Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS : Στο Athens Science Festival

 Σε ένα tech hub με ειδικά εργαστήρια, απίθανα VR games, STEM toys και τεχνολογικά apps, μετατρέπεται η Τεχνόπολις στο Γκάζι έως και τις 2 Απριλίου , από τις 11:00 π.μ. έως τις 07:00 μ.μ., τα οποία αναδεικνύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, αποδεικνύοντας ότι στον ανθρώπινο νου δεν υπάρχουν όρια.

«Το Athens Science Festival είναι ο φυσικός μας χώρος και συμμετέχουμε με πολύ μεγάλη χαρά σ’ αυτό, ως o μεγάλος χορηγός», είπε την Τετάρτη 29 Μαρτίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο Computers Κώστας Γεράρδος ,   σημειώνοντας ότι «Είναι μια διοργάνωση που εκφράζει απόλυτα και το δικό μας όραμα σχετικά με τις απέραντες προοπτικές της τεχνολογίας και τα θαύματα που θα φέρει στο μέλλον. Από την πλευρά μας είμαστε δεσμευμένοι να τα παρακολουθούμε συνέχεια από κοντά και να βελτιώνουμε διαρκώς την τεχνογνωσία μας, σε όφελος του μεγάλου κοινού που μας εμπιστεύεται όλα αυτά τα χρόνια».

Πιο αναλυτικά, η Future Zone είναι η κωδική     ονομασία της προηγμένης τεχνολογικής εμπειρίας που δημιούργησε η αλυσίδα καταστημάτων Πλαίσιο , δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ενημερωθούν σε ένα VIP sneak peek στο Πλαίσιο του αύριο, όπου η εικονική πραγματικότητα και το gamification κυριαρχούν και συναρπάζουν.

Συγκεκριμένα , σε έναν χώρο από το μέλλον, μέσα από ειδικά labs και interactions, παρουσιάζεται το αύριο στα games, στο virtual reality,   στις τεχνολογικές εφαρμογές και όπου αλλού τρέχει η επιστημονική φαντασία του ανθρώπινου μυαλού.  

Μάλιστα ,στο ειδικά διαμορφωμένο VR Zone, το κοινό , ανάλογα με την ηλικία του , έχει την ευκαιρία να απολαύσει παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως: το VR Bicycle, το 9D Cocoon, το 360 Video και το VR Racing

Παράλληλα, στο STEM LAB ZONE παρουσιάζεται το καινοτόμο εκπαιδευτικό κίνημα Science Technology Engineering Mathematics , μέσα από πειράματα, κατασκευές και διαδραστικά παιχνίδια μάθησης, μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν στην πράξη τις βασικές αρχές των επιστημών με διασκεδαστικό τρόπο. Ανάμεσα στις πιο χαρακτηριστικές δραστηριότητες των εργαστηρίων του Future Zone είναι τα LittleBits για να φτιάξουν τα παιδιά τις δικές τους εφευρέσεις και ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Η συναρμολόγιση ενός μοντέλου κινητήρα V8, ο οποίος λειτουργεί με προ-ηχογραφημένους ήχους από πραγματικό κινητήρα V8 και μπουζί με φωτάκια, και βοηθάει κάθε παιδί να γίνει ο μηχανικός αυτοκινήτων των ονείρων του. Μαθηματική Μαγεία μέσα από πάνω από 15 μαθηματικά κόλπα, παιχνίδια και παζλ, για ιδιαίτερα γρήγορους μαθηματικούς υπολογισμούς , αλλά και δραστηριότητες ρομποτικής, από τον χειρισμό του Alpha 1S μέχρι τη δημιουργία ενός ρομπότ που κινείται με ηλιακή ενέργεια

Ωστόσο , οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς οι επισκέπτες του Future Zone, συμμετέχοντας σε σχετική κλήρωση, διεκδικώντας δώρα τεχνολογίας που θα τους ενθουσιάσουν και φυσικά φωτογραφίζονται σε ένα πρωτότυπο VR 360 Photo Booth. Επίσης , όσοι βρεθούν σε αυτό το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις και πολλά άλλα.

 Να σημειωθεί, πως από το 1969 και για 48 χρονιά, το όνομα «Πλαίσιο» έχει ταυτιστεί με την τεχνολογία, την πρωτοπορία και την εξέλιξη, συνεχίζοντας να βρίσκεται σε ηγετική θέση, ως η πιο υγιής επιχείρηση του κλάδου. Από τα 12τ.μ. της Στουρνάρη στα 22.500 τ.μ. του υπερσύγχρονου κέντρου logistics στη Μαγούλα, η εταιρία   έχει διανύσει σχεδόν μισό αιώνα λειτουργίας, διαδραματίζοντας ρόλο leader στην ελληνική αγορά, με 23 καταστήματα και service points σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς , 1220 υπαλλήλους και τζίρο που ξεπερνά τα 288 εκατ. ευρώ .

Το πάθος των εργαζομένων για την γνώση και την τεχνολογία και το ενδιαφέρον του Ομίλου   για τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες, καθόρισε και καθορίζει ακόμα και σήμερα την εξέλιξη και την πορεία της εταιρία , αναδεικνύοντάς μας σε πηγή έμπνευσης, πρότυπο και σημείο αναφοράς στο χώρο των ελληνικών επιχειρήσεων. Βασική προτεραιότητα είναι να δημιουργείται αξία, να προσφέρονται γνώσεις και να υποστηρίζεται η εξέλιξη στον κλάδο της τεχνολογίας, πάντα με επίκεντρο τις δραστηριότητες για τον άνθρωπο.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα