Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΤΕπ : Στήριξη ρεκόρ προς τις ΜΜΕ

Τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ( ΕΤΕπ ) για την παροχή μεγαλύτερης στήριξης σε νέες επενδύσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα , χαιρέτισε   ο υπουργός Οικονομικών  Ευκλείδης Τσακαλώτος, ευχαριστώντας τον πρόεδρο της ΕΤΕπ,  Werner Hoyer,  για   τη δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια για τη χώρα μας. «Είναι μεγάλη τιμή που ανοίγει εδώ αυτά τα γραφεία», είπε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, παρουσία και του αντιπροέδρου της ΕΤΕπ  Jonathan Taylor, στα επίσημα εγκαίνια του νέου γραφείου του Ομίλου ΕΤΕπ στην Αθήνα, ο κ. Τσακαλώτος , που αφού τον συνεχάρη   για την επανεκλογή του, αναφέρθηκε   στη συζήτηση που υπάρχει στην Ευρώπη , σε αυτούς που πίστευαν στην εμβάθυνση και σε αυτούς που πίστευαν στη διεύρυνση, σημειώνοντας ότι  :«η Ευρωπαϊκή Τράπεζα έχει και διεύρυνση και εμβάθυνση: Η διεύρυνση φαίνεται από το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό δεν κάνει μόνο τις επενδύσεις που θα περίμενε κανείς από την ΕΤΕπ αλλά επενδύει και στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας, το χώρο της αστικής ανάπτυξης.

Βλέπουμε μία διεύρυνση που είναι πολύ σημαντική για μία χώρα σαν την Ελλάδα. Και βλέπουμε μία διεύρυνση που δεν είναι μόνο σε πιο καθαρά οικονομικά ζητήματα, μόνο σε μεγάλα projects όπως το μετρό αλλά βλέπουμε μία διεύρυνση και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μας είπε ότι η Ελλάδα, όπως θα διαβάζετε στις ελληνικές εφημερίδες, κάθε μέρα σχεδόν- είναι στις πρώτες τρεις χώρες στην εκμετάλλευση   και είναι από τις πέντε χώρες μαζί με τη Γαλλία και τη Γερμανία που έχουν απορροφήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ «.

Ολοκληρώνοντας ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών , ανέφερε :  «Με αυτά τα λόγια θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και όλη την ομάδα του για τη σημαντική δουλειά. Είναι για εμάς μεγάλη ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε αυτή τη γεωγραφική συμμετοχή δια ζώσης, και νομίζουμε ότι η σχέση μας αυτή θα αναπτυχθεί θα έχει ακόμη   μεγαλύτερη διεύρυνση, ακόμη περισσότερη εμβάθυνση όχι μόνο για τα θέματα της Ελλάδας αλλά και για τις βασικές ανάγκες της Ευρωζώνης για να έχει χρηματοδότηση για επενδύσεις. Σε μία Ευρωζώνη που συνεχίζει να χαρακτηρίζεται και από κοινωνικές και από γεωγραφικές ανισότητες.»

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Hoyer, επιβεβαίωσε ότι οι χρηματοδοτήσεις του Ομίλου ΕΤΕπ στην Ελλάδα προβλέπεται να φθάσουν στο ύψος-ρεκόρ των 2 δισ. ευρώ το 2017 και ότι από την έναρξη του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη θα στηριχθούν στη χώρα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι : «Σήμερα ξεκινάει μια νέα φάση ενδυνάμωσης της ήδη ισχυρής εταιρικής σχέσης μεταξύ του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Ελλάδος.

Η στενή συνεργασία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με τις δημόσιες αρχές και τους πελάτες στην Ελλάδα βοήθησε τον Όμιλο ΕΤΕπ να απαντήσει αποτελεσματικά στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Το νέο γραφείο της τράπεζας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα θα διασφαλίσει ακόμη στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Είμαι βέβαιος ότι η σταθερή προσπάθεια τόσο της ΕΤΕπ όσο και του ΕΤαΕ να στηρίξουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσα από τη συνεργασία με νέους πελάτες και τη διεύρυνση των ήδη υφιστάμενων σχέσεων, θα συμβάλει στη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, και Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Στην τελετή παρίσταντο πάνω από 200 εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και του δημόσιου τομέα, καθώς και πολιτικοί και διπλωματικοί εκπρόσωποι

 

 

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα