Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

PLAY : Με επιτυχία η δημόσια εγγραφή στην Πολωνία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία , το μεγαλύτερο IPO ιδιωτικής εταιρείας και μία από τις πέντε καλύτερες δημόσιες εγγραφές που έχουν καταγραφεί στην πολωνική αγορά, η αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Play του ομίλου Olympia, με τον διευθύνοντα σύμβουλο   Κώστα Καραφωτάκη.

«H Πολωνία αποδεικνύεται ότι είναι μία εξαιρετική χώρα όπου κάποιος μπορεί να δημιουργήσει μία επιχείρηση από την αρχή και να φτάσει να εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες», είπε την Πέμπτη 13 Ιουλίου, σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο CEO της εταιρίας Jørgen Bang-Jensen, σημειώνοντας «Με την είσοδό μας στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες μας και ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους μας»

Πιο αναλυτικά, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, το μεγαλύτερο IPO στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2015, με την   τιμή προσφοράς να κλείνει στα 36 πολωνικά ζλότι ανά μετοχή, (121,6 εκατ. μετοχές), τη   συνολική αξία της δημόσιας προσφοράς, να ανέρχεται στα 4.4 δισ. πολωνικά ζλότι, ( 1 δισ. ευρώ), ενώ η πρώτη μέρα εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας αναμένεται ότι θα είναι η 27η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως   από την στιγμή που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Πολωνία, πριν από 10 χρόνια, η Play που ελέγχεται από την Ελληνική Olympia Group του Πάνου Γερμανού και την Ισλανδική Novator Partners, έχει προσελκύσει 14,3 εκατ. συνδρομητές προσφέροντας παροχές και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, μηνυμάτων και δεδομένων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις (συγκεκριμένα, σε συνδρομητές που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις) βάσει συμβολαίου και προπληρωμής υπό τη γενική επωνυμία «PLAY».

Η εταιρία   παρέχει αυτές τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο 99% του πληθυσμού, μέσω ενός εκτεταμένου, σύγχρονου και οικονομικού δικτύου τηλεπικοινωνιών 2G/3G/4G LTE σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμες συμβάσεις κοινής χρήσης δικτύου/περιαγωγής εντός της χώρας που έχουν συναφθεί με τους άλλους τρεις μεγαλύτερους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας της ΠολωνίαςΝα σημειωθεί ότι ο Όμιλος Εταιρειών Olympia, ιδρύσεως Πάνου Γερμανού, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ελληνική επιχειρηματική σκηνή ήδη από τη δεκαετία του 1980 και συνεχίζει αδιάλειπτα να στηρίζει την εθνική οικονομία «χτίζοντας γέφυρες» με το παρόν και το μέλλον.

Με δυναμικό management, επιτυχημένη πορεία στρατηγικών συνεργασιών και πάνω από 10.000 θέσεις εργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Όμιλος αποτελεί σήμερα μία από τους κυρίαρχες ελληνικές   εταιρίες . Μέσα από τη δράση του σε Ελλάδα και εξωτερικό έχει ένα διευρυμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα σε νευραλγικούς κλάδους της αγοράς, όπως το λιανικό εμπόριο (Public- Retail World), τη βιομηχανία (Systems Sunlight), τη διανομή (Westnet Distribution) και το Business λογισμικό στην Ελλάδα (Softone), καθώς και τις τηλεπικοινωνίες (Play) και την καταναλωτική πίστη στο εξωτερικό (Aasa).

Social life με την Τίνα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση