Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν σε κλαμπ στο Περού, όταν εισέβαλε η αστυνομία, με αποτελέσμα τουλάχιστον 13 άνθρωποι να σκοτωθούν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mirror, η αστυνομία έκανε έφοδο στο κλαμπ στη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, καθώς είχε πληροφορίες ότι παραβιάζονταν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Περίπου 120 άνθρωποι διασκέδαζαν για ένα πάρτι γενεθλίων που είχε διαφημιστεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο κλαμπ που βρίσκεται στη Λος Ολίβος, μια δημοφιλή συνοικία της περουβιανής πρωτεύουσας.

«Μπροστά στην επέμβαση της αστυνομίας, η οποία δεν χρησιμοποίησε κανένα τύπο όπλου, ούτε δακρυγόνα, οι συμμετέχοντες στη γιορτή επιχείρησαν να διαφύγουν από τη μοναδική πόρτα εισόδου και, μέσα στην αναταραχή, βρέθηκαν στιμωγμένοι ανάμεσα στην πόρτα και το κλιμακοστάσιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, διευκρίνισε στον ραδιοσταθμό RPP ο αρχηγός της αστυνομίας στρατηγός Ορλάντο Βελάσκο. Τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν, καθώς και τρεις αστυνομικοί που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους μέσα στην ντισκοτέκ.

Οι Aρχές κατηγόρησαν τον «αδίστακτο επιχειρηματία» για «εγκληματική ανευθυνότητα». «Σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργείται χάος και όλοι τα βάζουν με όλους», τόνισε ο Βελάσκο.

Η αστυνομία πραγματοποίησε 23 συλλήψεις.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή τους ότι οι θαμώνες του κλαμπ προσπάθησαν να περάσουν από τη μοναδική πόρτα που υπήρχε και παγιδεύτηκαν μεταξύ της πόρτας και μιας σκάλας που οδηγούσε στο δρόμο.