Μια γυναίκα από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης επειδή όπως κατέγραφε η ίδια σε βίντεο, γελούσε και κακοποιούσε σεξουαλικώς τον σύντροφό της, την ώρα που εκείνος πέθαινε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Η 32χρονη Μέγκαν Αν Γουόλθχολ θα εκτίσει την ποινή της στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Στάτφορντ, όπως ανέφεραν οι Roanoke Times.

Οι δημόσιοι κατήγοροι ισχυρίστηκαν ότι η Γουόλθχολ κάλεσε το 100 στις 15 Ιουλίου 2020, για να αναφέρει ότι ο φίλος της, Μπράντον Ντι, είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ο Ντι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Μαίρη Ουάσινγκτον», όπου πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης, σύμφωνα με τους πιστοποιητικό θανάτου του.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ναρκωτικά, σεξουαλικά βοηθήματα και ένα «παράξενο βίντεο» στο σπίτι του.

Το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε από την Γουόλθχολ καθώς ο φίλος της πέθαινε από υπερβολική δόση, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Η ίδια διακρίνεται στο βίντεο να γελάει καθώς τον κακοποίησε σεξουαλικά και στη συνέχεια περίμενε τουλάχιστον 45 λεπτά μέχρι να καλέσει την αστυνομία για βοήθεια.

Ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσα του, η οποία ήταν επίσης υπό την επήρεια ναρκωτικών εκείνη τη στιγμή, το έπραξε αυτό για να το δείξει αργότερα στον σύντροφό της ώστε εκείνος να πειστεί να κόψει τα βαριά ναρκωτικά, γιατί είχε περιέλθει σε πολύ άσχημη κατάσταση.

«Έγινε ανόητα και λανθασμένα, αλλά δεν το έκανε σκόπιμα και δεν υπήρχε κακία σε αυτή της την πράξη», δήλωσε ο δικηγόρος Πράις Κοχ.

Ωστόσο, η δικαστής Σάντρα Παρκ απέρριψε αυτό το επιχείρημα, λέγοντας ότι η καθυστέρηση στην χορήγηση βοήθειας ήταν απαράδεκτη και απέβη μοιραία.