Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

Τώρα δεν τον ξέρουν τον Καλογρίτσα…

Κάποτε ο Χρήστος Καλογρίτσας ήταν ο χαϊδεμένος επιχειρηματίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση φρόντισε να δανειοδοτηθεί με αδιαφανείς όρους, προκειμένου να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια. Του αναγνώρισαν τα βοσκοτόπια ως μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, για να δικαιολογήσει πως έχει οικονομική επιφάνεια.
Αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα στην κυβέρνηση κάνουν πως δεν γνωρίζουν τον κ. Καλογρίτσα. Δεν του απαντούν στα τηλεφωνήματα, ενώ η Τράπεζα Αττικής απειλεί να του πάρει την εταιρία επειδή δεν εξυπηρετεί τα δάνειά του και τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Αν δεν ήξερε, ας ρώταγε…

Άλλο Λέσβος και άλλο Μυτιλήνη…

Θυμάστε, ασφαλώς, τι συνέβη, την τελευταία φορά που ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη. Οι κάτοικοι έκλεισαν τα καταστήματά τους και τον υποδέχθηκαν με μαύρες σημαίες.
Επειδή, όμως, η Λέσβος είναι μεγάλο νησί και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να την επισκεφθεί ξανά έως τις εκλογές, προσπαθεί να καλοπιάσει τους κατοίκους του.
Έτσι, στην τροπολογία που θα κατατεθεί, την ερχόμενη εβδομάδα, στη Βουλή, για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, θα προβλέπεται πως «σπάει» στα δύο και ο Δήμος Μυτιλήνης που καταλαμβάνει σήμερα ολόκληρη τη Λέσβο.
Και με αυτό τον τρόπο δεν θα μπερδευτεί ξανά και ο πρωθυπουργός…

Β.Χ.

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα

Πολλά συγχαρητήρια τηλεφωνήματα πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τις ομιλίες του σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές και σε ελληνικής καταγωγής βουλευτές από όλες τις χώρες του κόσμου. Οι ομιλίες του είχαν επίκεντρο τα εθνικά θέματα, και ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε από τόσο επίσημα χείλη, ότι οι Σκοπιανοί ομολογούν πρώτη φορά δημοσίως –μετά τον Γκλιγκόροφ το 1993, που ξεχάστηκε αμέσως όμως– ότι είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική Ιστορία, τον Μέγα Αλέξανδρο και την αρχαιοελληνική μακεδονική γλώσσα. Ανεξάρτητα από το εάν περάσει ή όχι η Συμφωνία από τους Σκοπιανούς ή από την ελληνική Βουλή.

Πε.Κομ.

Αρνείται να δει τους πρώην βουλευτές;

Ο πρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών Κώστας Πυλαρινός δεν «μασάει» τα λόγια του και σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό τον κατηγορεί για προσπάθεια απαξίωσης του συλλογικού οργάνου των τέως βουλευτών. Συγκεκριμένα, ο κ.Πυλαρινός καταγγέλλει ότι η Ένωση την περίοδο της πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα έχει ζητήσει πέντε φορές συνάντηση μαζί του, αλλά δεν έγιναν δεκτοί. Την ώρα που ο πρωθυπουργός δέχεται στο Μαξίμου διάφορους που ζητούν να τον δουν, αρνείται να δει τους πρώην εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών, οι οποίοι, αν μη τι άλλο, αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας. Καλής και κακής. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος να σημειωθεί ότι στηρίζει το αίτημα για συνάντηση. Αλλά μέχρι τώρα, πάπαλα…

Πε. Κομ.

Δεν τον άκουσαν ούτε οι δικοί του!

Άδεια ήταν τα περισσότερα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη. Οι βουλευτές του προτίμησαν να είναι είτε στο καφενείο είτε σε κάποιο γραφείο. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, μόλις είδαν κάποιοι την απογοητευτική εικόνα των εδράνων επέστρεψαν στην αίθουσα.

Β.Χ.

Κάτι κινείται στην Κριμαία και θα υπάρξουν εξελίξεις που μας αφορούν. Οι Έλληνες κάτοικοι της Κριμαίας ζητούν από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των «αυτοχθόνων λαών της Ρωσίας». Για την πρωτοβουλία αυτή έκανε σχετικές ανακοινώσεις ο επικεφαλής της ΜΚΟ «Περιφερειακή Εθνικο-Πολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Κριμαίας- Ταυρίδα» Ι. Σόνους. Μάλιστα, δημοσίευμα ουκρανικού ιστοτόπου χαρακτηρίζει τους Έλληνες «συνέταιρους των εισβολέων Ρώσων», και λέει ότι «οι Κριμαίοι Έλληνες υποστήριξαν τη μετονομασία της Κριμαίας σε Ταυρίδα, όπως λεγόταν παλιά». Ο Ιβάν Σόνους είναι αυτός που ζήτησε προσωπικά από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να συμπεριλάβει τους Έλληνες στον κατάλογο των Αυτοχθόνων Λαών της Ρωσίας. Για να δούμε εάν μας σκάσει κανένα «φασούλι» από Ουκρανία μεριά και τρέχουμε…

Πε.Κομ.

Το μάτιασμα!

Το ότι ο Πάνος Καμμένος διάβαζε συνέχεια μέσα από το γραπτό την ομιλία του στη Βουλή, κάτι που δεν κάνει συχνά, πρόσεξε ένας «γαλάζιος» βουλευτής. Το απέδιδε μάλιστα στο άγχος που έχει τελευταία ο υπουργός Άμυνας. Δεν ξέρουμε αν τον… μάτιασε, γιατί ο κ. Καμμένος έκανε σαρδάμ και είπε ρωτώντας τον κ. Μητσοτάκη αν θα ακολουθήσει την πολιτική του… Βελιγραδίου, αντί του Βουκουρεστίου!

Ειρ. Μπ.

Θα «βρέξει λεφτά» στη ΔΕΘ

Εκλογική χρονιά είναι το 2019, και συνεπώς η φετινή ΔΕΘ θα έχει ιδιαίτερο εκλογικό χρώμα.
Και αρκετές υποσχέσεις για παροχές, τουλάχιστον από την κυβέρνηση.
Την πρώτη την αποκάλυψε ήδη, από την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί, έχει ήδη συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό να αποκατασταθούν οι αδικίες που έχουν γίνει στους μισθούς των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Και όπως είπε, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Βέβαια, αυτή η εξαγγελία πάει κι έρχεται στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τρία χρόνια, ενώ τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το έλεγαν από την πρώτη στιγμή: «Μόνο αν “μυρίσου” εκλογές θα δούμε λεφτά στην τσέπη μας».
Η πρώτη υπόσχεση, λοιπόν, του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο, θα είναι ότι θα αυξηθούν οι αποδοχές των στρατιωτικών. Τώρα, το αν θα είναι πραγματικές αυξήσεις ή ψίχουλα αυξήσεων, αυτό θα το δούμε…

Β.Χ.

H επέτειος του νέου εθνικού διχασμού

5 Ιουλίου 2015: η επέτειος του δημοψηφίσματος ή αλλιώς η επέτειος ενός νέου εθνικού διχασμού. Μετά τον εθνικό διχασμό βενιζελικών – βασιλικών και μετά τον Εμφύλιο που ακολούθησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κ. Τσίπρας κατάφερε πάλι να διχάσει τους Έλληνες.
Υ.Σ. Ένα χαρτομάντηλο για την κ. Μπέτυ Μπατζιάνα να σκουπίσει τα κροκοδείλια δάκρυά της από το θυμό και την οργή που έχει για τον Αλέξη Τσίπρα… τον πολιτικό απατεώνα που έκανε τοΌΧΙ, ΝΑΙ…

Του Γιώργου Καλαντζή *

Τον Έλληνα φορολογούμενο «φεσώνει» ο «Ρουβίκωνας»!

Το ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση ο ελληνικός λαός πληρώνει την επανάσταση του «Ρουβίκωνα» και τους βανδαλισμούς στα δημόσια κτίρια, όπως για παράδειγμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η «λυπητερή» έφτασε τα 1.308,20 ευρώ, και συγκεκριμένα 483,60 ευρώ ο έκτακτος καθαρισμός μετά την καταδρομική επίθεση στις 21 Μαΐου, συν άλλα 824,60 ευρώ για την αποκατάσταση των βλαβών του μηχανήματος x-ray και της μαγνητικής πύλης στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου…

Το ΣτΕ έσωσε το προσκύνημα της Μεγαλόχαρης

Επανέρχεται επικεφαλής και με δικαίωμα ψήφου στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου Δωρόθεος Πολυκανδριώτης, κατόπιν αποφάσεως του ΣτΕ. Έτσι, στο πανελλήνιο Θεομητορικό Προσκύνημα της Μεγαλόχαρης θα υπάρχει διοίκηση και έλεγχος στις προσεχείς ημέρες που αναμένεται να συρρεύσει πλήθος κόσμου εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.
Πρόκειται για μια πρώτη σημαντική νίκη ενός πολυετούς πολέμου. Οι αψιμαχίες άρχισαν όταν το 2014 ο τότε υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με το Ν. 4301 έδωσε για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου στον προεδρεύοντα του Ιδρύματος, εκάστοτε μητροπολίτη Σύρου. Το 2017, με τροπολογία σε νόμο, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου περνάει διάταξη που αφαιρεί το δικαίωμα υπογραφής του μητροπολίτη και παύει τη Διοικούσα Επιτροπή που είχε εκλεγεί και με την ψήφο του κ. Δωρόθεου.
Άμεσα και με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου η Μητρόπολη και η παυθείσα Διοικούσα Επιτροπή προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας την αναστολή του νόμου ως αντισυνταγματικού. Την ίδια στιγμή, όμως, το Ίδρυμα παρέμενε ακέφαλο για πολλούς μήνες, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα κωλυσιεργούσε στο διορισμό της νέας διοίκησης. Για την κάλυψη αυτού του χρονικού διαστήματος το ΣτΕ αποφάσισε την επανατοποθέτηση του κ. Δωρόθεου και της παυθείσης Διοικούσας Επιτροπής μέχρι την έκδοση απόφασης περί της εκκρεμούς αίτησης αναστολής. Το «stop» του ΣτΕ στον «αποκεφαλισμό» του Δωρόθεου θεωρείται πρόκριμα για την έκβαση της δικαστικής διαμάχης, χωρίς αυτό να προκαλεί εφησυχασμό στο νομικό επιτελείο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δ.Θ.Α.

«Μπουρλότο» από τη Μαύρη Ράχη Ψαρών

«Μπουρλοτιέρης» αποδεικνύεται ο 53χρονος μητροπολίτης Χίου Μάρκος Βασιλάκης. Διάλεξε την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ψαρών για να ρίξει το «μπουρλότο» του στην κυβέρνηση, αλλά και στον Πάνο Καμμένο που συνηθίζει να περνάει τις διακοπές του στην κοντινή Ικαρία. «Τα πρωτοτόκια του Έθνους μας δεν τα πωλούμε ούτε αντί πινακίου φακής, ούτε αντί τριάκοντα αργυρίων, ούτε για μια… γραβάτα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άγιος Χίου.

Δ.Θ.Α.

Στο κενό οι προσπάθειες του Τσίπρα να διχάσει τη Ν.Δ.

«Είμαστε όλοι μια γροθιά»

Δεν δίστασε ο Αλέξης Τσίπρας να ανακατευτεί ακόμη και στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. για την αρχηγία του κόμματος.
Στην πρωτολογία του, κατά την προ ημερησίως διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την Οικονομία, άφησε υπόνοιες ότι αν δεν είχε αναβληθεί η εκλογική αναμέτρηση την πρώτη φορά, λόγω τεχνικών προβλημάτων, θα ήταν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Του έπλεξε, μάλιστα, το εγκώμιό του σε αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από το «γαλάζιο» στρατόπεδο άνθρωποι της Πειραιώς σημείωναν στη «ΒτΚ», ότι δεν πρόκειται να δώσουν συνέχεια σε φαιδρότητες. «Εδώ γελάμε», τόνιζαν, και ερμήνευαν τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα ως μια από τις πολλές προσπάθειές του να δείξει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι διχασμένο.
Πάντως, βουλευτές της Ν.Δ., καραμανλικής επιρροής, σε «πηγαδάκι» στο εντευκτήριο της Βουλής σχολιάζοντας την πρωτολογία του πρωθυπουργού υπογράμμιζαν πως κανείς δεν τσιμπά «στο δόλωμα της σύγκρισης Μεϊμαρακη – Μητσοτάκη». Και πρόσθεταν: «Θέλουν να μας χωρίσουν σε καλούς και κακούς. Δεν πρόκειται να διασπάσουν τη Νέα Δημοκρατία ό,τι και να κάνουν. Είμαστε σαν μια γροθιά!».

Ειρ. Μπ.

Έρχονται εκλογές και ανάμεσα στα «μαγειρέματα» που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται και το σπάσιμο της Β’ Αθηνών στα τρία, με τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται οι νέες εκλογικές περιφέρειες ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εντάσσει δύο δήμους στους οποίους είχε εκλεγεί πρώτος στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση (Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα και Γαλάτσι) στον τομέα των «βορείων» προαστίων, όπου η Ν.Δ. είχε την πρώτη θέση. Το ίδιο συμβαίνει και στο Υπόλοιπο Αττικής, που χωρίζεται στα 2 και αναμιγνύονται οι δήμοι, με προφανή στόχο να επιτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή μεγαλύτερου αριθμού βουλευτών έναντι της Ν.Δ.

Όπου γάμος και χαρά…

Από γάμο σε γάμο έτρεχαν οι καραμανλικοί βουλευτές, αλλά και ο ίδιος ο Καραμανλής το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., όπως και πολλοί βουλευτές και στελέχη του κόμματος, ήταν παρών στο γάμο της Κορίνας Αθανασίου, θυγατέρας του στενού του συνεργάτη και λογογράφου του κάποτε, Ανδρέα, με τον Χάρη Χατζηχαραλάμπους, συνεργάτη του Βασίλη Κικίλια.
Οι προσκεκλημένοι, όμως, έφυγαν γρήγορα από την τελετή για να προλάβουν το γάμο του γιου του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Βλάχου που γινόταν την ίδια ώρα στο Κτήμα Νάσιουτζικ. Διότι, ως γνωστόν, ο Ιούνιος είναι ο μήνας των γάμων…

Β.Χ.

Χαίρει αναγνώρισης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε τα εύσημα από τον Γάλλο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί για τη στάση του το 2015, όταν στήριξε το πρόγραμμα που έφερε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, και ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα λόγια του επιτρόπου. Μπορεί να έκαναν πλάκα κάποιοι λέγοντας ότι «ο Βαγγέλης μπορεί να διαγραφεί», αλλά η αλήθεια είναι πως η Νέα Δημοκρατία έχει στις τάξεις της προσωπικότητες που χαίρουν αναγνώρισης από την Ευρώπη. Είτε είναι με τον αρχηγό είτε όχι…

Πε.Κομ.

Κάτι «ψήνεται» στην Κριμαία

Κάτι κινείται στην Κριμαία και θα υπάρξουν εξελίξεις που μας αφορούν. Οι Έλληνες κάτοικοι της Κριμαίας ζητούν από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των «αυτοχθόνων λαών της Ρωσίας». Για την πρωτοβουλία αυτή έκανε σχετικές ανακοινώσεις ο επικεφαλής της ΜΚΟ «Περιφερειακή Εθνικο-Πολιτιστική Αυτονομία των Ελλήνων της Κριμαίας- Ταυρίδα», Ι. Σόνους. Μάλιστα, δημοσίευμα ουκρανικού ιστοτόπου χαρακτηρίζει τους Έλληνες «συνέταιρους των εισβολέων Ρώσων», και λέει ότι « οι Κριμαίοι Έλληνες, υποστήριξαν τη μετονομασία της Κριμαίας σε Ταυρίδα, όπως λεγόταν παλιά». Ο Ιβάν Σόνους είναι αυτός που ζήτησε προσωπικά από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να συμπεριλάβει τους Έλληνες στον κατάλογο των Αυτοχθόνων Λαών της Ρωσίας. Για να δούμε εάν μας σκάσει κανένα «φασούλι» από Ουκρανία μεριά και τρέχουμε…

Πε.Κομ.

Αρχίσαν τα… αλβανοτσάμικα

Η Μασίλα Ντόντα είναι μια όμορφη Αλβανίδα πολιτικός. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Όμως, είναι και γενική γραμματέας του PDIU, του κόμματος των Αλβανοτσάμηδων, και με αυτή την ιδιότητα έκανε μια σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο, ο οποίος πρέπει να της στείλει λουλούδια. Σχολίασε, συγκεκριμένα, τις δηλώσεις Καμμένου για τη συμφωνία με την Αλβανία, όπου είχε πει «πήραμε από τη συμφωνία με την Αλβανία ό,τι θέλαμε», και ότι «οι Τσάμηδες είναι εγκληματίες πολέμου που συνεργάσθηκαν με τους ναζί και δεν θα διαπραγματευθούμε με τους εγκληματίες». Αλλά το ωραίο είναι ότι για να τον μειώσει τον αποκαλεί «τυπικό εκπρόσωπο και πολιτικό απόγονο του πνευματικού του πατέρα, του εθνικιστή Ναπολέοντα Ζέρβα». Εάν ήξερε ότι αυτό με το τελευταίο, ο Πάνος θα της στείλει λουλούδια, μάλλον δεν θα το ξεστόμιζε…

Πε.Κομ.

Αρνείται να δει τους πρώην βουλευτές;

Ο πρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών Κώστας Πυλαρινός δεν μασάει τα λόγια του και σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό τον κατηγορεί για προσπάθεια απαξίωσης του συλλογικού οργάνου των τέως βουλευτών. Συγκεκριμένα, ο κ.Πυλαρινός καταγγέλλει ότι η Ένωση την περίοδο της πρωθυπουργίας του κ. Τσίπρα έχει ζητήσει πέντε φορές συνάντηση μαζί του, αλλά δεν έγιναν δεκτοί. Την ώρα που ο πρωθυπουργός δέχεται στο Μαξίμου διάφορους που ζητούν να τον δουν, αρνείται να δει τους πρώην εκλεγμένους εκπροσώπους των πολιτών, οι οποίοι, αν μη τι άλλο, αποτελούν κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Καλής και κακής. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος να σημειωθεί ότι στηρίζει το αίτημα για συνάντηση. Αλλά μέχρι τώρα, πάπαλα…

Για πρώτη φορά

Πολλά συγχαρητήρια τηλεφωνήματα πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τις ομιλίες του σε ελληνοαμερικανούς φοιτητές και σε ελληνικής καταγωγής βουλευτές από όλες τις χώρες του κόσμου. Οι ομιλίες του είχαν επίκεντρο τα εθνικά θέματα, και ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκε από τόσο επίσημα χείλη, ότι οι Σκοπιανοί ομολογούν πρώτη φορά δημοσίως –μετά τον Γκλιγκόροφ το 1993, που ξεχάστηκε αμέσως όμως– ότι είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική Ιστορία, τον Μέγα Αλέξανδρο και την αρχαιοελληνική μακεδονική γλώσσα. Ανεξάρτητα από το εάν περάσει ή όχι η Συμφωνία από τους Σκοπιανούς ή από την ελληνική Βουλή.

Πε.Κομ.

Θέλει να κεφαλαιοποιήσει τις διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδεία Φώφης στη Μακεδονία

Η Φώφη Γεννηματά εδώ και αρκετές εβδομάδες μελετούσε το ενδεχόμενο να επισκεφθεί νομούς της Βόρειας Ελλάδας με αφορμή το θέμα των Σκοπίων, κυρίως για να κεφαλοποιήσει την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών εναντίον της κυβέρνησης.
Όλα τα μηνύματα που δεχόταν από τα στελέχη και τις Οργανώσεις της Μακεδονίας, αλλά και τους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. για τη στάση που κράτησε, ήταν πολύ θετικά.
Από τους πρώτους που έριξαν την ιδέα της περιοδείας στη Μακεδονία στην κ. Γεννηματά ήταν ο Γιάννης Μανιάτης, με τον οποίο οι σχέσεις της προέδρου έχουν αποκατασταθεί πλήρως.
Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν δύο συσκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη και αποφασίστηκε στις 18 και 19 Ιουλίου η κ. Γεννηματά να επισκεφθεί τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη.
Η βασική ομιλία της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. θα γίνει στην πόλη των Σερρών, όπου θα υπάρξουν και συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Αναλόγου περιεχομένου θα είναι και η περιοδεία στη Θεσσαλονίκη.
Η κ. Γεννηματά θέλει να καταστήσει σαφές στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας πως διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεν θα την ψηφίσει όταν θα έρθει στη Βουλή.

Έβγαλαν… άουτ τον Καμμένο για τους «180»

Εκτός γραμμής βρέθηκαν την Τρίτη το πρωί πολλά κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί όταν άκουσαν τον Πάνο Καμμένο να ζητά για τη Συμφωνία των Πρεσπών αυξημένη πλειοψηφία με 180 – σε διαφορετική περίπτωση, εκλογές ή δημοψήφισμα.
Μεταξύ αυτών ο Γ. Κατρούγκαλος, ο Δ. Βίτσας, αλλά και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάκη. Και οι τρεις είχαν την ατυχία να βρίσκονται «στον αέρα» διάφορων μέσων ενημέρωσης όταν έδινε την πρωινή συνέντευξη ο υπουργός Άμυνας.
Όλοι απέρριψαν την πρόταση Καμμένου λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα να ζητηθούν 180 ψήφοι στη Βουλή. Λίγο αργότερα, όμως, η ανακοίνωση του Μαξίμου δικαίωνε τον υπουργό Άμυνας.

ΚΟΥΙΖ

Ποιος πρώην «πράσινος» βουλευτής έχει κλείσει να είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην ίδια εκλογική περιφέρεια που είχε εκλέγει και με το ΠΑΣΟΚ; Μετά τη μη επανεκλογή του ιδιώτευσε, και αυτό που τον έπεισε να επαναδραστηριοποιηθεί ήταν η διεύρυνση που επιχειρεί σε κάθε νομό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα