Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΕΛΠΕ : Στρατηγική για Ενεργειακή Μετάβαση προς την Οικονομία Μηδενικού Άνθρακα

Για τον ηγετικό ρόλο της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη στρατηγική της για μια Ενεργειακή Μετάβαση προς την Οικονομία Μηδενικού Άνθρακα μέχρι το 2050, συζήτησαν οι δέκα πέντε Έλληνες ευρωβουλευτές με τους συνεργάτες τους, που ανταποκρίθηκαν στην   εκδήλωση για τους νέους ευρωβουλευτές της θητείας 2019-2024.

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση   διοργανώθηκε από την Fuels Europe και το περιοδικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «The Parliament Magazine», με τη βοήθεια των εταιρειών μελών του Συνδέσμου και της ΕΛΠΕ. Εκ μέρους της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. τους νέους ευρωβουλευτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν η  Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Γιώργος Κύρτσος  υποδέχθηκε η διευθύντρια Ενεργειακής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου και αν. μέλος του ΔΣ της FuelsEurope Λιάνα Γούτα, συστήνοντας τον διευθυντή Πολιτικής   Alessandro Bartelloni και την ομάδα του.

Η ολοκληρωμένη πρόταση με τον τίτλο Όραμα 2050 (Vision 2050)

Στην ίδια κατεύθυνση αναδείχθηκαν οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Διύλισης και των υγρών καυσίμων: ένας κλάδος που καλείται να μετεξελιχθεί και δεσμεύεται να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της ΕΕ συνεχίζοντας να τροφοδοτεί την οικονομία και την κοινωνία με αξιόπιστα και προσιτά καύσιμα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα. Άλλωστε ο ευρωπαϊκός κλάδος Διύλισης ήταν ο πρώτος κλάδος ενεργειακής έντασης που παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση με τον τίτλο Όραμα 2050 (Vision 2050) για φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα στις επόμενες δεκαετίες, σκιαγραφώντας τον ρόλο που δύναται να διαδραματίσει ο κλάδος στην επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την πρόταση του Vision 2050 και τα καύσιμα του μέλλοντος και αντάλλαξαν απόψεις με τα στελέχη της Ελληνικά Πετρέλαια A.E., της FuelsEurope αλλά και συναδέλφους τους ευρωβουλευτές από άλλες χώρες. Στους Έλληνες ευρωβουλευτές δόθηκε ενημερωτικό υλικό για τον κλάδο και τον Όμιλο , καθώς και το φυλλάδιο «Κάλεσμα για Συνεργασία», που απευθύνεται στη νέα θητεία των οργάνων της ΕΕ.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα