Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

SEAΤ LEON : Ένα εκατ. πωλήσεις

Το πιο διαδεδομένο μοντέλο της γκάμας Seat ξεπερνώντας την επικράτηση του Ibiza επί 30 χρόνια, έγινε το Leon, η τρίτη γενιά του οποίου, έφθασε το ένα εκατ. πωλήσεις από το λανσάρισμα της το 2012, έχοντας παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2012.Αναφερόμενος στο σημαντικό μοντέλο, ο πρόεδρος του ομίλου Luca de Meo εξήγησε ότι «Το Seat Leon και ιδιαίτερα η τρίτη γενιά, αποτελεί τον πραγματικό πυλώνα της μάρκας και το πιο αναγνωρισμένο μοντέλο από τους πελάτες της Seat και στις πέντε ηπείρους. Το Leon είναι μία από τις σημαντικότερες κινητήριες δυνάμεις πίσω από τον μετασχηματισμό της εταιρείας και συνέβαλε στο ρεκόρ πωλήσεων που πέτυχε η Seat το 2018, με 517.600 πωλήσεις».

Η ευρεία αποδοχή που έχει στην αγορά ακόμα και μετά από επτά χρόνια

Από την πλευρά του, ο Seat Vice-president for Marketing and Sales και Cupra CEO Wayne Griffiths τόνισε ότι «η πιο εξέχουσα πτυχή της τρίτης γενιάς Seat Leon είναι η ευρεία αποδοχή που έχει στην αγορά ακόμα και μετά από επτά χρόνια. Το 2017, η σημερινή γενιά Leon πέτυχε το ρεκόρ των 170.000 πωλήσεων και το 2019 είμαστε βέβαιοι ότι θα διατηρήσει τον όγκο πωλήσεων σε υψηλό επίπεδο.  Ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα τόσο για τη Seat όσο και για τη Cupra. Οι διαφορετικοί τύποι αμαξώματος και οι εκδόσεις του, το καθιστούν το πιο πολυδύναμο και πολυτάλαντο μοντέλο της μάρκας».

Η σημερινή γενιά Leon,   κατασκευάζεται επάνω στην πλατφόρμα MQB

Σχεδιασμένο, ανεπτυγμένο και παραγόμενο στο Martorell, η σημερινή γενιά Leon,   κατασκευάζεται επάνω στην πλατφόρμα MQB (Modular Quer Baukasten) από την αρχή της παραγωγής της. Η πλατφόρμα αυτή περιελάμβανε μία επένδυση 800 εκατ. ευρώ την εποχή του λανσαρίσματος  και αποτελούσε ένα πρωτοφανές άλμα από τεχνολογικής άποψης. Με το Leon, η ποιότητα της παραγωγής βελτιώθηκε στο υπέρτατο βαθμό σύμφωνα με τα πρότυπα του Ομίλου και δημιούργησε 1.600 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και περισσότερες από 6.000 στη βοηθητική βιομηχανία. Η επιτυχία του Leon άλλαξε την πρόσφατη ιστορία της μάρκας από εμπορική και οικονομική άποψη και αποτέλεσε ένα ποιοτικό άλμα στην αντίληψη της εικόνας της μάρκας.

Επίτευξη των καλύτερων επιδόσεων στην ιστορία της εταιρείας το 2018

Επίσης, το δυνατό μοντέλο έδωσε τη δυνατότητα να αυξηθεί το περιθώριο κέρδους ανά μονάδα, γεγονός που συνέβαλε στη ανατροπή των αρνητικών αποτελεσμάτων του 2012 (-149 εκατ. ευρώ) και στην επίτευξη των καλύτερων επιδόσεων στην ιστορία της εταιρείας το 2018 (κέρδη μετά φόρων 294 εκατ. ευρώ). Το 2012, η Seat έκλεισε τη χρονιά με συνολικά 321.000 πωλήσεις, σχεδόν ο ίδιος όγκος πωληθέντων οχημάτων που καταγράφηκε κατά το πρώτο μόνο εξάμηνο του 2019 (314.300). Επιπλέον, το Leon ήταν ένα βασικό μοντέλο για την ενίσχυση των πωλήσεων σε χώρες όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 70% και 60% αντίστοιχα από το 2012. Το Leon εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας και ένα από κάθε τέσσερα πωληθέντα αυτοκίνητα της μάρκας κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2019.

Το πρώτο μοντέλο με προσωπικότητα και sport χαρακτηριστικά

Μάλιστα, ήταν το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία του με προσωπικότητα και sport χαρακτηριστικά. Η σταδιακή εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών όπως το Seat Full Link και πιο πρόσφατα του ψηφιακού ταμπλώ και του ασύρματου φορτιστή, προσέφεραν στους πελάτες συνδεσιμότητα και λειτουργικότητα μέσα στο όχημα. Αρχικά η εταιρία παρουσίασε αυτό το compact μοντέλο στην αγορά, σε τρεις τύπους αμαξώματος: τρίθυρο, πεντάθυρο και station wagon το οποίο αργότερα ενώθηκε με την έκδοση X-Perience. Το Leon διατίθεται πλέον στις εκδόσεις 5d και Sportourer ST, βενζίνη, diesel και φυσικό αέριο καθώς και στην έκδοση Cupra. Να σημειωθεί πως η πρώτη γενιά Leon ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1999 κα φέτος γιορτάζει την 20ή επετειό της.

Το Seat Leon πωλείται και στις πέντε ηπείρους

Συνολικά, η εταιρία έχει πουλήσει 2.210.712 Leon,   534.797 της πρώτης γενιάς, 675.915 της δεύτερης και 1.000.000 της τρίτης γενιάς, με την σημερινή τρίτη γενιά να αντιπροσωπεύει το 45% όλων των πωλήσεων Leon τα τελευταία 20 χρόνια. Το Seat Leon πωλείται και στις πέντε ηπείρους, από την Ισπανία, στην οποία σήμερα πωλούνται οι περισσότερες μονάδες Leon, το Μεξικό, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη ή τη Νέα Ζηλανδία, ενώ η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι τρεις αγορές στις οποίες έχει πωληθεί περισσότερο η τρίτη γενιά Leon. Εάν τα 1.000.000 αυτοκίνητα Leon που έχουν πουληθεί από το 2012 τοποθετηθούν σε ευθεία γραμμή, θα καλύψουν μία απόσταση 4.370 χιλιομέτρων, δηλαδή τρεις φορές την διαδρομή μεταξύ Βαρκελώνης και Wolfsburg.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα