Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

OPELGRANDLAND X : Δυναμικό και off-road

Οδηγούμε το στιβαρό Opel Grandland X, 1,6 diesel με τις μοντέρνες, δυναμικές γραμμές, τη γοητευτική off-road εμφάνιση , την υπερυψωμένη θέση καθισμάτων, αλλά και την άριστη σφαιρική ορατότητα σε συνδυασμό με ποικίλες κορυφαίες τεχνολογίες.

Εσωτερικά, προσφέρει άφθονους χώρους και άνεση , με το ταμπλό να διακρίνεται για την   μοντέρνα του σχεδίαση, την κονσόλα και την οθόνη αφής να είναι διαταγμένες και ευθυγραμμισμένες προς τον οδηγό, κάνουν τη ζωή του πιο άνετη και ασφαλή, ενώ το σύστημα πολυμέσων ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες και εφαρμογές, με τις επιφάνειες του σαλονιού να καλύπτονται από υφάσματα και δέρματα ανώτερης ποιότητας, αλλά και χειροποίητες ραφές στις χειρολαβές των θυρών και στα καθίσματα.

Περιλαμβάνει πολυάριθμες τεχνολογίες

Το νέο μοντέλο ,περιλαμβάνει πολυάριθμες τεχνολογίες, προς όφελος της ασφάλειας , με την κάμερα 360 μοιρών, τα συστήματα ανίχνευσης πεζών, αυτόματου φρεναρίσματος και ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, το ενεργό cruise control, την αυτόματη πίσω πόρτα, αλλά και το εξαιρετικό σύστημα προσωπικής υποστήριξης OnStar.  Παράλληλα, βασίζεται στο επιτυχημένο Peugeot 3008, καθώς δανείζεται το πάτωμα, τους κινητήρες και ορισμένες επιλεγμένες τεχνολογίες, με τον 1.6 diesel με 88 kW/120 hp, να αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 5,1-4,7 l/100 km, εκτός πόλης 4,2-3,5 l/100 km, μικτός κύκλος 4,6-4,0 l/100 km, 118-104 g/km CO2).

Κάνει την οδήγηση, συναρπαστική εμπειρία

Στο δρόμο , το Grandland X συμπεριφέρεται δυναμικά όπως υπαγορεύει η δυναμική του εμφάνιση, καταπίνει τα χιλιόμετρα, δίνοντας στον οδηγό την επιτάχυνση που θέλει , κάνοντας την οδήγηση, ακόμα και στην πόλη μια συναρπαστική εμπειρία, προσφέροντας τελικά στους επιβάτες μια απολαυστική διαδρομή. Προσφέρει όμως   πρωτίστως ασφαλή οδηγική απόλαυση όλο το χρόνο και σε όλες τις επιφάνειες. Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που εξασφαλίζει κορυφαία πρόσφυση σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο και, με το αυτόματο κιβώτιο, προσαρμόζει τα σημεία αλλαγών σχέσεων καθώς και την απόκριση του γκαζιού.

Τέλεια πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά

Αυτό εξασφαλίζει τέλεια πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά ανεξάρτητα εάν το Grandland X κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια. Το Grandland X περιλαμβάνει επίσης μία γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης πρώτης κατηγορίας, που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert), Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360° – είναι μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Προαιρετικά συστήματα όπως Αυτόματο Σύστημα Προσαρμογής Ταχύτητας (Automatic Cruise Control) λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει ή επιταχύνει το Grandland X όταν χρειάζεται, αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας.

Πεντάστερη κατάταξή του στο Euro NCAP.

Το εξαιρετικό επίπεδο ασφάλειας του νέου Grandland X επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την πεντάστερη κατάταξή του στο Euro NCAP. Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Φώτα ημέρας LED, πίσω φώτα LED, Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) βασισμένο σε κάμερα, Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Road Sign Recognition), έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας Cruise Control, Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), Radio R4.0 με δυνατότητα τηλεφώνου Bluetooth hands-free, σύστημα κλιματισμού (A/C) με φίλτρο σωματιδίων και οσμών, καθίσματα comfort με ποικίλες δυνατότητες ρύθμισης και διαιρούμενο 40:60 / αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα