% ετησίως, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 2%. Ο ταχέως αναπτυσσόμενος αστικός πληθυσμός, θα δοκιμάζει συνεχώς τις αντοχές των υφιστάμενων υποδομών, στις μεταφορές και την ενέργεια.

Στο πλαίσιο του Smarter Mobility Africa, θα διεξαχθεί το Electric Vehicle Road Trip Africa (EVRT Africa), όπου 12 οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, μεταξύ αυτών και Nissan LEAF, θα διανύσουν σε εννέα ημέρες δύο χιλιάδες χιλιόμετρα, από το Γιοχάνεσμπουργκ στο Κέιπ Τάουν, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δυναμική της ευφυούς κινητικότητας.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα