Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

NRG : Νέα προγράμματα ηλεκτρισμού-φυσικού αερίου

Για την επόμενη μέρα , που έρχεται στην ενέργεια από την NRG , αναφέρθηκε ο αν. διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Hellas Πέτρος Τζαννετάκης, επισημαίνοντας την παρουσία της ΜΟΗ , με τις AVIN, Coral, και Coral Gas

«Μέχρι σήμερα ο όμιλος μας πουλούσε προϊόντα στη ναυτιλία, τις μεταφορές, τη βιομηχανία, τώρα μπαίνουμε με ρεύμα και αέριο και στα σπίτια», είπε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, παρουσία του γενικού διευθυντή της NRG Αναστάσιου Λωσταράκου (φωτό) , στην παρουσίαση των νέων προγραμμάτων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που μπορούν να συνδυαστούν με προμήθεια φυσικού αερίου

Ανταγωνιστικά πακέτα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Λωσταράκος, ανέφερε : «Η NRG εισέρχεται σε μία νέα εποχή όπου μπορεί να προσφέρει τα πλέον ανταγωνιστικά πακέτα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, τόσο στα νοικοκυριά, όσο και στις επιχειρήσεις. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους καταναλωτές για όλες τις ενεργειακές τους ανάγκες. Οι συνδυαστικές ενέργειες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών αποτελούν την πρώτη από μια σειρά ενεργειών που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία τους με την NRG».

Ανοδική πορεία στην προμηθευόμενη ενέργεια

Συνεχίζοντας , ο γενικός διευθυντής εξήγησε πως η NRG    έχει δύο κύριες δραστηριότητες, την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας σε καταναλωτές κυρίως επαγγελματικούς της Μέσης και της Χαμηλής Τάσης αλλά και την εμπορία ρεύματος λέγοντας «Σήμερα έχουμε 1,3% μερίδιο   , παρουσιάζοντας την τελευταία διετία , ανοδική πορεία στην προμηθευόμενη ενέργεια κατά 40%, έχοντας   επιτύχει πωλήσεις 86 εκατ. ευρώ το 2017 , ενώ  αναμένουμε 110 εκατ. ευρώ για το 2018 και λειτουργική κερδοφορία , γύρω στα 4 εκατ. ευρώ».

Λανσάρει συνδυαστικά πακέτα ρεύματος και αερίου

Αναφερόμενος στα προϊόντα , διευκρίνισε ότι για πρώτη φορά η εταιρεία λανσάρει συνδυαστικά πακέτα ρεύματος και αερίου, σημειώνοντας πως θα ενσωματωθεί σε αυτή και η Coral Gas, σημειώνοντας ενδεικτικά, πως οι νέες συνδυαστικές ενέργειες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για οικιακές παροχές, μπορούν να προσφέρουν 30% δωρεάν ρεύμα και 30% δωρεάν φυσικό αέριο για το σπίτι, κάθε μήνα για 2 ολόκληρα χρόνια.

Ο όμιλος διατηρεί τις επιφυλάξεις του

Να σημειωθεί πως ο κ. Τζαννετάκης , στο περιθώριο της παρουσίασης , απαντώντας σε ερωτήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΠΑ και την αποκρατικοποίηση, είπε ότι ο όμιλος διατηρεί τις επιφυλάξεις που διατύπωσε στο υπόμνημά του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά του μεριδίου της Shell από τη ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Αττικής , χωρίς να   αποκλείει το ενδεχόμενο η Motor Oil Hellas να ενδιαφερθεί για την αποκρατικοποίηση. Στη συνέχεια διευκρίνισε πως η βασική δραστηριότητα του ομίλου, τα καύσιμα, δέχονται τον ευθύ ανταγωνισμό από το φυσικό αέριο και επομένως η συμπληρωματική δραστηριότητα του φυσικού αερίου έρχεται να υποκαταστήσει τις απώλειες από το ανταγωνιστικό καύσιμο. Ωστόσο , σε κάθε περίπτωση, ο όμιλος κοιτά όλα τα ενδεχόμενα για τη ΔΕΠΑ.

Συνεχίζεται κανονικά η κοινή δραστηριότητα

Οαράλληλα,  ο αν. διευθύνων σύμβουλος της ΜΟΗ , εστιάζοντας  στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής , σημείωσε πως συνεχίζεται κανονικά η κοινή δραστηριότητα μέσω της εταιρείας Κόρινθος Power με την Μυτιληναίος , λέγοντας «Είναι πολύ αγαθή η σχέση μας με τη Μυτιληναίος, η Κόρινθος Power  παράγει ρεύμα δεν υπάρχει αντικρουόμενη σχέση» ενώ ανέφερε ότι υπάρχει σε εξέλιξη συμφωνία για την αποχώρηση της ΜΟΗ από την Μ&Μ  Gas, την κοινή εταιρεία με τη Μυτιληναίος στο φυσικό αέριο, η οποία είχε δημιουργηθεί κάτω από ειδικές συνθήκες όταν η αγορά ήταν κλειστή , επιχειρώντας να ανοίξει τον κλάδο. Σήμερα , έχει επιτελέσει το σκοπό της και συμφωνήθηκε να αποχωρήσει η Motor Oil Hellas , κινούμενη πλέον στην αγορά με την αυτόνομη άδεια που εξέδωσε.

Εισέρχεται σε μία δυναμική περίοδο ανάπτυξης

Πιο αναλυτικά, η NRG, μετά και την ολοκλήρωση της ένταξής της στον Όμιλο της Motor Oil, εισέρχεται σε μία δυναμική περίοδο ανάπτυξης. Η εξαγορά του 90% της NRG από τη Motor Oil διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα, η NRG ανακοινώνει νέα ανταγωνιστικά προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με την προμήθεια φυσικού αερίου, μεγιστοποιώντας το όφελος του τελικού καταναλωτή. Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του οικιακού και εμπορικού καταναλωτή μέσω παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που καλύπτουν όλες τις ενεργειακές του ανάγκες.

Πρωτοποριακά και ανταγωνιστικά προγράμματα

 Στο αμέσως προσεχές διάστημα ο οικιακός, εμπορικός και βιομηχανικός πελάτης της εταιρείας αποκτά πλέον πρόσβαση σε πρωτοποριακά και ανταγωνιστικά προγράμματα που προσφέρουν σημαντικό όφελος στην οικογένεια και την επιχείρηση. Τα νέα προγράμματα της NRG, τα οποία είναι προσαρμοσμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των κατηγοριών καταναλωτών, συνδυάζονται πλέον με προωθητικές ενέργειες που μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά έκπτωσης επί της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Ενδεικτικά, οι νέες συνδυαστικές ενέργειες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για οικιακές παροχές, μπορούν να προσφέρουν 30% δωρεάν ρεύμα και 30% δωρεάν φυσικό αέριο για το σπίτι, κάθε μήνα για 2 ολόκληρα χρόνια.

Κοινόχρηστες παροχές ηλεκτρισμού  και φυσικού αερίου

Αντιστοίχως, προσφέρονται πλέον συνδυαστικές ενέργειες που αφορούν αποκλειστικά σε κοινόχρηστες παροχές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου πολυκατοικιών, προσφέροντας σε όσους καταναλωτές συμβληθούν με την NRG, τη δυνατότητα να κερδίσουν 30% δωρεάν ρεύμα και έως 30% δωρεάν φυσικό αέριο κάθε μήνα για 2 χρόνια. Τέλος, η NRG διαμορφώνει ειδικές συνδυαστικές ενέργειες για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να γίνουν πελάτες της, τόσο για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και φυσικού αερίου, προσφέροντάς έως 25% δωρεάν ρεύμα και έως 20% δωρεάν φυσικό αέριο για την επιχείρησή τους κάθε μήνα για 1 ολόκληρο χρόνο

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα