Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

PIRELLI ΜΟΝΑΚΟ : Νίκη Daniel Ricciardo

Στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών , υιοθέτησε η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών στο Grand Prix του Μονακό, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 26, 27 Μαίου.  με νικητή τον οδηγό  της Red Bull, Daniel Ricciardo.

Ο αγώνας αυτός φορτίζει λιγότερο από κάθε άλλον τα ελαστικά, έτσι η διαχείριση της πτώσης απόδοσης λόγω υπερθέρμανσης είναι καθοριστικής σημασίας, στην επίτευξη ενός καλού αποτελέσματος. Μάλιστα, αποτέλεσε κλειδί στη νίκη του οδηγού της Red Bull, Daniel Ricciardo ο οποίος εκκίνησε από την pole position. Τόσο ο νικητής όσο και οι υπόλοιποι οδηγοί στην πρώτη δεκάδα, εκκίνησαν με την ολοκαίνουργια εξαιρετικά μαλακή ροζ γόμα P Zero Pink hypersoft. Ο Ricciardo διατήρησε τον έλεγχο στην πρώτη θέση, αυτό σε συνδυασμό με τη γνωστή δυσκολία στα προσπεράσματα είχε ως αποτέλεσμα έναν αργό, σε ρυθμό, αγώνα.

Εναλλακτική στρατηγική μιας αλλαγής

Το ρεκόρ γύρου επετεύχθη προς το τέλος χάρη στην Red Bull του Max Verstappen. Ο Ολλανδός μετά από 48 γύρους άλλαξε την πάρα πολύ μαλακή γόμα (ultrasoft) με εξαιρετικά μαλακή γόμα (hypersoft). Απ’ όλους όσοι δεν εκκίνησαν με την εξαιρετικά μαλακή γόμα ψηλότερα τερμάτισε ο οδηγός της Renault, Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός εκκίνησε 11ος και τερμάτισε 8ος υιοθετώντας μια εναλλακτική στρατηγική μιας αλλαγής από πάρα πολύ μαλακή σε εξαιρετικά μαλακή γόμα. Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από ζεστές και στεγνές συνθήκες μολονότι μια ώρα πριν την εκκίνηση είχε ψιχαλίσει. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 18 βαθμούς Κελσίου και στο οδόστρωμα στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα