Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ROCHE HELLAS : Διπλή Βράβευση στα Prix Galien Greece 2019

Με δύο σημαντικές διακρίσεις η Roche Hellas, καθώς κατέκτησε τα βραβεία του «Καλύτερου Βιοτεχνολογικού Προϊόντος» για τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης και του FoundationOne® Liquid που βοηθούν στην εξατομικευμένη διαχείριση και θεραπευτική προσέγγιση των ογκολογικών ασθενών. 

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διπλή σημερινή αναγνώριση», δήλωσε η Portfolio Strategy Director της Roche Hellas, Δήμητρα Κιντώνη, στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των Βραβείων Φαρμακευτικής Καινοτομίας Prix Galien Greece 2019, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου, προσθέτοντας : «αφενός μιας νέας πρωτοποριακής θεραπείας της Roche για τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης ως το καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν και αφετέρου του FoundationOne® CDx και του FoundationOne® Liquid, δύο καινοτόμων υπηρεσιών ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ που βοηθούν τους θεράποντες ιατρούς στην εξατομικευμένη διαχείριση και θεραπευτική προσέγγιση των ογκολογικών ασθενών. Η διάκριση αυτή αποτυπώνει τη δέσμευσή μας για ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών τεχνολογιών και ιατρικών λύσεων, που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών και προσφέρουν πραγματικά οφέλη, από την έγκαιρη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία».

Ο σημαντικός ρόλος της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας

Από την πλευρά της η External Affairs Director της Roche Hellas Ξένια Καπόρη, επισήμανε ότι : «Ο θεσμός των Prix Galien αναδεικνύει το σπουδαίο ρόλο της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ανεμπόδιστης πρόσβασης των ασθενών στα επιτεύγματα αυτής της προσπάθειας, με τη μορφή καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων. Στη Roche Hellas δραστηριοποιούμαστε με στόχο, να εξασφαλίζουμε στους ασθενείς στην Ελλάδα έγκαιρη πρόσβαση σε νέες θεραπείες, που αυξάνουν τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής τους. Πεποίθησή μας είναι ότι η καινοτομία στο χώρο του φαρμάκου δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά κινητήριο μοχλό για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου συστήματος υγείας, το οποίο θα δημιουργεί οφέλη για τους ασθενείς, για την ιατρική κοινότητα, για τις επιχειρήσεις του κλάδου και για την εθνική οικονομία».

Έχει επιδείξει σημαντικό όφελος επιβίωσης στους ασθενείς

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέκτησε το βραβείο «Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν» για καινοτόμο φαρμακευτικό μόριο που αποτελεί την πρώτη εγκεκριμένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αντι-PDL1 ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης και έχει επιδείξει σημαντικό όφελος επιβίωσης στους ασθενείς στη 2η γραμμή του μη-μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα και μακράς διάρκειας ανταποκρίσεις στο μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνο. Παράλληλα, βραβεύτηκε στην κατηγορία «Καλύτερο Προϊόν Ιατρικής Τεχνολογίας» με το FoundationOne® CDx και το FoundationOne® Liquid. Το FoundationOne® CDx είναι η πρώτη ανάλυση ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ, εγκεκριμένη από τον FDA ως ευρύ συνοδό διαγνωστικό εργαλείο (CDx), για δείγματα ιστού ασθενών με συμπαγείς όγκους ενώ το FoundationOne® Liquid είναι μια συμπληρωματική δοκιμασία υγρής βιοψίας, για ασθενείς που δε διαθέτουν ιστό ή για παρακολούθηση της θεραπείας των ασθενών.

Αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα

Τα βραβεία Prix Galien, που διοργανώνονται στην Ελλάδα από το 2013, αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή τη θεραπεία των ασθενών, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Να σημειωθεί πως η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία παγκοσμίως στον Κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών και εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Ο συνδυασμός της δυναμικής των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών υπό την ίδια στέγη, έχουν καταστήσει τη Roche ηγέτιδα στην εξατομικευμένη θεραπεία – μια στρατηγική που έχει στόχο να προσφέρει σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο

Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο, με ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Από το έτος ίδρυσής της, το 1896, η Roche εξακολουθεί να αναζητά καλύτερους τρόπους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας πολλών παθήσεων και να προσφέρει σημαντικό όφελος στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, η εταιρεία με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, συνεργάζεται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Τριάντα φάρμακα που έχουν αναπτυχθεί από τη Roche συμπεριλαμβάνονται στον Πρότυπο Κατάλογο Βασικών Φαρμάκων του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), μεταξύ αυτών πολύτιμα για τη ζωή αντιβιοτικά, ανθελονοσιακά και αντικαρκινικά φάρμακα.

Αναγνωρίστηκε  ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον Κλάδο του Φαρμάκου

Επιπλέον, για δέκατη συνεχή χρονιά, η Roche έχει αναγνωριστεί ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στον Κλάδο του Φαρμάκου βάσει των Δεικτών Βιωσιμότητας Dow Jones. Ο Όμιλος, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και το 2018 απασχόλησε περισσότερους από 94.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. Το 2018, η Roche επένδυσε 11 δισ. ελβετικά φράγκα σε Έρευνα & Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις ύψους 56,8 δισ. ελβετικών φράγκων. Η Genentech στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της, μέλος του Ομίλου. Η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα