Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

PLAY : Ο β’ μεγαλύτερος Πολωνικός πάροχος

Την ανοδική της πορεία, συνέχισε όλο το 2016, η   πολωνική εταιρία Play, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, καθώς πέτυχε την περασμένη χρονιά να αυξήσει περαιτέρω τη συνδρομητική της βάση.

«Ήταν μια δημιουργική χρονιά για την Play που σηματοδοτήθηκε από την είσοδό της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με την υπηρεσία Play Now, την ανανέωση της στρατηγικής της συνεργασίας με την Hauwei και την ανάδειξή της εταιρίας μας σε «Εταιρεία της Χρονιάς» είπε , κατά τη διάρκεια του 26ου Οικονομικού Φόρουμ Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Olympia Κώστας Καραφωτάκης, σημειώνοντας  ότι   «Αναμφίβολα το 2016 ήταν μια δημιουργική χρονιά για την Play που σηματοδοτήθηκε από την είσοδό της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης με την υπηρεσία Play Now, την ανανέωση της στρατηγικής της συνεργασίας με την Hauwei και την ανάδειξή της εταιρίας μας σε «Εταιρεία της Χρονιάς».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jorgen Bang-Jensen, ανέφερε ότι «Στα τέλη Δεκεμβρίου 2016 κατείχαμε το 26,3% του μεριδίου αγοράς των πελατών και παραμείναμε ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στην αγορά της Πολωνίας. Προχωρήσαμε επίσης στην εισαγωγή διπλών προσφορών που αποδείχτηκαν μεγάλη επιτυχία για την Play και η βάση των συνδρομητών μας αυξήθηκε στο 58% (συγκριτικά με το 50% στα τέλη του 2015). Συνολικά, το 2016 ήταν μια δυνατή χρονιά για την Play. Σημειώσαμε διψήφια αύξηση στους βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες»,

Η πολωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, πέτυχε την περασμένη χρονιά να αυξήσει περαιτέρω τη συνδρομητική βάση της, με αποτέλεσμα να ενισχύσει τόσο τα έσοδά της όσο και τη λειτουργική κερδοφορία της, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι έχει καταφέρει να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, η συνολική βάση πελατών έφτασε τα 14,41 εκατ. ευρώ (+1,9% y-o-y), ενώ το μερίδιο συνδρομητών συμβολαίου ανέβηκε στο 58,0%, από το 50,0% στα τέλη του 2015. Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 1,383 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 12,5% σε ετήσια βάση, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 460 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 14,0% συγκριτικά με το 2015.

Η αύξηση των προσαρμοσμένων EBITDA για το 2016 προέκυψε χάρη στη συνεχιζόμενη απόκτηση συνδρομητών συμβολαίου με καθαρή αύξηση της βάσης των συνδρομητών συμβολαίου. Μάλιστα , η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου 4G LTE αύξησε την κάλυψη της υπηρεσίας 4G LTE στο 92,1% του πληθυσμού από τις 31 Δεκεμβρίου 2016

Social life με την Τίνα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση