Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

To Cloud της Oracle πάει….ΔΕΘ

Φέτος, η Oracle, ένας από τους κορυφαίους παρόχους cloud λύσεων υποδομής (IaaS), πλατφόρμας (PaaS) και εφαρμογών (SaaS), συμμετέχει για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Η 83η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, θα έχει σίγουρα ένα ιδιαίτερο επιχειρηματικό και οικονομικό ενδιαφέρον για την Ελληνική αγορά αλλά και για την ευρύτερη αγορά της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με κύριο θεματικό άξονα την καινοτομία, ηγετικές εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας και της Πληροφορικής, όπως η Oracle, θα αναδείξουν τη σημασία της στην ενίσχυση του παραγωγικού μοντέλου και της ανταγωνιστικότητας κάθε οικονομίας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πλέον μονόδρομος για την επιβίωση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και των οργανισμών, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου. Το cloud αποτελεί βασικό συστατικό αυτού του μετασχηματισμού και πολλές είναι οι επιχειρήσεις, και στην Ελλάδα, που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματά του. Μείωση του λειτουργικού κόστους, μεγαλύτερη ασφάλεια των δεδομένων, ταχύτερη υλοποίηση,  αύξηση της αποδοτικότητας και λύσεις στην αιχμή της τεχνολογίας είναι μόνο μερικά από τα οφέλη που διαπιστώνουν οι οργανισμοί που μεταβαίνουν στο cloud.

Οι ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού είναι αυτές που καθορίζουν τόσο την επιλογή του μοντέλου (ιδιωτικού, δημόσιου ή υβριδικού) όσο και το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ολοκληρωθεί η μετάβαση των συστημάτων του οργανισμού στο cloud. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Απαιτείται μόνο σωστός προγραμματισμός για το παρόν αλλά και για το μέλλον του οργανισμού ώστε να γίνει η σωστή επιλογή συνεργάτη και λύσεων.

Η ενσωμάτωση, στις cloud λύσεις, αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το machine learning, το blockchain, τα chatbots και το Internet of Things, αλλάζει γρήγορα και σημαντικά τον τρόπο εργασίας αλλά και ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των πελατών.

Οι οικονομικές συγκυρίες της χώρας μας έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις στην αναθεώρηση των προτεραιοτήτων τους όσον αφορά στην αξιοποίηση της Πληροφορικής, και πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν απαιτούνται μεγάλοι προϋπολογισμοί αλλά έξυπνες και αξιόπιστες επιλογές για να μετασχηματιστεί ο τρόπος λειτουργίας τους και να βελτιωθεί η απόδοση και η κερδοφορία τους.

Η Oracle θα παρουσιάσει στους επισκέπτες της ΔΕΘ τη στρατηγική και το μοναδικό χαρτοφυλάκιο cloud λύσεών της, που καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών από την υποδομή (IaaS) και την πλατφόρμα (PaaS) μέχρι τις επιχειρηματικές εφαρμογές (SaaS). Ειδικοί της Oracle θα μιλήσουν αφενός για τις αλλαγές που φέρνουν οι αναδυόμενες τεχνολογίες (9/9 18.00 Seminar Room, κτίριο 13), αφετέρου για τη στρατηγική και τον τρόπο με τον οποίο η Oracle βοηθάει το ταξίδι στο cloud (14/9 16.00 Stage, κτίριο 13), ενώ στελέχη της εταιρείας θα βρίσκονται στο περίπτερο 7 του κτιρίου 13 για να συζητήσουν με επιχειρηματίες και στελέχη που θα επισκεφθούν την έκθεση, την επόμενη ημέρα των οργανισμών τους.

* Ο κ. Αντώνης Μονοκρούσος είναι  Country Leader Oracle Ελλάς & Cluster Leader GCMM

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα