Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

«Η ιστορία ενός φυτού» – της Ευρυδίκης Σιγαλού

Η δύναμη του παραμυθιού αποδεικνύεται στην επιβίωση του απέναντι στην κυριαρχία της εικόνας. Σε μια εποχή στην οποία τα πιτσιρίκια παίζουν στα δάχτυλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερη σιγουριά από ότι οι γονείς τους, είναι παρήγορο το γεγονός ότι παραμύθια όπως «Η ιστορία ενός φυτού» της Ευρυδίκης Σιγαλού κερδίζουν τις παιδικές ψυχές προσφέροντας τους ψυχαγωγία επί της ουσίας.

Γιατί ο ρόλος του παραμυθιού δεν είναι μόνο να ευφραίνει την ψυχή αλλά και να την μορφώνει, να την καλλιεργεί, ακριβώς αυτό που κάνει με ευφυή τρόπο και συγγραφική συνέπεια η υπογράφουσα την εξαιρετική αυτή ιστορία του φυτού που γνωρίζει τη καλοσύνη των ανθρώπων αλλά και το βραχυπρόθεσμο των συναισθημάτων τους για να διδάξει τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες του την ξεχωριστή αξία του καθένα μας και τη δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας για να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας. Το βιβλίο της Ευρυδίκης Σιγαλού είναι καλογραμμένο με πλούσιο λεξιλόγιο και εξαιρετικές εικόνες που έχει δημιουργήσει ο Βελισσάριος Μπούρδος. Διαβάζοντάς το, ο αναγνώστης βλέπει με μαγικό τρόπο, πώς μπορεί η ζωή ενός φυτού να παραλληλιστεί με τη ζωή ενός ανθρώπου.

ddddddddddd

Όπως γράφει και το δελτίο Τύπου του διδακτικού αυτού παραμυθιού, «Η ιστορία ενός φυτού» μας διδάσκει: Τη δύναμη και την χρησιμότητα του κάθε ζωντανού πλάσματος επάνω στη γη, ότι δεν υπάρχει καλύτερος ή χειρότερος, τη δύναμη της οικογένειας, τη δύναμη της φύσης, την σημασία των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, τα αποτελέσματα της προόδου και του υπερ- καταναλωτισμού, την ενέργεια της γης και τη σοφία της και το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον, γιατί είναι το σπίτι όλων μας.

Συντάκτης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα