Πολιτική

1555: Η νέα 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη από το υπουργείο Εργασίας

efka

Η διαμόρφωση ενός βιώσιμου και λειτουργικού ασφαλιστικού συστήματος της χώρας ήταν και παραμένει κυρίαρχο ζητούμενο, στην προσπάθεια για ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Σημείο αναφοράς σε αυτή την προσπάθεια είναι η δημιουργία του Ηλεκτρονικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.). Πρόκειται για μια σημαντική τομή στο ασφαλιστικό σύστημα, η οποία περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη διοικητική και οργανωτική ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων απονομής σύνταξης και εφάπαξ παροχής που έχει γίνει στην Ελλάδα έως σήμερα.

Αποστολή του (e-Ε.Φ.Κ.Α.) είναι να υποστηρίξει ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης, διασφαλίζοντας ίσους κανόνες, διαδικασίες και δικαιώματα για όλους τους ασφαλισμένους. Το έργο αυτό ήταν και παραμένει δύσκολο, με δεδομένο το μέγεθος του εγχειρήματος αλλά και τις χρόνιες παθογένειες που καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος φορέας.

Σήμερα, η αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών – χωρίς καθυστερήσεις και περιττή γραφειοκρατία – έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη προτεραιότητα, τόσο για τον e-Ε.Φ.Κ.Α. όσο και για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, εφαρμόζονται ήδη οκτώ συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

  • Νέο Ενιαίο Τηλεφωνικό Κέντρο 1555

Δείτε επίσης