Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Τάσος Γιαννόπουλος: «Καλή κι η µουρµούρα, αλλά µέχρις ενός σηµείου»

Γεννήθηκε στην Αθήνα, τέλειωσε τη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου και σύντομα μετά την αποφοίτησή του βρήκε αρκετές δουλειές. Έχει παίξει σε τηλεοπτικά σίριαλ, στο θέατρο σε κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους, μέχρι και σε αρχαία θέατρα, κι έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο του και την ειλικρίνεια με την οποία αποδίδει τους ρόλους του. Το φετινό χειμώνα πρωταγωνίστησε σε δύο πολύ επιτυχημένα έργα στο θέατρο «Αλκμήνη». Το «Κακά τα ψέματα», που τέλειωσε προ ημερών, και το συγκλονιστικό «Οι 12 ένορκοι», που συνεχίζεται έως 2 Ιουνίου και θα παιχτεί στις 29 & 30 Απριλίου στη Σύρο, στο θέατρο «Απόλλων», στις 2 Μαΐου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Μύκονο, και 3 & 4 Μαΐου στο ΕΠΑΛ, στην Πάρο. Και… θα συνεχίσει και για 6η χρονιά . Μαζί μας έχουμε τον Τάσο Γιαννόπουλο.

Κύριε Γιαννόπουλε, συμμετέχετε σε μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις που παίζεται sold out για 5η χρονιά, το «Οι 12 Ένορκοι», αλλά και στην κωμωδία «Κακά τα Ψέματα» που μόλις τέλειωσε. Πόσο δύσκολο ήταν στην ίδια σεζόν δύο ρόλοι εκ διαμέτρου αντίθετοι; «Δεν είναι δύσκολο, έχει συμβεί σε μια σεζόν να παίξω και 3 διαφορετικούς ρόλους. Στην προκειμένη περίπτωση η δυσκολία ήταν ότι είχα χρόνια να παίξω έναν δραματικό ρόλο. Αλλά αυτό είναι και το ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο με 12 καταπληκτικούς χαρακτήρες, από ερμηνευτικής πλευράς. Έπειτα το κλίμα με τους συναδέλφους είναι τόσο καλό που μου θυμίζει παλαιότερα χρόνια στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού».

Οι θεατές πώς αντιδρούν στους «Ενόρκους», ποια τα σχόλιά τους μετά; «To εντυπωσιακό είναι η ησυχία που επικρατεί κατά τη διάρκεια της παράστασης, πράγμα που δεν συμβαίνει στην κωμωδία. Επίσης, τα επιφωνήματα ή τα σχόλια που ακούμε στις κρίσιμες στιγμές του έργου. Κυρίως σχολιάζουν θετικά την τόσο ενδιαφέρουσα πλοκή και την αγωνία που περιμένουν την απόφαση για το παιδί».

Εσείς πόσο φορτισμένος βγαίνετε από την παράσταση; «Η υπόθεση έχει πολλές συγκρούσεις μεταξύ των χαρακτήρων, που κρατά σε εγρήγορση και τον ηθοποιό και τον θεατή. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα έργα που έχω παίξει με αποτέλεσμα να χρειάζομαι αρκετό χρόνο μετά για να αποφορτιστώ».

Στο έργο του Αλέξανδρου Χούντα «Κακά τα ψέματα» υποδυόσαστε τον Σταύρο που είχε το… ελάττωμα να λέει πάντα την αλήθεια. Εσείς; «Ο Στράτος είναι ένας ιδανικός χαρακτήρας, πράγμα που δεν είμαι εγώ. Τα κατά συνθήκη ψεύδη είναι ένα αναγκαίο κακό που δεν το έχω αποφύγει».

Τελικά, δράμα ή κωμωδία; Τι σας εκφράζει περισσότερο; Ή «ο καλός μύλος τ’ αλέθει όλα»; «Νομίζω ότι στη φύση μου ταιριάζει καλύτερα η κωμωδία, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί δραματικοί ρόλοι που θα ήθελα να παίξω».

Πήρατε μέρος σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και γίνατε δημοφιλής μέσα από αυτές, όπως στην «Πολυκατοικία», «Ευτυχισμένοι Μαζί»… Σας άνοιξαν μετά πόρτες; «Σίγουρα η δημοφιλία και η αναγνωρισιμότητα μου έφεραν πολλές προτάσεις και στο θέατρο και στη τηλεόραση».

Και οι αμοιβές πού είναι καλύτερες, στην τηλεόραση ή στο θέατρο; «Στην εποχή μας, μετά την κρίση, οι αμοιβές και στο θέατρο και στην τηλεόραση είναι πολύ χαμηλές».

Συμμετείχατε και στο σίριαλ «Μην αρχίζεις τη… Μουρμούρα». Εσείς την αντέχετε τη… μουρμούρα; «Ναι, καλή είναι και έχει τη χάρη της, αλλά μέχρις ενός σημείου».

Η αγάπη σας για την Υποκριτική πώς και πότε ξεκίνησε; «Ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια. Ένα από τα πιο αγαπημένα μου παιχνίδια ήταν να φτιάχνουμε ιστορίες με τα αδέρφια μου και τα ξαδέρφια μου, να μπαίνουμε σε ρόλους και να παίζουμε».

Ποιος ο πρώτος σας ρόλος και αν είχατε… τρακ; «Ο πρώτος μου ρόλος ήταν ο Πεντρίλιο από τους “Γάμους του Φίγκαρο”, του Μπομαρσέ. Είχα τρακ και πάντα με έπιανε ένα τρέμουλο στο αριστερό μου πόδι».

Πηγαίνει ο κόσμος θέατρο ακόμη και σε καιρό κρίσης, αποτέλεσμα τα τόσα θέατρα που υπάρχουν. Πώς το εξηγείτε; «Μάλλον ο κόσμος αγαπάει το θέατρο. Τον ψυχαγωγεί και τον ευχαριστεί να βλέπει παραστάσεις. Τον κάνει να ξεφεύγει από την πραγματικότητα την οποία ζούμε. Βέβαια, σε αυτό συνέβαλαν και οι άνθρωποι του θεάτρου, που έκαναν προσιτές τις τιμές των εισιτηρίων».

Θυμάστε κάποιο γεγονός στην καριέρα σας που να σας έφερε σε δύσκολη θέση; «Τον πρώτο καιρό που άρχισε να με αναγνωρίζει ο κόσμος πολλές φορές οι αντιδράσεις τους ήταν λίγο υπερβολικές φέρνοντάς μου αμηχανία».

Και ο Τάσος πώς είναι σαν άνθρωπος; Ευαίσθητος, ρεαλιστής, τολμηρός, με τι μότο προχωρά στη ζωή; «Είμαι ευαίσθητος, γκρινιάρης, προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής, τολμηρός γίνομαι τη τελευταία στιγμή και το μότο μου είναι “υγεία να υπάρχει και όλα τα άλλα βρίσκονται”».

Ένα όνειρό σας που θέλετε να εκπληρώσετε; «Έχω πολλά όνειρα, αλλά δεν μου αρέσει να τα λέω γιατί χάνουν τη δύναμή τους».

Κάτι για την επόμενη σεζόν ετοιμάζετε; «Το καλοκαίρι θα συμμετέχω στην παράσταση “Κατά φαντασίαν ασθενής” του Μολιέρου με τον Πέτρο Φιλιππίδη, και την επομένη σεζόν έχουμε το “Ράφτης κυριών”» του Φεϊντό, με τον Γιάννη Μπέζο».

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα