Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν στη Βουλή

Αγριος καβγάς ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη ξέσπασε στη Βουλή.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ τους ρώτησε με τι βαθμό τελείωσαν το Λύκειο και μιλούν για αριστεία. Στη συνέχεια πραγματοποίησε σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ.Πολάκης, τον λόγο πήρε ο Αγδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε πολύ αυστηρό ύφος είπε «Εγώ σε ξέρω πολύ καλά και θα σε κλείσω φυλακή».

«Ο φίλος σου έχασε 2,5 εκατ. ευρώ από την τροπολογία που σου χαλάσαμε» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από τα έδρανα της αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο οποίος βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα.
«Στο χαλάσαμε. Κοίταξε με καλά Πολάκη, από εμένα δεν ξεμπλέκεις. Το παίζεις καθαρός, αλλά είσαι πολύ βρώμικος».
Μάλιστα του ζήτησε να καταθέσει το πτυχίο της ειδικότητάς του, ενώ απάντησε για τις σπουδές του.

«Βγαίνουν και μιλάνε για αριστεία ποιοι σε ποιους;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός και προχώρησε σε μια… απαρίθμηση των ακαδημαϊκών του επιτυχιών ώστε να πείσει ότι είναι ο πλέον αρμόδιος για να μιλά για θέματα αριστείας.

«Εγώ τελείωσα το Λύκειο με 20 και αποφοίτησα από την Ιατρική σε 6,5 χρόνια. Εσείς πόσα μόρια πήρατε στις Πανελλαδικές που μας μιλάτε για αριστεία; Ο Τζήμερος που βγαίνει και μιλάει έχει πάρει πτυχίο;», είπε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε πει: Πολλές κορώνες υπέρ της διαφάνειας, αλλά στην πράξη κλείνετε τα μάτια. Οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου είχαν σπεύσει να προστατεύουν τον ΕΟΠΥΥ από τις υπερτιμολογήσεις. Από αυτούς που έκλεβαν το κράτος. Στις 28 Ιουλίου, ο κ. Πολάκης καταργεί αυτές τις ποινές. Τι γραμμάτια ξεπληρώνεται και σε ποιους; Εμείς επιχειρήσαμε να βάλουμε τάξη και επιλέξαμε πέντε καταξιωμένες εταιρείες, για να κάνουν ελέγχους. Βάλαμε φρένο σε αλόγιστες υπερβάσεις. Αντί να συνεχίσετε αυτή τη δράση, ανοίξατε το δρόμο σε νέες απαράδεκτες υπερβάσεις. Το ίδιο κάνατε και με την τροπολογία του ΚΕΛΠΝΟ. Να νομιμοποιήσετε δαπάνες που ελέγχονται. Όταν σας έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη φέρατε τροποποιητική τροπολογία.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα