Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΠΕΡ.ΚΕΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Να συνεργαστούν όλοι οι φορείς, να μην έχουν προβλήματα τα μακεδονικά προϊόντα

Για τα θέματα της συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκαν ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με την επικεφαλής του γραφείου Μαρία Αντωνίου,  στη συνάντηση  που είχαν στη συμπρωτεύουσα.«Σήμερα υποδέχτηκα με μεγάλη χαρά μια καλή φίλη, τη Μαρία Αντωνίου, επικεφαλής πια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», είπε την Τρίτη 13 Αυγούστου ο κ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί γνωρίζω ότι με το χαρακτήρα της, την έντονη προσωπικότητά της και με την ήδη επιτυχημένη της πορεία όλα αυτά τα χρόνια θα μπορέσει να συνεχίσει το σημαντικό έργο που υλοποιεί αυτή η δομή εδώ στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Το γραφείο αυτό να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί

Ο δεύτερος λόγος είναι που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να διατηρήσει αυτή τη δομή. Από την πρώτη στιγμή είχα εισηγηθεί το γραφείο αυτό να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί   γιατί πίστευα και πιστεύω ότι η Μακεδονία χρειάζεται μια κυβερνητική δομή, η οποία να έχει ουσιαστικό ρόλο και αρμοδιότητες και να μπορεί να ενισχύει την προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι φορείς και οι θεσμοί της περιοχής, προκειμένου με καλή συνεργασία με την Κυβέρνηση να λύνουμε μια σειρά από επιμέρους ζητήματα, που απασχολούν τους συμπολίτες μας» Ολοκληρώνοντας ο κ. Τζιτζικώστας, επισήμανε πως «Εμείς ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεργαστούμε πολύ στενά με το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και με την κ. Αντωνίου σε θέματα καθημερινότητας και επίλυσης προβλημάτων, αλλά και στο ζήτημα της ονομασίας των μακεδονικών προϊόντων και της προβολής τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων

Πρέπει να δουλέψουμε όλοι οι φορείς μαζί, οι εξαγωγείς, τα επιμελητήρια, η περιφέρεια, οι δήμοι και το γραφείο του πρωθυπουργού προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας να μην έχουν προβλήματα τα μακεδονικά προϊόντα στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι ήδη εξαιτίας της επιζήμιας ‘’Συμφωνίας των Πρεσπών’’ έχουμε σημαντικά προβλήματα και γι΄αυτό το λόγο με το που θα αναλάβει η κ. Αντωνίου θα γίνει μια ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να ενοποιήσουμε τις δράσεις μας και να τις αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο για να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο» Παίρνοντας τον λόγο, η κ. Αντωνίου,  αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την υποδοχή, έκανε λόγο για μια πολύ καλή σχέση και φιλία χρόνων. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Απόστολο Τζιτζικώστα για το καλωσόρισμά του και να τον διαβεβαιώσω ότι από την ημέρα που γίνει   η επίσημη τοποθέτησή μου στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όλοι μαζί   οι φορείς της πόλης θα φροντίσουμε με πολύ δουλειά να πετύχουμε τους στόχους που θέτει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα