Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

«Αισχύλεια 2017» Βαδίζοντας προς την Ελευσίνα ‘21 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας φιλοξενεί το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2017», που διοργανώνει με συνέπεια εδώ και 43 χρόνια ο Δήμος Ελευσίνας. Η αυλαία του κύριου μέρους του Φεστιβάλ άνοιξε στις 18 Αυγούστου, με μια μαγική βραδιά στον Αρχαιολογικό Χώρο, ενώ η συνέχεια δίνεται, από τις 23 Αυγούστου, στο Παλαιό Ελαιουργείο, το οποίο φιλοξενεί όλες τις άλλες εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της Ελευσίνας, η οποία σταθερά και δυναμικά βαδίζει στη μετάβασή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Σ’ αυτήν τη σταθερή και αδιασάλευτη πορεία το Φεστιβάλ «Αισχύλεια 2017» γίνεται η προμετωπίδα του Πολιτισμού και εντάσσεται αρμονικά στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού οράματος για την πόλη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής.
Γι’ άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ φιλοξενεί εκδηλώσεις ευρωπαϊκού χαρακτήρα, που μεταμορφώνουν την πόλη σε μια πρωτεύουσα του Πολιτισμού, που αποδεικνύει ότι δίκαια κατέκτησε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Από τις 9 Ιουνίου που ξεκίνησαν τα «Αισχύλεια 2017», με τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης της Δανάης Στράτου «Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα», που φιλοξενείται στο Παλαιό Ελαιουργείο, σε επιμέλεια της Αλεξάνδρας Κοροξενίδη, και έως τις 30 Νοεμβρίου που πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν περί τις 60 εκδηλώσεις. Ανάμεσά τους παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, διεθνές συνέδριο, περφόρμανς, διαλέξεις, ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, πάρτι. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιείται στο Παλαιό Ελαιουργείο, εκτός αν αναφέρεται άλλο σημείο διοργάνωσης. Να σημειώσουμε ότι εντός του προγραμματισμού του Φεστιβάλ ενυπάρχουν και φέτος εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε μια προσπάθεια ο Πολιτισμός να ανήκει σε όλους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε: 27/8 Classic Huangmei Opera «GODESS Marriage», 28/8 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, 30/8 Η ΦΟΝΙΣΣΑ, 1/9 Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ, 3/9 ΒΑΚΧΕΣ, 4/9 ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ, 6/9 ΜΗΔΕΙΑ, 11/9 ΑΛΚΗΣΤΗ, 13/9 συναυλία Κ. ΛΕΙΒΑΔΑ – ΚΟΤΣΙΡΑ – ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΚΟΥΛΑ, 17/9 ΕΙΡΗΝΗ, και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Ημιμαραθώνιος
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται ο 3ος ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού». Μια διαδρομή 21 χλμ. από την Αθήνα στην Ελευσίνα, μέσω της Ιεράς Οδού.

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα