Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ : Η Κυβέρνησή μας έχει φέρει ένα καινούριο πνεύμα, που φαίνεται πως έχει αρχίσει να αποδίδει

Για το όραμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που είναι κοινό όραμα όλων αναφέρθηκε ο υπουργός   Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως το συμμερίζεται   απολύτως 

«Η ζωή να είναι εύκολη, η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό, οι επενδυτές να ξέρουν με το πάτημα ενός κουμπιού τι αγοράζουν και τι μπορούν να κάνουν σ’ αυτό που αγοράζουν», είπε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου κατά την ομιλία του στο «2nd Athens Investment Forum 2019, ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως «Η Κυβέρνησή μας έχει φέρει ένα καινούριο πνεύμα. Είμαι πολύ ευτυχής διότι αυτό το καινούριο πνεύμα έχει αρχίσει να αποδίδει.

Έρχεται  στη Βουλή νομοσχέδιο που απλοποιεί τις αδειοδοτικές διαδικασίες

To ότι έγινε ο διαγωνισμός για το καζίνο στο Ελληνικό δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Το ότι ήρθε η Blackstone και επένδυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Το ότι ξεκόλλησε η Αφάντου και πλέον υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο μέχρι τέλος του χρόνου δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Το ότι στην Κασσιόπη σε ένα μήνα από σήμερα θα έχει μπει μπουλντόζα δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Το ότι φέρνουμε στη Βουλή νομοσχέδιο που απλοποιεί τις αδειοδοτικές διαδικασίες δεν είναι θεωρία, είναι πράξη».  Συνεχίζοντας ο επικεφαλής του υπουργείου  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υποστήριξε ότι «Η απλοποίηση των διαδικασιών, το εύκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι γρήγορες πολιτικές αποφάσεις, η πολιτική σταθερότητα είναι πάντα θετικές σε οποιοδήποτε επενδυτικό διεθνές περιβάλλον, είτε υφεσιακό είτε αναπτυξιακό. Δεν είναι δικαιολογία το αρνητικό διεθνές περιβάλλον για να μην κάνουμε τη δουλειά μας. Ο φόβος για διεθνή υφεσιακό κύκλο έχει και θετικά για εμάς χαρακτηριστικά. Παραδείγματος χάριν, αναγκάζει τις κεντρικές τράπεζες να μειώνουν πάρα πολύ τα επιτόκια, άρα πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού».

 Τώρα είναι η ώρα να παρουσιαστούν οι  ευκαιρίες

Κατόπιν ο κ. Γεωργιάδης, διεμήνυσε πως τώρα είναι η ώρα να παρουσιάσουμε ευκαιρίες, πείθοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά των ανθρώπων γρήγορα και ότι θα σεβαστούμε το χρόνο και τα χρήματα των επενδυτών. Γιατί οι επενδυτές δεν θα έρθουν στην Ελλάδα για να χάσουν τα λεφτά τους, ούτε για να μας κάνουν κανένα χατίρι. Οι επενδυτές θα έρθουν εδώ επειδή θα πειστούν ότι ερχόμενοι εδώ θα κερδίσουν χρήματα». Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχολίασε πως «Εάν εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, μεταμορφώσουμε την Ελλάδα σε μία επιχειρηματικά φιλική χώρα, τρέξουμε τις αποκρατικοποιήσεις, κάνουμε μεγάλα project, “ξεκολλήσουμε” τις επενδύσεις και αρχίσει να δουλεύει η οικονομία μας, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα τα πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα και ακόμα περισσότερα».

Ο λαός υποστηρίζει τις αλλαγές και θέλει να δει την Ελλάδα να αλλάζει σελίδα

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι «Η Ελλάδα δεν μπορούσε να κάνει πάρα πολλά πράγματα επί δεκαετίες γιατί δεν τα πιστεύαμε και όσοι τα πιστεύαμε ήμασταν μειοψηφία. Τώρα, ο ελληνικός λαός μετά την εμπειρία Τσίπρα έχει γυρίσει τον διακόπτη. Ο λαός υποστηρίζει τις αλλαγές και θέλει να δει την Ελλάδα να αλλάζει σελίδα». Για να καταλήξει πως «Είμαστε ο καθένας απ’ την πλευρά του ταγμένος και επιφορτισμένος με την ευθύνη να το κάνουμε αυτό πράξη. Δουλειά μου είναι να λύνω τα προβλήματα των ανθρώπων για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους γρηγορότερα. Εσείς θα έχετε ένα ωραίο όραμα και θα αναλαμβάνετε ένα επιχειρηματικό ρίσκο και εμείς θα είμαστε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά σας ευκολότερη ώστε να γίνει το όραμά σας πραγματικότητα. Αυτή είναι η συμφωνία μας».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα