Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

VOLVO CARS : Νέα προσέγγιση

Με μία εντελώς νέα προσέγγιση στη συντήρηση και την επισκευή των αυτοκινήτων, πρωτοπορεί στον χώρο του αυτοκινήτου η Volvo, στοχεύοντας στην αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του συνεργείου.

Συγκεκριμένα, το εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρίας Α. Παντόπικος ΕΠΕ  (Ιερά Οδός 155, Αιγάλεω ) αφού πέρασε την σχετική πιστοποίηση τηςVolvo Cars, είναι το τρίτο συνεργείο Volvo στην Ελλάδα που προσφέρει την υπηρεσία αυτή. Ειδικότερα, η σουηδική επιχειρηματικότητα έχει παράδοση στην πρωτοπορία και την εφαρμογή πρωτότυπων ιδεών. Εταιρείες όπως η Ikea, η Skype και η Spotify έχουν αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Το νέο πρότυπο της Volvo βασίζεται στις μεθόδους εργασίας Lean

Τώρα είναι η σειρά της Volvo Cars να επαναπροσδιορίσει την έννοια του service, σε έναν τομέα όπου ο τρόπος δουλειάς έχει παραμείνει πρακτικά ο ίδιος σε σχέση με την δεκαετία του 1950.Μάλιστα, το νέο πρότυπο της Volvo βασίζεται στις μεθόδους εργασίας Lean, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις μοντέρνες βιομηχανίες με στόχο την αύξηση της απόδοσης και τη μείωση των λαθών. Με το νέο τρόπο εργασίας το συνεργείο μπορεί να μειώσει στο μισό τον χρόνο αναμονής των πελατών, αυξάνοντας την ικανοποίησή τους. Όπως λοιπόν και σε μια ομάδα της F1, έτσι και εδώ, κατά τη διάρκεια του σέρβις εργάζεται η ομάδα VPS σε ένα αυτοκίνητο, ως μία ομάδα, αντί για έναν τεχνίτη κάθε φορά.

Βασίζεται σε μια απόλυτα προκαθορισμένη σειρά ενεργειών

Με τον τρόπο αυτό η εργασία μπορεί να γίνει πιο αποδοτικά και χωρίς λάθη από την αρχή, καθώς βασίζεται σε μια απόλυτα προκαθορισμένη σειρά ενεργειών. Επιπρόσθετα ο κάθε πελάτης έχει τον Προσωπικό Μηχανικό του, ο οποίος κατά την διάρκεια του σέρβις ασχολείται αποκλειστικά με αυτόν και το αυτοκίνητό του. Από την στιγμή που ο χρόνος του service έχει μειωθεί, οι πελάτες Volvo του συνεργείου Α. Παντόπικος ΕΠΕ δεν χρειάζεται να πηγαινοέρχονται στο συνεργείο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο αυτοκίνητο τους. Αντίθετα μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αναμονής, διαβάζοντας την εφημερίδα τους ή σερφάροντας στο Internet μέσω του διαθέσιμου δωρεάν Wi-Fi. Η ακόμα καλύτερα μπορούν να επισκεφθούν το χώρο της έκθεσης και να συζητήσουν τις επιλογές για το επόμενό τους Volvo.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα