Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

PROTERGIA –VW : Στόχος η ηλεκτροκίνηση σε όλους

Την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα της ηλεκτροκίνησης και για την Ελλάδα, εξέφρασε   ο γενικός διευθυντής της Protergia Ντίνος Μπενρουμπή, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο τη στροφή προς τις καθαρές μορφές ενέργειας.«Ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία με την Kosmocar – Volkswagen, με την εταιρία μας να παρέχει την ενέργεια του αυτοκινήτου δωρεάν για ένα χρόνο», είπε την Πέμπτη 13 Ιουλίου, στη συνέντευξη τύπου ο κ. Μπενρουμπή, επισημαίνοντας ότι η συμμαχία αυτή επιδιώκει να φέρει την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, προσθέτοντας πως ήδη αρκετές μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ανακοινώσει ότι θα παύσουν να παράγουν αυτοκίνητα βενζίνης από το 2025 και μετά.

Από την πλευρά της ,   η διευθύντρια επικοινωνίας του ομίλου  Μυτιληναίος Βίβιαν Μπουζάλη, ανέφερε  ότι «στόχος μας είναι να φέρουμε την ηλεκτροκίνηση σε όλους» , διευκρινίζοντας πως η Protergia προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες

Παίρνοντας τον λόγο ο   διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Kosmocar, Volkswagen, Θανάσης Κονιστής εξήγησε ότι θα είναι το πρώτο καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα παρέχει δωρεάν το πλήρες κιτ για την ταχυφόρτιση στο σπίτι , προσαρμοσμένο και κοντά στις ανάγκες του οδηγού έχοντας προσιτή οικονομική τιμή. Το μοντέλο που στην έκδοση «E-UP!, powered by Protergia», παρέχει  την ενέργεια του αυτοκινήτου δωρεάν για ένα χρόνο ή 10 χιλιάδες χιλιόμετρα,    επιπλέον με το πρόγραμμα e protergia οικιακό θα παρέχει έκπτωση 21% χωρίς εγγύηση .

Καταλήγοντας , ο κ. Κονιστής υπογράμμισε ότι το ζητούμενο για την VW που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, είναι από το 2025 να ξεκινήσει να λανσάρει τη νέα γενιά ηλεκτροκίνητων «ID» με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη αυτονομία στα 600 χιλιόμετρα , έχοντας ταυτόχρονα   καλύτερη ισχύ από τα συμβατικά αυτοκίνητα των 170 ίππων , δίνοντας   τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης , χωρίς δηλαδή την παρέμβαση του οδηγού, με διαστάσεις ενός Golf αλλά χωρητικότητα ενός Passat , τα οποία θα πωλούνται στην τιμή ενός συμβατικού αυτοκινήτου diesel.

Με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 82PS και ροπής 210Nm, το e-up! powered by Protergia, επιταχύνει (0-80km) σε 8,1’’ με μέγιστη ταχύτητα 130km/h. Διαθέτει 3 οδηγικά προφίλ (normal, eco και eco+) και 5 επίπεδα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση για βέλτιστη διαχείριση ενέργειας και αυτονομίας. Η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 18,7 kWh εξασφαλίζει αυτονομία μέχρι 160km με μέση κατανάλωση 11,7 kWh/100km

Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο αυτό E-UP! , 82 ίππων , έχει αυτονομία 160 χιλιόμετρα και κόστος μετακίνησης , μετά το δωρεάν πρώτο έτος 1,1 ευρώ/ 100 χιλιόμετρα,  όταν για το βενζινοκίνητο όχημα σύγχρονης τεχνολογίας , 5 λίτρα/100 χιλόμετρα, το αντίστοιχο κόστος ξεπερνά τα 7 ευρώ/100 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί, πως το κόστος  του e-up! powered by Protergia διατίθεται στην προνομιακή τιμή των 19.950 ευρώ , περιλαμβανομένου και του εξοπλισμού φόρτισης, φτάνει τα 30 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να καλύψουν τις αστικές ανάγκες μετακίνησης, θα έχουν όφελος πάνω από 10 χιλιάδες ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται το κέρδος από το καύσιμο, τα μειωμένα κόστη συντήρησης κλπ., ενώ για την μπαταρία παρέχεται 8ετής εγγύηση.

Social life με την Τίνα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση