Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

SWIFT SPORT : Πιο γρήγορο, πιο δυνατό

Ήλθε το ολοκαίνουριο Suzuki Swift Sport , που παρακινεί τον κάθε οδηγό, να ζήσει  στα όρια, με μια ολική ανανέωση που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στη σπορ οδήγηση και στην ασφάλεια.

Η 3η γενιά του Swift Sport υιοθετεί μια χαμηλότερη και φαρδύτερη σιλουέτα με πιο επιθετικό σχεδιασμό και αναλογία ροπής προς βάρος, τέτοια που εξασφαλίζει την κατοχύρωση του νέου μοντέλου , στην κατηγορία των πραγματικά καυτών hatchback. Το βάρος του αμαξώματος μειώθηκε κατά 80 κιλά, περιοριζόμενο στα 970 κιλά, ενώ η μέγιστη ροπή αυξήθηκε κατά 70 Nm, φτάνοντας τα 230 Nm, με τη χρήση του κινητήρα 1.4 Boosterjet.

Φημισμένη εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά

Τη ίδια στιγμή η φημισμένη εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά του Swift Sport έγινε καλύτερη και πιο κοφτερή από ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι η γνήσια καυτή hatch απόδοση, που ανεβάζει το μοντέλο σε ένα ανώτερο επίπεδο. Η αθλητική σιλουέτα του Swift Sport και τα διαπιστευτήρια των επιδόσεών του, παίρνουν μορφή μέσα από τη νέα μάσκα και τον εμπρός προφυλακτήρα, με το αεροδυναμικό εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τον πίσω διαχύτη και την αεροτομή οροφής. Οι γυαλισμένες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και η διπλή απόληξη της εξάτμισης ολοκληρώνουν την απόλυτη αγωνιστική εικόνα.

Υψηλής ποιότητας υλικά

Το νέο εσωτερικό του Ιαπωνικού μοντέλου διεγείρει τις αισθήσεις του οδηγού του. Τονισμένες επιφάνειες, χρωματικές αντιθέσεις και όργανα ακριβείας, προσφέρουν την απαραίτητη οπτική σύνδεση, ενώ τα ημιμπάκετ καθίσματα και τα υψηλής ποιότητας υλικά, χαρίζουν στον οδηγό τον απόλυτο έλεγχο της απόλαυσης  Με τον κινητήρα 1.4 Boosterjet να παράγει 230 Nm ροπής και το συνολικό βάρος να είναι 80 κιλά μικρότερο από αυτό του προκάτοχού του, το ελαφρύτερο και ταχύτερο νέο μοντέλο έχει εξελιχθεί σε ένα πραγματικά καυτό hatchback που κάνει την ενθουσιώδη οδήγηση πραγματικότητα.

Ο νέος κινητήρας 1.4 Boosterjet

Ειδικότερα, το νέο μηχανικό σύνολο του Swift Sport , χαρακτηρίζεται από την υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με την οικονομία καυσίμου. Ο νέος υπερτροφοδότης βοηθά τον κινητήρα να παράγει εντυπωσιακή ροπή από τις χαμηλές ακόμα στροφές περιστροφής, ενώ η μικρή σχετικά χωρητικότητα και η τεχνολογία άμεσου ψεκασμού βελτιστοποιούν την κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού χρησιμοποιεί μπεκ με επτά οπές, επιτρέποντας έτσι αυξημένη πίεση στο καύσιμο και μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας ψεκασμού, με αποτέλεσμα υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερες εκπομπές καυσαερίων.

Με ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης

Το σύστημα υπερτροφοδότησης είναι εφοδιασμένο με ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης, η οποία κανονικά παραμένει σε κλειστό κύκλωμα προκειμένου να προσφέρει άμεση απόκριση του κινητήρα σε φυσιολογικές συνθήκες οδήγησης, αλλά ανοίγει για να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση όταν το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα σε ανοιχτό δρόμο. Η αναλογία ροπής-βάρους στο νέο Swift Sport αγγίζει τα 4,2 κιλά / Nm ροπής, κάνοντάς το αυτόματα ένα από τα πιο ανταγωνιστικά καυτά hatch της αγοράς.

Σύστημα μεταβλητής πίεσης καυσίμου

Άλλα χαρακτηριστικά του κινητήρα , 1.4 Boosterjet, είναι το σύστημα μεταβλητής πίεσης καυσίμου που μειώνει τις εκπομπές ρύπων , και το μεταβλητό σύστημα ελέγχου του αισθητήρα αέρα εισαγωγής για γρήγορη απόκριση . Επίσης ο εναλλάκτης αέρα (intercooler) που βελτιώνει την ογκομετρική απόδοση της εισαγωγής και οι κοντοί αυλοί στην πολλαπλή εισαγωγής, πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή και εξελιγμένο σύστημα στήριξης για χαμηλό βάρος και περιορισμένο όγκο Εν τω μεταξύ, βελτιώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κιβώτιο που εξόπλιζε το απερχόμενο μοντέλο , προκειμένου να επιτευχθούν ακόμα πιο κοντές και ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων.

Αυξήθηκε αμεσότητα και  στιβαρότητα

Η απαιτούμενη αρχική δύναμη στο λεβιέ προσαρμόστηκε ώστε να επιτευχθεί ομαλή και σαφέστερη αίσθηση κατά την αλλαγή, κάτι που επικουρείται από τις επιπλέον μικρορυθμίσεις που πραγματοποίησαν οι τεχνικοί μας προκειμένου να αυξηθεί η αμεσότητα και η στιβαρότητα. Παράλληλα, δεδομένου του ρόλου του ως το κορυφαίο σπορ μοντέλο στη γκάμα της Suzuki, η ήδη εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά που συναντήσαμε στα προηγούμενα Swift Sport έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο στο νέο μοντέλο , με ακόμα καλύτερη οδηγική σταθερότητα, βελτιστοποιημένη στρεπτική ακαμψία και αναβαθμισμένες δυναμικές αντιδράσεις στο όριο. «Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας εκτιμούν μια δυναμική οδηγική εμπειρία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γι αυτό κάναμε το νέο Swift   Sport ελαφρύτερο, ταχύτερο και πιο… ερεθιστικό, από κάθε άποψη», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός εξέλιξης του νέου Suzuki Swift Sport Masao Kobori

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα