Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

PEUGEOT 3008DKR : Θρίαμβος στο Ντακάρ

Την 3η της συνεχόμενη νίκη, κατέκτησε στο Ντακάρ 2018 η Peugeot, διασχίζοντας συνολικά 8.793 χιλιόμετρα σε αμμόλοφους, βουνά και βραχώδεις περιοχές στο Περού, την Βολιβία και την Αργεντινή, με τους Carlos Sainz/Lucas Cruz , να κατακτούν με το 3008DKR Maxi το 40ο Ράλι Ντακάρ. Συγκεκριμένα, η Team Peugeot Total πραγματοποίησε τα τελευταία τρία χρόνια ένα απίστευτο χατ-τρικ στον πιο απαιτητικό μηχανοκίνητο αγώνα αντοχής έχοντας ως βάση το Peugeot, 3008 SUV, το “Car of the Year 2017”. Πιο αναλυτικά, οι διαδρομές του 40ου ράλι Ντακάρ αποδείχτηκαν ιδιαίτερα απαιτητικές και σκληρές καταπονώντας τα μηχανικά μέρη των αγωνιστικών. Με συνολικό μήκος κοντά στα 9.000 χιλιόμετρα τα Peugeot 3008DKR Maxi επιβεβαίωσαν την αξιοπιστία τους κατακτώντας τις 7 από τις 13 συνολικά ειδικές διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν.

Το μόνο αξιοσημείωτο μηχανικό πρόβλημα ήταν ένα μικρό με το κιβώτιο, ενώ η εγκατάλειψη του No306 3008DKR Maxi δεν οφείλεται σε κανένα τεχνικό πρόβλημα. Τα νέα ελαστικά BF Goodrich ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά στο σκληρό έδαφος της Νοτίου Αμερικής. Τα ελαστικά TOTAL συνέβαλαν στην μέγιστη απόδοση και στα μεγάλα υψόμετρα Η Peugeot παραμένει πιστή στην φιλοσοφία μετάδοσης κίνησης μόνο στους δύο τροχούς συμμετέχοντας στον σκληρό αυτό αγώνα με τα αποκλειστικά δικίνητα Peugeot 3008DKR Maxi, και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως για ένα καλό αποτέλεσμα στα πιο δύσκολα εδάφη του πλανήτη δεν είναι απαραίτητη η τετρακίνηση.

Ειδικότερα, οι Carlos Sainz και Lucas Cruz είχαν σταθεί άτυχοι στα τελευταία τρία Ντακάρ, αλλά στο φετινό πήραν την «εκδίκησή» τους. Οδήγησαν γρήγορα και προσεκτικά για να σημειώσουν τον καλύτερο χρόνο με το No303 3008DKR Maxi. Σε όλες τις ειδικές είχαν καλούς χρόνους κατακτώντας τις SS6 και SS7 και τελικά τον μαραθώνιο του Ντακάρ. Οι νικητές του 2010 επιστρέφουν ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου φτάνοντας στην Cordoba και στον τελικό τους προορισμό με διαφορά 43 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα!

Παράλληλα, οι Stéphane Peterhansel και Jean-Paul Cottret, οι νικητές των Ντακάρ 2016 και 2017, είχαν δύο άτυχες στιγμές που τους στέρησαν την 3η θέση στο podium. Στην SS7 χρειάστηκε να αποφύγουν ένα quad και να καταστρέψουν την πίσω αριστερή ανάρτηση του 3008DKR χτυπώντας σε ένα βράχο. Στην SS13 και κατά την εκκίνηση χτύπησαν πάνω σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη ζημιά το σύστημα διεύθυνσης. Και στις δύο περιπτώσεις η βοήθεια των Cyril Despres/David Castera ήταν σημαντική. Το πλήρωμα τελικά ολοκλήρωσε το φετινό Ντακάρ στην 4η θέση αποδεικνύοντας πως παρά τις ατυχίες ήταν το ταχύτερο της Team Peugeot Total κατακτώντας τρείς ειδικές διαδρομές.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα