Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

VW TOUAREG : Δυνατό τεχνολογικά

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, επιλέχθηκε από την Volkswagen για να αποκαλύψει το νέο Touareg , σηματοδοτώντας   την πρώτη φορά που μία μάρκα επιλέγει την Κίνα, μια   από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, για μία τέτοια αποκάλυψη.

Το νέο Touareg αποτελεί μία καταφανή επίδειξη τεχνολογικών, σχεδιαστικών και κατασκευαστικών δυνατοτήτων της Volkswagen, καθώς το Innovision Cockpit εντυπωσιάζει ως ένας τεράστιος ψηφιακός πίνακας ελέγχου, καθώς το νέο όχημα   φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην κατηγορία των premium μεγάλων SUV

Η ναυαρχίδα της Volkswagen

Πιο αναλυτικά, το ολοκαίνουργιο γ΄ γενιάς Touareg αποτελεί τη ναυαρχίδα της Volkswagen αλλά και μία πλατφόρμα επίδειξης των δυνατοτήτων των σχεδιαστών και των μηχανικών της γερμανικής μάρκας. Το νέο μοντέλο έρχεται να διεκδικήσει επιθετικά μία θέση στην κορυφή της premium SUV κατηγορίας με εκφραστικό design, καινοτόμα συστήματα χειρισμού, άνεσης και τεχνολογίας και κορυφαία επίπεδα υλικών και κατασκευής.

Οι προηγούμενες δύο γενιές του μοντέλου πούλησαν σχεδόν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα, γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία σε Ευρώπη, Κίνα και Ρωσία. Στην τρίτη του πλέον γενιά, το μοντέλο φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην κατηγορία του, απευθυνόμενο με μεγάλες αξιώσεις και στο πολύ απαιτητικό κοινό των premium SUV.

Ένας ενιαίος, πλήρως   ψηφιακός πίνακας ελέγχου

Ειδικότερα, στο νέο όχημα η Volkswagen παρουσιάζει για πρώτη φορά , ένα ενιαίο, πλήρως ψηφιακό πίνακα ελέγχου, με τον πίνακα οργάνων, διάστασης 12 ιντσών και το σύστημα ενημέρωσης/ ψυχαγωγίας Discover Premium σε οθόνη 15 ιντσών, αποτελώντας ένα ενιαίο, ψηφιακό σύστημα ελέγχου, πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, πολύ υψηλής ευκρίνειας, που δεν χρειάζεται οποιοδήποτε συμβατικό διακόπτη ή περιστροφικό επιλογέα. Πάντα διαθέσιμο σε θέση “ON”, με απεριόριστες δυνατότητες προσωποποίησης, το Innovision Cockpit, δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να φτιάξει το «δικό του» Touareg, προσαρμόζοντας το αυτοκίνητο στη δική του προτίμηση και διάθεση. Με το νέο ενιαίο, πλήρως ψηφιακό πίνακα ελέγχου, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία ,το νέο μοντέλο γίνεται η σημερινή πύλη εισόδου στην αυριανή ψηφιακή εποχή.

Μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων ελέγχου

Το νέο Touareg λανσάρεται με τη μεγαλύτερη γκάμα συστημάτων ελέγχου, υποβοήθησης και άνεσης που έχει παρουσιάσει ποτέ η εταιρία . Τεχνολογίες όπως η Night Vision , η ανίχνευση ανθρώπων και ζώων στο σκοτάδι μέσω κάμερας θερμικής απεικόνισης, η Roadwork Lane Assist, η ημιαυτόνομη οδήγηση και διατήρηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας για ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα, η ενεργή τετραδιεύθυνση που κάνει την οδήγηση του νέου μοντέλου αντίστοιχα εύκολη όσο και ενός compact SUV και το σύστημα φωτισμού IQ.Light – LED matrix για οδήγηση με έξυπνη μεγάλα σκάλα φώτων συνεχώς ενεργοποιημένη, είναι μόνο τέσσερις από τις πάμπολλες νέες τεχνολογίες του νέου Touareg, που ο οδηγός απολαμβάνει και αισθάνεται να είναι πάντα διαθέσιμες για τη μέγιστη ασφάλεια, ικανοποίηση και άνεσή του.

Μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις

Και φυσικά, το νέο όχημα δεν θα μπορούσε παρά να είναι μεγαλύτερο, ελαφρύτερο και με πιο έξυπνη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων για μεγαλύτερη άνεση οδηγού και επιβατών – έως 7 συνολικά. Οι μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις εξασφαλίζουν χώρο αποσκευών 810 λίτρων , από 697, του προηγούμενου μοντέλου , ενώ το αυτοκίνητο είναι 106 κιλά ελαφρύτερο χάρη στη χρήση αλουμινίου , σε ποσοστό 48% και high-tech χάλυβα 52%. Φυσικά , το νέο Touareg λανσάρεται με μεγάλη γκάμα V6 και V8 αποδοτικών και ισχυρών κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, με ισχύ από 231 έως 421 ίππους ενώ προβλέπεται και ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα 367 ίππων.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα