Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΙΑΣΩ : Αρωγός στο Σύλλογο Δοτών Όραμα Ελπίδας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας» το Ιασώ , εγκαινίασε το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας ». Με στόχο την εξεύρεση νέων εθελοντών δοτών, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών.Το Ιασώ , με αυτή την ενέργεια, στέκεται αρωγός στη σημαντική προσπάθεια του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Στα εγκαίνια ,  όπου επισημάνθηκε πως για το Ιασώ , «Κάθε παιδί γεννά μια Ελπίδα», ανάμεσα στους προσκεκλημένους  παρέστησαν και  οι Product Manager του Ομίλου Ιασώ   Νάνσυ Χριστοπούλου,  Χριστίνα Κοροβέση, ο αν.καθηγητής Παιδιατρικής, Επιστημονικός Διευθυντής του «Όραμα Ελπίδας» διευθυντής Αιματολογικού Τμήματος Ιασώ   Στέλιος Γραφάκος , η Chief Commercial Officer   Χριστίνα Ταμπουρέα, η Assistant Product Manager Ιωάννα Ρέντη η Account Manager   Έλενα Ζαφειροπούλου, και η νοσηλεύτρια Εξωτερικών Ιατρείων Γεωργία Μπάρκα.

Στην ίδια συνεργασία εντάσσεται και η προσφορά μέρους των εσόδων από κάθε γέννηση που πραγματοποιείται στην Κλινική για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Ο Όμιλος έτσι, προσφέρει την ελπίδα, μέσα από κάθε νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο, γιατί για κάποιους είναι η μόνη Ελπίδα για ζωή! Η λειτουργία του Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Ιασώ συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης δοτών με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως λευχαιμία, απλαστική αναιμία, μεσογειακή αναιμία, καθώς στη χώρα μας ο αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών είναι μικρός, με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών, εάν δεν υπάρχει συμβατός δότης μέσα στην οικογένεια, να γίνεται από χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα, μέσω του Κέντρου, ενισχύεται η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών και προπαντός η μεγάλη σημασία που έχει η αύξηση των εθελοντών δοτών στη χώρα μας. Η διαδικασία εγγραφής εθελοντή δότη μυελού των οστών είναι απλή, γρήγορη και ανώδυνη, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ελάχιστο δείγμα σάλιου που λαμβάνεται μέσω μίας μπατονέτας.

Όλοι μπορεί να γίνουν δότες μυελού των οστών, αρκεί να είναι υγιείς και να διαθέσουν λίγα λεπτά από το χρόνο τους. Αυτά τα λίγα λεπτά, μπορεί να σώσουν μια ζωή. Το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του ΙΑΣΩ λειτουργεί στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του ΙΑΣΩ, από Δευτέρα έως Σάββατο, 08:00 με 16:00. Δεν χρειάζεται ο προγραμματισμός ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6184000 & 11777.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα