Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

OPEL 120 EDITION : Προνομιακές τιμές

Τα 120 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων, γιορτάζει   η Opel με επετειακές εκδόσεις, καθώς τα Opel 120 Edition διαθέτουν πλούσιο βασικό εξοπλισμό και προσφέρονται σε συμφέρουσες τιμές.

«Η Opel εκδημοκρατίζει τον τομέα μεταφορών εδώ και 120 χρόνια» δήλωσε αναφερόμενος στην επέτειο ο διευθύνων σύμβουλος Πωλήσεων, Aftersales και Μάρκετινγκ Xavier Duchemin, σημειώνοντας «Με τα αυτοκίνητά μας, κάνουμε τις πρωτοποριακές τεχνολογίες και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά προσιτά σε όλες τις ομάδες πελατών. Αυτό είναι και το μότο μας. Και γι’ αυτό προσφέρουμε την ειδική έκδοση “120 Edition” ώστε τα περισσότερα μοντέλα μας να σηματοδοτήσουν το ξεκίνημα μιας επετειακής χρονιάς»

Προσφορές με πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών

Ειδικότερα, η γερμανική μάρκα, που κατασκεύασε το πρώτο της αυτοκίνητο το 1899, προσφέρει τα δημοφιλή μοντέλα με πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών, στιλιστικών στοιχείων και στάνταρ συστημάτων άνεσης, σε προνομιακές τιμές. Μεταξύ των επετειακών Opel 120 Edition για τα οποία άνοιξε η διαδικασία παραγγελιών στην Ελλάδα, είναι το πεντάθυρο Corsa , το επετειακό Astra  και το Crossland X που προσφέρονται σε εξαιρετικές και δελεαστικές τιμές. Παράλληλα, συμφέρουσες είναι οι τιμές και των υπόλοιπων μελών της οικογενείας των SUV, όπως το Mokka X και το Grandland X, καθώς και η ναυαρχίδα της μάρκας, το Insignia. Τα μοντέλα 120 Edition διαθέτουν αυτόματο κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου, στοιχεία χρωμίου, καθώς και το λογότυπο «120» στα φτερά και τα πατάκια.

Μέχρι το 2020 θα έχουν εγκατασταθεί 1.300 σταθμοί

Στο μεταξύ, η γενέτειρα της Opel μετατρέπεται σε Νο1 «Ηλεκτρική Πόλη» στην Ευρώπη, καθώς μέχρι το 2020 θα έχουν εγκατασταθεί 1.300 σταθμοί φόρτισης στο Russelsheim, με την αναλογία να ανέρχεται σε έναν σταθμό για κάθε 72 κατοίκους Συγκεκριμένα , στην επέκταση των υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην πόλη Russelsheim θα συμβάλλει η Opel, αποσκοπώντας στην ανάδειξη της γενέτειράς της σε «Ηλεκτρική Πόλη». Αυτό θα το επιτύχει μέσω κοινοπραξίας με τη γερμανική πόλη και το πανεπιστήμιο RheinMain University, απότοκο της συνεργασίας των οποίων συνιστά η επικείμενη εγκατάσταση περίπου 1.300 σταθμών φόρτισης σε κάθε γωνιά της πόλης, όπως σε supermarket, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις δημοτικών ιατρείων (GPR).

Ένας σταθμός φόρτισης για κάθε 72 κατοίκους

Στόχος της κοινοπραξίας είναι ένας σταθμός φόρτισης για κάθε 72 κατοίκους, αναλογία – ρεκόρ όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σπουδαιότητα, μάλιστα, του εγχειρήματος αναδεικνύεται από το γεγονός πως το Αμβούργο, δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική πόλη , με 1.8 εκατ. πληθυσμό   και πρώτη σε υποδομή φόρτισης, διαθέτει 785 δημόσια προσβάσιμα σημεία φόρτισης, κάτι που μεταφράζεται σε ένα σημείο φόρτισης για 2.300 περίπου κατοίκους. Επιπροσθέτως, 400 επιπλέον σημεία φόρτισης θα εγκατασταθούν σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (350) θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Opel.

Αστικό εργαστήριο για την ηλεκτροκίνηση

Η συμβολή, μάλιστα, της γερμανικής φίρμας στο project υπογραμμίζεται από τον εξοπλισμό ενός μεγάλου όγκου χώρων στάθμευσης με 600 σημεία φόρτισης και θα είναι προσιτά στο κοινό μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Επιπλέον, θα εγκατασταθούν σταθμοί φόρτισης σε 350 χώρους στάθμευσης για τον ε ημαντική κρίνεται, παράλληλα, και η συμβολή του RheinMain University, το οποίο θ’ αναδειχθεί σε αστικό εργαστήριο για την ηλεκτροκίνηση στη Γερμανία, στους κόλπους του οποίου θα διερευνηθούν τεχνικά θέματα, όπως η σταθερότητα της ηλεκτρικής παροχής και η ενσωμάτωση των φορτιστών στο δίκτυο, αλλά και κοινωνικο-οικονομικά θέματα όπως η συμπεριφορά των οδηγών.

Προσδιορισμός των ατομικών  αναγκών των οδηγών

Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις συνήθειες φόρτισης θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να προβλέψουν μελλοντικές απαιτήσεις από το ηλεκτρικό δίκτυο και θα τους βοηθήσουν να προσδιοριστούν οι ατομικές ανάγκες των οδηγών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Εκτός από τα 20 σημεία φόρτισης, το RheinMain University θα εγκαταστήσει και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Αυτά είναι σχεδιασμένα για να βελτιώσουν τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας και να ελαχιστοποιήσουν την επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου. Το μεγαλόπνοο project, για το οποίο οι εταίροι έχουν λάβει χρηματοδότηση ύψους περίπου 12,8 εκατ. ευρώ από το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών θα υλοποιηθεί σταδιακά μέχρι το 2020.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα