Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Η πόλωση δεν βοηθά πάντα – του Ι. Χασαπόπουλου

Και εκεί που λες ότι ο κύκλος της ακραίας πόλωσης έχει κλείσει. Εκεί που νομίζεις ότι τα κόμματα και οι αρχηγοί κάτι διδάχτηκαν από την οκταετία των μνημονίων και την αγρία λιτότητα που ψηφίσαν για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον.
Εκεί έρχεται η προχθεσινή συζήτηση για την οικονομία στην Βουλή και καταλαβαίνεις ότι είμαστε ακόμη στην αρχή.
Η για να το πω διαφορετικά, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα για αυτά που θα ακολουθήσουν.
Η κυβέρνηση που βλέπει τα ποσοστά της να πέφτουν στην Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας του Μακεδονικού και στην υπόλοιπη Ελλάδα για την αυξημένη φορολογία, τις περικοπές των συντάξεων και το προσφυγικό , προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει τον κατήφορο.
Προσφιλής μέθοδος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η προσωπικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την οικογένεια του και η ταύτιση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης με τις πιο συντηρητικές και ακραίες δυνάμεις.
Αυτό που έκανε εντύπωση στην ομιλία του πρωθυπουργού προχθές στην βουλή ήταν οι πολύ υψηλοί τόνοι που χρησιμοποίησε για τον Κ. Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά τους οποίους κατηγόρησε πως ευθύνονται εκτός από την χρεοκοπία της χώρας, για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την μείωση των μισθών και των συντάξεων .
Την ώρα που όλοι ξέρουν πως ο ίδιος και η κυβέρνηση του ,ψηφίσαν και εφαρμόζουν 4 χρόνια ένα αχρείαστο μνημόνιο, το τρίτο που περιλαμβάνει τα πιο σκληρά μέτρα της οκταετίας ύψους πάνω από 100 δις.
Επίσης ο κ. Τσίπρας επανήλθε μετά από καιρό σε αναφορές για συγκεκριμένους επιχειρηματίες και την σχέση τους με την αξιωματική αντιπολίτευση.
Αυτό όμως που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι αυτή την φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντιμετώπισε ενοχικά τις καταγγελίες του πρωθυπουργού και άρχισε και αυτός να αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα και περιπτώσεις διαφθοράς που αφορούν κυβερνητικά στελέχη.
Αυτό δείχνει πως η ΝΔ ετοιμάζει τα όπλα της ενόψει προεκλογικής περιόδου.
Εκτός από την υπόθεση καλογρίτσα φαίνεται ότι έχουν βρεθεί στοιχεία και για άλλες περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα οποία η ΝΔ θα τα χρησιμοποιήσει όταν έρθει η ώρα.
Μπαίνουμε λοιπόν σιγά σιγά σε μια προεκλογική περίοδο , η οποία όπως δείχνουν οι εξελίξεις θα είναι παρατεταμένη και θα θυμίζει τις ομηρικές μάχες παλιότερων χρόνων όπου κυριαρχούσε η σκανδαλολογία .
Από την μια πλευρά θα είναι η Νοβαρτις και από την άλλη ο Καλογριτσας και ο Αρτεμιου.
Όταν έρχονται τα δύσκολα το Μάξιμου καταφεύγει στην δοκιμασμένη τακτική πόλωσης και διχασμού του 2015. Τότε που ότι έλεγε ο κ. Τσίπας ήταν ευαγγέλιο και έφερνε ψήφους.
Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Έχουν μεσολαβήσει τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με πολύ υψηλούς φόρους , μειώσεις συντάξεων , κατάργηση εργασιακών σχέσεων , καπιταλ κοντρόλ , αύξηση του ΕΝΦΙΑ ιδιωτικοποιήσεις και μεγάλη έλλειψη τζίρου και ρευστότητας στην αγορά.
Οι ψηφοφόροι απομακρύνονται από το κυβερνών κόμμα γιατί έχουν απογοητευτεί από τα σκληρά μέτρα, την παραθεμένη φτώχεια και τους λανθασμένους χειρισμούς στα εθνικά θέματα.
Η τακτική της πόλωσης και των καταγγελιών δεν αποδίδει πάντα θετικά αποτελέσματα και κυρίως δεν μπορεί να συγκρατήσει τους απογοητευμένους πολίτες. Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των δυο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα