Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

SKODA FABIA R5 : Νικητής στη Γερμανία

Την 1η θέση στη WRC 2 του Ράλλυ Γερμανίας, κατέκτησε, με ένα εκπληκτικό αγώνα για τους Jan Kopecký / Pavel Dresler η Skoda Fabia R5, στον 9ο γύρο του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας   την απόλυτη κυριαρχία της, έχοντας   ήδη κατακτήσει τις 8 πρώτες θέσεις σε 9 αγώνες.

Σε μία πολύ σημαντική αγορά για τη μάρκα, τη Γερμανία, η Skoda είχε πραγματικά εμφατική παρουσία που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Αυγούστου . Μάλιστα , έξι πληρώματα Skoda βρέθηκαν στο Top-10: μεταξύ άλλων ο ιδιώτης Fabio Andolfi που τερμάτισε 3ος, και ο «τοπικός» Fabian Kreim της Team Skoda Auto Deutschland στην 4η θέση .

Έκανε με τη Fabia R5 το δεύτερο χρόνο γενικής

Ο Jan Kopecký έδειξε τις διαθέσεις του από την πρώτη στιγμή, όταν ήδη στην 1η ειδική του αγώνα, έκανε με τη Fabia R5 το δεύτερο χρόνο γενικής, μπροστά από πολλούς από τους διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Στη στενή, τεχνική διαδρομή στο St. Wendell, το πλεονέκτημα ισχύος που έχουν τα πιο δυνατά αυτοκίνητα της WRC ουσιαστικά εκμηδενίστηκε, με τον Jan να ολοκληρώνει την ειδική στη 2η γενικής, ενώ συνέχισαν το ίδιο εντυπωσιακά και παρέμειναν στην 1η θέση στη WRC 2 μέχρι την 1η ειδική του Σαββάτου, όταν ένα κλατάρισμα ελαστικού, το οποίο άλλαξαν μεν σε χρόνο ρεκόρ αλλά τους στοίχισε περισσότερο από ενάμισυ λεπτό, τους έριξε στην 9η θέση. Η συνέχεια του αγώνα δεν ήταν παρά ένα κρεσέντο για το πλήρωμα από την Τσεχία, που με άψογη οδήγηση ροκάνιζε συνεχώς τη διαφορά από τους προπορευόμενους.

Κατέκτησε  θριαμβευτικά τη νίκη

Πρωί της Κυριακής και στην προτελευταία ειδική του αγώνα οι Kopecký /   Dresler , πέρασαν στην 1η θέση στη WRC 2 , κατακτώντας θριαμβευτικά τη νίκη, που τους φέρνει και στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος. Το άλλο πλήρωμα της Skoda Motorsport, o 17χρονος Kalle Rovanperä,   με συνοδηγό το Jonne Halttunen, κινήθηκαν απίστευτα γρήγορα και ώριμα και την Κυριακή είχαν βρεθεί ακόμα και να «οδηγούν» τη WRC 2, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στη 2η θέση, μόλις 3,8 δευτερόλεπτα πίσω από τους δυνατούς πρώτους . Ο αγώνας ήταν συνολικά ένας θρίαμβος για τη Skoda και τη Fabia R5, καθώς κατάκτησε τις πρώτες τέσσερις θέσεις στη WRC 2. Αυτή ήταν η όγδοη νίκη την εφετινή χρονιά σε εννέα αγώνες για τη SKODA, που έχει κάνει το πρωτάθλημα της WRC 2 αποκλειστικά δική της υπόθεση. Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Τουρκίας, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου. Πλέον η βαθμολογία WRC 2 , μετά από 9 από τους 13 αγώνες, είναι Kopecký (CZE) Skoda 100 points, 2. Tidemand (SWE) Skoda 93 points, 3. Greensmith (GBR) Ford 55 points και 4. Veiby (NOR) Skoda 45 points.

Στην πρώτη θέση και στο Ράλλυ Φινλανδίας

Εξ άλλου, το απόλυτο αυτοκίνητο της WRC2 ακόμα και στα χέρια ιδιωτών, αποδεικνύεται η   Fabia R5, καθώς στο Ράλλυ Φινλανδίας που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιουλίου, οι Φινλανδοί ιδιώτες Eerik Pietarinen)/Juhana Raitanen, μετά από μια εκπληκτικά εξαιρετική   εμφάνιση, έφεραν τη Skoda τους στην πρώτη θέση της κατάταξης της κατηγορίας WRC2 στο ράλλυ της πατρίδας τους. Αυτή ήταν η 7η συνολικά νίκη στη WRC2 για πλήρωμα που αγωνίζεται με Fabia R5, στους 8 μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος Παράλληλα, άξια λόγου ήταν και η εξαιρετική εμφάνιση του επίσημου εργοστασιακού οδηγού της Skoda Motorsport, του 17χρονου Φινλανδού Kalle Rovanperä και του συνοδηγού του Jonne Halttunen. Οι δύο νεαροί Φινλανδοί έδειχναν το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση, έχοντας κυριαρχήσει στις περισσότερες ειδικές του αγώνα, μέχρι τη στιγμή που η εμπρός αριστερή ανάρτηση του δυνατού μοντέλου   έσπασε μετά από πρόσκρουση σε βράχο. Παρόλα αυτά, τερμάτισαν στην 4η θέση, με συνεχή επίθεση στο τελευταίο σκέλος, έχοντας σημειώσει παντού τους κορυφαίους χρόνους, ενώ τελικά δεν ανέβηκαν στο βάθρο για μόλις 1,9 δευτερόλεπτα

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα