Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Απαξίωση της αριστείας – Γ. Καλαντζής

 

Στα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεταίρους του, έχουμε εμπεδώσει οι Έλληνες ότι οποιαδήποτε διάκριση, οποιαδήποτε επιτυχία που κάνει τον Έλληνα να ξεχωρίσει και να πρωτεύσει, όχι απλώς δεν επιδοκιμάζεται από τους κυβερνώντες, αλλά, αντίθετα, απαξιώνεται.
Αυτή ακριβώς η απαξίωση της πρωτιάς, της αριστείας, της διάκρισης, επιχειρείται με κάθε μέσο και κάθε τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Ο ίδιος αρκείται σε συγχαρητήριες δηλώσεις και μηνύματα όταν οι Έλληνες κατακτούν υψηλά βάθρα στον Αθλητισμό, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στις Επιστήμες. Την ίδια στιγμή που με μεθοδικότητα υπονομεύει κάθε τέτοια προσπάθεια.
Μόνο ως υπονόμευση της προόδου μπορεί να ερμηνευθεί η πρόσφατη απόφαση περί κληρώσεως για το σημαιοφόρο στα σχολεία μας. Και ακόμη χειρότερα, ως υπονόμευση της προσπάθειας να προοδεύσουν οι μαθητές. Και μάλιστα από την αρχή, από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εκεί όπου διαμορφώνεται η συνείδηση περί μελέτης, προσπάθειας, επιβράβευσης.
Σαφώς και όλα τα παιδιά που μετέχουν της ελληνικής Εκπαίδευσης είναι άξια να κρατήσουν τη σημαία. Ας μην επιχειρούν να μας παρασύρουν σε άλλα μονοπάτια.
Ο τρόπος της επιλογής, όμως, μεταξύ άξιων δεν είναι πάντα και μόνο η τύχη. Ιδιαίτερα στις ηλικίες που καθορίζεται η μετέπειτα διάθεση για διάκριση και αριστεία, δεν έχουμε το δικαίωμα να «διδάσκουμε» ότι όλα είναι θέμα τύχης και κληρωτίδας…

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα