Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Η επιστροφή του ασύλου προκάλεσε «ρωγμή»

Μια απώλεια για το κυβερνητικό στρατόπεδο κατέγραψε η ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος καταψήφισε το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, για το άσυλο στα πανεπιστήμια, ενώ υπερψήφισε όλα τα υπόλοιπα άρθρα.

Το άρθρο 3 του νομοσχεδίου υπό τον τίτλο «Ακαδημαϊκές Ελευθερίες», προβλέπει:

«Επέμβαση δημόσιας δύναμης σε χώρους ΑΕΙ επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις κακουργημάτων κατά της ζωής και ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν ισχύουν για επεμβάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και επεμβάσεις σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων».

Μιλώντας στον Real MF ο κ. Καμμένος εξήγησε γιατί καταψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο, τονίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η θέση μου παραμένει σταθερή σε σχέση με αυτό. Δεν πήγα ξαφνικά σήμερα στη Βουλή και ψήφισα ‘όχι’ σε αυτό. Ψήφισα όχι, γιατί έχω κάνει πολλές επερωτήσεις σε σχέση με τους μπαχαλάκηδες, σε σχέση με όλο αυτό που συμβαίνει ή συνέβαινε χωρίς να μου έχει απαντήσει ποτέ ο κ. Τόσκας».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ πρόσθεσε: «Έμεινα σταθερός στη θέση μου και την άποψη μου. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός για να ψηφίζω οτιδήποτε μου φέρνουν, αναλόγως την κομματική γραμμή. Ψήφισα αυτό που πίστευα και βάσει των επερωτήσεων που έχω καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής του από την Ολομέλεια της Βουλής με 149 ψήφους, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ,

Η ΝΔ και το Ποτάμι καταψήφισαν όλα τα άρθρα, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε «όχι» σε όλα τα άρθρα, πλην του 34 που αφορά στην επιλογή, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μεταπτυχιακών φοιτητών, το οποίο και υπερψήφισε. Το ΚΚΕ ψήφισε «όχι» επί της αρχής, «παρών» στο άρθρο 3 για το ακαδημαϊκό άσυλο και «όχι» στα υπόλοιπα, τα οποία τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία. Η Χρυσή Αυγή ψήφισε «όχι» επί της αρχής και «παρών» στο άρθρο 15 για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων και στο άρθρο 34. «Παρών» σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Ένωση Κεντρώων.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα