13 κρούσματα της «Όμικρον» σε παίκτες πορτογαλικής ομάδας

Η νέα παραλλαγή εντοπίστηκε έπειτα από τον αγώνα της Belenenses με την Benfica το Σάββατο.

Την επέλασή της στην Ευρώπη κάνει η μετάλλαξη «Όμικρον», καθώς σε ομάδα της Πορτογαλίας καταγράφηκαν 13 κρούσματα αυτής, έπειτα από την πρόσφατη επιστροφή ενός παίκτη από τη Νότια Αφρική.

Τα κρούσματα σχετίζονται με παίκτες και παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λισαβόνας Belenense, ανακοίνωσε η αρχή δημόσιας υγείας DGS.

Η νέα παραλλαγή εντοπίστηκε έπειτα από τον αγώνα της Belenenses με την Benfica το Σάββατο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μόνο εννέα παίκτες της Belenenses στον αγωνιστικό χώρο επειδή η υπόλοιπη μονάδα βρισκόταν σε απομόνωση και μόνο επτά παίκτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το ημίχρονο.

«Βρισκόμαστε όλοι σε απομόνωση εκτός από την ομάδα νέων που δεν είχε παίξει το Σάββατο, 44 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους», δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ομάδας.

«Δύο ή τρεις παίκτες και δύο ή τρεις παράγοντες έχουν συμπτώματα, αλλά τίποτα σοβαρό, οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί. Όλοι περιμένουν να επαναλάβουν τις εξετάσεις μόλις δώσει την έγκριση η αρχή δημόσιας υγείας», πρόσθεσε.

Οι πρόεδροι της Benfica και της Belenenses είπαν σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να διενεργήσουν τον αγώνα, διαφορετικά θα κινδύνευαν με τιμωρία για «αδικαιολόγητη απουσία».