Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

XENIA 2018 : Ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων και δραστηριοτήτων

Για τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τις περισσότερες ξένες αγορές, για το 2019, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, επισημαίνοντας πως οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει με νέα αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

«Δημιουργούμε ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που χρειάζεται η ελληνική αγορά, μέσα από το οποίο «ανοίγουμε» το δρόμο για την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και νέων   επαγγελματικών δραστηριοτήτων στον θεματικό τουρισμό, που θα αποφέρει νέα έσοδα και περισσότερες θέσεις εργασίας»,είπε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου η κ. Κουντουρά, εγκαινιάζοντας την έκθεση XENIA 2018 και το 2ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ , παρουσιάζοντας τις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, παρουσία   του τομεάρχη Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάνου Κόνσολα, της   γενικής γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, και των προέδρων του   Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρου Βασιλικού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιου.

Το σχέδιο νόμου για το θεματικό τουρισμό

Συνεχίζοντας , η επικεφαλής του υπουργείου ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου , το πρώτο στην Ελλάδα για το θεματικό τουρισμό και τις ειδικές μορφές τουρισμού, που περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της τουριστικής αγοράς.

Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας των τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, καθώς και στην πρόσφατη υπουργική απόφαση για την κατάταξη των ξενοδοχείων στο σύστημα των αστεριών έως τις 31 Οκτωβρίου 2019 σύμφωνα με την οποία: εισήχθησαν νέα κριτήρια για την προσβασιμότητα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Θεσπίστηκαν οι προδιαγραφές λειτουργίας των παραδοσιακών καταλυμάτων σε κτίρια αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

Το σήμα πιστοποίησης “Boutique Hotel” του ΞΕΕ

Προβλέφθηκαν νέα προαιρετικά βαθμολογούμενα κριτήρια μοριοδότησης, μεταξύ των οποίων και για το σήμα πιστοποίησης “Boutique Hotel” του ΞΕΕ με στόχο την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, ενώ δίδεται η δυνατότητα σε περισσότερα ακίνητα που είναι εκτός χρήσης σήμερα σε όλη την χώρα, να αξιοποιηθούν και να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία.

Ολοκληρώνοντας η κ. Κουντουρά , μίλησε για το αναπτυξιακό σχέδιο του υπουργείου για τα επόμενα χρόνια με πυρήνα τη βιώσιμη και ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη, και με στόχο την κινητοποίηση νέων επενδύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας σε όλη την Ελλάδα.

Παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φιλοξενίας

Μάλιστα , τόνισε τη σημαντική συμβολή του ξενοδοχειακού και ευρύτερου τουριστικού κλάδου στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φιλοξενίας, υπογραμμίζοντας ότι «ο τουρισμός και κάθε δραστηριότητα γύρω από αυτόν έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο».

Καταλήγοντας , πρόσθεσε ότι προσβλέπει σε ακόμη πιο στενή συνεργασία ώστε «η   Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην τουριστική ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια, και ο τουρισμός να κινητοποιήσει νέα οριζόντια και πολλαπλάσια οφέλη για όλους».

Κεντρικό μήνυμα «The Hospitality Experience»

Πιο αναλυτικά, με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του συνόλου των κορυφαίων παραγόντων της τουριστικής αγοράς πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Xenia 2018, με κεντρικό μήνυμα «The Hospitality Experience» και με πλήθος καινοτόμων θεματικών εκδηλώσεων.

Η Xenia 2018 στην οποία συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες, τα περίπτερα των οποίων φιλοξενούνται σε 4 Halls συνολικού εμβαδού 50.000 τ.μ. , διαρκεί έως την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και αποτελεί για μια ακόμα φορά το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός και κομβικό forum των επενδυτικών επιλογών της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας, βάζοντας και πάλι τη σφραγίδα της στη πορεία ανάπτυξης του πιο πολύτιμου εθνικού μας προϊόντος, του Τουρισμού.

 Δεύτερο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας

Η Xenia 2018 φιλοξένησε για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας από το ΞΕΕ, όπου αναλύθηκαν όλες οι νέες παγκόσμιες τάσεις της φιλοξενίας, αλλά και το Digi Hotel, όπου εμφανίστηκαν οι σύγχρονες προτάσεις, εξελίξεις και πρακτικές του digital world στη βιομηχανία της Φιλοξενίας. Στο πλαίσιο του Φόρουμ Φιλοξενίας, ο  κ. Βασιλικός δήλωσε ότι «το forum, στο πλαίσιο της Xenia 2018, γίνεται πλέον θεσμός και καταξιώνεται ως το ετήσιο σημείο συνάντησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης τόσο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας όσο και του συνόλου των ενδιαφερομένων για τον Τουρισμό. Έχουμε κάθε λόγο, να διεκδικήσουμε μια νέα Ελλάδα που θα στηρίζεται πάνω στη δημιουργικότητα, την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την αμεσότητα και την αλληλεγγύη, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του καιρού μας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά υποδεχόμαστε κορυφαίους διεθνείς  και Έλληνες παράγοντες του Τουρισμού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αγοράς».

Το καινοτόμο Hotel Megatrends

Να σημειωθεί ότι στην Xenia 2018 παρουσιάζεται επίσης το καινοτόμο project Hotel Megatrends, που αναπτύσσεται σε τέσσερις βασικούς άξονες (Tech, Design, Green και Local). Ως στόχο έχει να δημιουργήσει ένα χώρο καινοτομιών, εκπαίδευσης και έμπνευσης για τους επισκέπτες της έκθεσης. Σε μια πλήρως δομημένη εγκατάσταση 445 τ.μ παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις της τεχνολογίας, της εσωτερικής διακόσμησης, της αρχιτεκτονικής, της δόμησης και της αειφορίας με τη συνεργασία μιας εξειδικευμένης ομάδας αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, συμβούλων τεχνολογίας και φωτισμού, συμβούλων ευεξίας, κατασκευαστών και εταιριών χορηγών.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα