Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ : Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς

Στη βελτίωση της κερδοφορίας και της ρευστότητας της Attica Bank , αλλά και στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και στις ανάγκες της τοπικής αγοράς , αναφέρθηκε ο πρόεδρος   Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στις συναντήσεις που είχε   με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους του Εμπορικού-Βιομηχανικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου, την Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Αυγούστου, στα Χανιά όπου βρέθηκε , συνοδευόμενος από τον αν. διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Τσάδαρη και τον διευθυντή Δικτύου Καταστημάτων Μιχάλη Ανδριώτη.Σύμφωνα με το πρόγραμμα , την Τρίτη 1 Αυγούστου επισκέφθηκε το δήμαρχο Χανίων κ. Βάμβουκα, συναντήθηκε στο Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων με τον Ιωάννη Μαργαρώνη , όπου συμμετείχε και   ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Πετσετάκης . Κατόπιν πραγματοποίησε επίσκεψη στο Καστέλι   και συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κισσάμου Αμφιλόχιο, ενώ συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ κ. Καζάση.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, ακολουθώντας το πρόγραμμα, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη,   τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ .Δασκαλάκη, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης κ. Σοφιανό . Κατόπιν είδε τον πρόεδρο Ξενοδόχων Νομού Χανίων Μανώλη Γιαννούλη , με τη συμμετοχή και του   Δημάρχου Πλατανιά Ιωάννη Μαλανδράκη, ενώ συναντήθηκε κατόπιν με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη Οικονομικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Να σημειωθεί πως η Attica Bank έκλεισε τη χρήση του 2016 με ενεργητικό του ομίλου στα 3, 61 δισ. ευρώ , με υπόλοιπα καταθέσεων 1, 89 δισ. ευρώ και με χορηγήσεις 3,98 δισ. ευρώ έναντι 3, 93 δις.ευρώ το 2015. Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα του ομίλου ανήλθαν σε 2,4 δισ. ευρώ και ο δείκτης προβλέψεων επί του συνολικού υπολοίπου δανείων ανήλθε σε 30,3%, ο υψηλότερος του τραπεζικού συστήματος.

Μάλιστα, το αποτέλεσμα προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκε σε 10,2 εκατ. ευρώ ενώ τα αποτέλεσμα μετά από φόρους σε ζημίες 49,8 εκατ. ευρώ, λόγω προβλέψεων για επισφαλείς χορηγήσεις 40 εκατ. ευρώ και του κόστους 4,7 εκατ. ευρώ της εθελουσίας εξόδου, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας του ομίλου παρά τις ζημίες της χρήσης, παρέμεινε σε ικανοποιητικά επίπεδα και διαμορφώθηκε σε 14, 8 %.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα