Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΙΑΣΩ : Ελαφρύτερο από τις δανειακές υποχρεώσεις

Στις κινήσεις και τα βήματα που απαιτούνται ώστε να μπορέσει να καταστεί το Ιασώ , ένας επιθετικός και καθοριστικός παράγοντας του κλάδου υγείας, εστίασε ο πρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Σταματίου, επισημαίνοντας πως είναι σήμερα ελαφρύτερο από τις   δανειακές υποχρεώσεις , έπειτα από την πώληση της γενικής κλινικής Iaso General

«Η φετινή χρονιά πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να γίνουν απρόσκοπτα όλα εκείνα τα βήματα, τα οποία απαιτούνται, προκειμένου να μεταλλαχθεί πλήρως η μητρική και εισηγμένη στο ΧΑ εταιρεία αλλά και συνολικά ο όμιλος Ιασώ», είπε την Παρασκευή 22 Ιουνίου στη γενική συνέλευση ο κ. Σταματίου , παρουσία και του γενικού διευθυντή Πασχάλη Μπουχώρη, ενώ από τα οικονομικά μεγέθη   που παρουσιάστηκαν για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου , προκύπτει αύξηση των περιστατικών κατά 6,5% σε σχέση με πέρσι, μείωση της εξάρτησης από τον ΕΟΠΥΥ και αύξηση εσόδων στα 33,6 εκατ. ευρώ από 31,8 εκατ. ευρώ πέρυσι για τη μητρική εταιρεία του ομίλου , παρουσιάζοντας άνοδο   5,8%.

Προτάθηκαν νέα σημαντικά  ανεξάρτητα μέλη

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο επικεφαλής του Ομίλου, ευχαρίστησε δημοσίως τον κ. Μπουχώρη, για την επιμονή και   τη διαρκή στήριξη του , ώστε να επιτευχθεί   επιτυχώς η ολοκλήρωση της πώλησης . Στη συνέχεια , οι παριστάμενοι μέτοχοι με απαρτία 64,5% επί του μετοχικού κεφαλαίου ενέκριναν ομόφωνα τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017, ενώ από τον πρόεδρο , προτάθηκε για ανεξάρτητα μέλη, ο αν. διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Δημήτρης  Δημόπουλος, και ο ως πρόσφατα πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος  Μιχελής.

Αίτημα αναβολής των αποφάσεων

Ωστόσο επί του θέματος εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου η Farallon Capital υπέβαλε αίτημα αναβολής των αποφάσεων, προκειμένου να έχει τον χρόνο να ενημερωθεί για τα προτεινόμενα μέλη του ΔΣ. Το αίτημά της έγινε δεκτό καθώς κατέχει πάνω από το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης. Να σημειωθεί πως στο business plan του Ιασώ   για τη φετινή χρήση περιλαμβάνονται   το κέντρο αποκατάστασης Φιλοκτήτης στο Κορωπί και η κλινική Ιασώ Θεσσαλίας. Υπενθυμίζεται ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) για τη χρονιά που πέρασε, αυξήθηκαν κατά 16,74% και ανήλθαν στα 24,68 εκατ. ευρώ από 21,14 εκατ. ευρώ το 2016. Το   περιθώριο (EBITDA margin) διαμορφώθηκε στο 21,6%. Ο κύκλος εργασιών, μετά από rebate και claw-back (αναγκαστικές εκπτώσεις και επιστροφές), ανήλθε στα 114,16 εκατ. ευρώ, έναντι 116,51 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας μείωση κατά 2%. Ωστόσο, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 10,51 εκατ. ευρώ, από 2,72 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, εμφανίζοντας άνοδο 286%.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα