Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

SEAT GROUP : Άνω του 7% οι πωλήσεις

Την ανοδική τους πορεία συνέχισαν και τον Αύγουστο, οι πωλήσεις της Seat, παρουσιάζοντας αύξηση άνω του 7%,   πουλώντας 42.100 αυτοκίνητα και ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2018

Η επίδραση της εφαρμογής του προτύπου WLTP που οδήγησε σε απότομη αύξηση των ταξινομήσεων στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2018, δεν εμπόδισε την επίτευξη ενός νέου μηνιαίου ρεκόρ πωλήσεων φέτος για τη   μάρκα. Μάλιστα, τον Αύγουστο πουλήθηκαν 2% περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και 41,6% περισσότερα από τον Αύγουστο του 2017. Ο ετήσιος όγκος πωλήσεων της Seat, ανέρχεται μέχρι και τον Αύγουστο σε 411.600 οχήματα, 7,2% περισσότερα από το αντίστοιχο 8μηνο 2018 και με συνολικά 17.100 περισσότερες πωλήσεις. Με αυτό το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε, η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε καταγραφεί την ίδια περίοδο του 2018.

Σε ανοδική πορεία και  οι πωλήσεις Cupra

Οι πωλήσεις Cupra συνέχισαν επίσης την ανοδική τους πορεία και αυξήθηκαν κατά 70,6 από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο σε συνολικά 17.100 οχήματα. Με 4 ακόμα μήνες πριν το τέλος του έτους, η νέα μάρκα έχει ήδη ξεπεράσει σημαντικά τον αριθμό πωλήσεων που καταγράφηκε για όλο το 2018 (14.400 οχήματα). «Το αποτέλεσμα του Αυγούστου συνεχίζει τον στόχο των επιδόσεων που έχουμε θέσει στην Ευρώπη για το 2019: παρά το δύσκολο περιβάλλον αυξάνουμε τις πωλήσεις μας και κερδίζουμε μερίδιο αγοράς στη διάρκεια του έτους», δήλωσε ο Seat Vice-president for Sales and Marketing και Cupra CEO, Wayne Griffiths, προσθέτοντας πως «Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματά μας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και θα διατηρήσουμε αυτήν την ανάπτυξη για το υπόλοιπο έτος»

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο,

Ειδικότερα, οι παγκόσμιες πωλήσεις της μάρκας   αυξήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, κυρίως λόγω των θετικών αποτελεσμάτων στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Η Γερμανία (94.800 οχήματα, +14.1%), η Ισπανία (80.000, +1.2%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (46.800, +3.5%) εξακολουθούν να είναι οι κύριες αγορές από άποψη όγκου πωλήσεων. Στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Seat πέτυχε τα καλύτερα ιστορικά αποτελέσματα πωλήσεων μέχρι τον Αύγουστο, ενώ στην Ισπανία ήταν η κορυφαία μάρκα. Η Γαλλία και η Ιταλία ολοκληρώνουν τον κατάλογο των κορυφαίων 5 αγορών, με αύξηση 14,9% (24,800 πωλήσεις) και 20,7% (18,400 πωλήσεις), αντίστοιχα. Η Seat πέτυχε σταθερή διψήφια αύξηση στην Ελβετία (8.800 αυτοκίνητα, +10.9%), στις Κάτω Χώρες (8.300 αυτοκίνητα, +31.2%), Σουηδία (6.300, +21.8%) και Δανία (5.200, + 45.2%) και έφθασε πάνω από το μέσο όρο της αγοράς στην Αυστρία (15.900, +2.7%), Πορτογαλία (7.900, +6.8%) και Ιρλανδία (15,900, +2,7%).

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, πιο ηλεκτρικό από ποτέ

Παράλληλα, οι πωλήσεις της Seat αυξήθηκαν στο Μεξικό (16.500, +6.5%) εν μέσω γενικής μείωσης ταξινομήσεων, φθάνοντας στον υψηλότερο όγκο από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο. Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, πιο ηλεκτρικό από ποτέ Η Seat   συμμετέχει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου με σαφή δέσμευση στην ηλεκτρική κινητικότητα. Μετά την ανακοίνωση του Mii electric και του elBorn, των δύο πρώτων πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας, η Cupra   πρόκειται να παρουσιάσει το νέο Concept Tavascan, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της μάρκας.

Το πρώτο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό SUV της Seat

Επιπλέον, η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει το νέο   Tarraco PHEV, το πρώτο plug-in υβριδικό ηλεκτρικό SUV της μάρκας. Η Seat είναι η μοναδική εταιρεία που σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται αυτοκίνητα στην Ισπανία. Μέλος του Ομίλου Volkswagen, η πολυεθνική έχει την έδρα της στο Martorell (Βαρκελώνη), εξάγει το 80% των οχημάτων της και είναι παρούσα σε περισσότερες από 80 χώρες και στις 5 ηπείρους. Το 2018, η Seat πούλησε 517.600 οχήματα, ο υψηλότερος όγκος πωλήσεων στην ιστορία των 68 χρόνων της μάρκας, πέτυχε τα υψηλότερα κέρδη μετά φόρων τα οποία ανέρχονται σε 294 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών πλησίασε τα 10 δις ευρώ.

Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο

Στο Seat Group εργάζονται σχεδόν 15.000 επαγγελματίες στα τρία κέντρα παραγωγής, στη Βαρκελώνη, στο El Prat de Llobregat και στο Martorell όπου κατασκευάζονται τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Ibiza, Leon και Arona. Επιπρόσθετα, η εταιρεία παράγει το Ateca και Toledo στη Τσέχικη Δημοκρατία, το Tarraco στη Γερμανία, το Alhambra στη Πορτογαλία και το Mii στη Σλοβακία. Η Ισπανική πολυεθνική διαθέτει επίσης ένα Τεχνικό Κέντρο, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο γνώσεων και απασχολεί περίπου 1.000 μηχανικούς, των οποίων ο στόχος είναι να αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την καινοτομία για το νούμερο ένα βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία. Η Seat διαθέτει ήδη στη γκάμα της την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και αυτή τη περίοδο ασχολείται με τη διαδικασία ψηφιοποίησης της εταιρείας προκειμένου να προωθήσει την αυτοκίνηση του μέλλοντος

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα