Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα


Tα αγαθά copy’s
κτώνται… – του Χρ. Κώνστα

Η αντιγραφή είναι η πιο αποτελεσματική εφαρμοσμένη μορφή ευφυΐας…
Εδώ στην Ελλάδα, η «Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση» αδυνατεί ακόμη και στην αντιγραφή των πετυχημένων προτύπων που απλόχερα προσφέρει η Ενωμένη Ευρώπη.
Καθημερινά προσπαθεί να ανακαλύψει τον… τροχό την εποχή που οι άλλες χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στην… ηλεκτρική τετρακίνηση με οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς οδηγό!
Εργασιακό, Ασφαλιστικό, ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών χωρίς κρατική επιχορήγηση, απελευθέρωση αγορών, απελευθέρωση παραγωγικών δυνάμεων, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με τον ιδιωτικό τομέα…
Οι κοινωνίες του άμεσου περιβάλλοντός μας έχουν ήδη ανοίξει το δρόμο.
Αντί να προσπαθούμε πάντα να ανακαλύψουμε τον… τρίτο δρόμο, θα ήταν καλύτερα να βρούμε το θάρρος να πούμε την αλήθεια…
Στον καθρέπτη μας….
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να συναντηθεί με την ευρωπαϊκή κανονικότητα, την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη όσο επιμένει να στηρίζεται στα πήλινα πόδια της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και των δημόσιων επενδυτικών πρωτοβουλιών.
Η ανάπτυξη παντού και πάντα, ερχόταν, έρχεται και προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα της Οικονομίας.
Το κράτος βάζει τους κανόνες για να διευκολύνει την ιδιωτική πρωτοβουλία, και κατόπιν φροντίζει οι κανόνες αυτοί να τηρούνται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Αυτά είναι μαθήματα που έχουν μάθει εδώ και πολλά χρόνια, οι… Κινέζοι κομμουνιστές, οι Λατινοαμερικανοί εθνικιστές, ακόμη και οι Κουβανοί αριστεροί επαναστάτες.
Η «ΠΦΑ Κυβέρνηση» της Ελλάδας διώκει την ιδιωτική πρωτοβουλία. Την υποτάσσει στα δικά της ευτελή και ιδιοτελή μικροσυμφέροντα.
Ήρθε η ώρα για μια ριζική αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να πνεύσει ο άνεμος της αλλαγής για να φέρει αέρα στα πανιά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Μόνον έτσι μπορούν να δημιουργηθούν οι δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που έχει ανάγκη ο τόπος για να ορθοποδήσει η κοινωνία.
Για να πάρουν αξία τα όνειρα της νέας γενιάς και να ηρεμήσουν επιτέλους με αξιοπρέπεια τα «περήφανα γηρατειά»…

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση