Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΥΠΑΝ-ΗΠΑ : Greek Investment Roadshow 2018

Στην περαιτέρω προσέλκυση επενδύσεων και στις ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία στη μεταμνημονιακή περίοδο, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της   κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας – Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης και ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στη συνάντηση τους την Τρίτη 12 Ιουνίου, με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt.

Συγκεκριμένα, ενόψει του Greek Investment Roadshow 2018 που θα πραγματοποιηθεί σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Σικάγο στο διάστημα 18-23 Ιουνίου , ο κ. Δραγασάκης , εστίασε στην Ολιστική Αναπτυξιακή Στρατηγική και στα μεγάλα κεφάλαια μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται σε αυτή και στις οριζόντιες μεταρρυθμίσεις σε Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Eξέρχεται επιτυχώς από το πρόγραμμα

Επίσης στις μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, με ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών θεσμών και των επενδύσεων , στις μεταρρυθμίσεις για την τόνωση των συνεργειών του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, και την ενδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους και στήριξη των πολιτικών για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Χαρίτσης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο Roadshow, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία καθώς η Ελλάδα εξέρχεται επιτυχώς από το πρόγραμμα και η ελληνική οικονομία κινείται σταθερά σε ρυθμούς ανάπτυξης, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για νέες επενδύσεις, επισημαίνοντας πως «Σε αυτό το πλαίσιο το Roadshow αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και υλοποιεί η Κυβέρνηση για τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων».

83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμου Αναστασόπουλος, καθώς και της γενικής Διευθύντριας Επενδύσεων του Enterprise Greece Αγγέλα Μιχαλοπούλου, συζητήθηκαν και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι η τιμώμενη χώρα. Συγκεκριμένα, τονίστηκαν οι μεγάλες δυνατότητες αποστολής ισχυρού μηνύματος ανάπτυξης της Ελλάδας στη νέα φάση που ξεκινά από τον Αύγουστο και μετά, όπως και η ανάδειξη του καίριου ρόλου της Θεσσαλονίκης.

Στόχος η  βαλκανική συνανάπτυξη και συνεργασία

Στην κατεύθυνση αυτή, ο αντιπρόεδρος υπογράμμισε ότι υφίστανται οι προϋποθέσεις για την επιδίωξη του φιλόδοξου στόχου της βαλκανικής συνανάπτυξης και συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι όλη η περιοχή είναι σε θέση να αναδειχθεί σε επενδυτικό προορισμό, χώρο ασφάλειας και συνεργασίας. Από την πλευρά του ο αν. υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η ελληνική Κυβέρνηση για τη διασύνδεση των μεταφορικών, ενεργειακών και ψηφιακών δικτύων στα Βαλκάνια ενισχύοντας την οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής με όρους ισοτιμίας και κοινής ανάπτυξης

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα